magyarfutball.hu

Kispest FC - Vasas SC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 5. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.15, 22:33
    Kispest - Vasas 2:1 (0:1)

    Kispest: Kutrucz — Raix, Wégner — Marton, Purczeld, Csendes — Senkey Paczolay, Dán, Presovszky, Kiss. Vasas: Szulik — Remmer, Király — Szádovszky Burger, Fried - Báder, Tóth, Tomecz, Stanczl, Himmer.

    A mérkőzés első negyedórája változatos támadásokkal telik el. A 18. percben
    Himner lefut, jól irányított centerét Tomecz kapura lövi, a nagy erővel rúgó labdát Kutrucz nehezen elfogja, de kiejti és a résen álló Tóth bevágja.
    A 33. percben Senkey saroklövését Szulik kiejti és csak Király gyors közbelépése hárítja el a fenyegető veszélyt. A 38. percben Dán éles lövése hajszálnyira elkerüli a kaput, a kispesti center újabb lövését pedig Szulik bravúrral menti.
    Kispest lendületes támadásaival kezdődik a második félidő és az ostrom a 10. percben eredményt is hoz. Presovszky a védelmet kicselezve Dánhoz passzol, aki a kifutó Szulik mellett a tizenhatosról a hálóba juttatja a labdát. (1:1). Most a Vasasok balszárnya intéz heves támadást Kutrucz kapuja ellen, Tómecz labdája hálót is ér, ám a bíró offszájd címén nem ítél gólt. A fáradtság jelei is kiütköznek, Kispest azonban minden erejét összeszedve finist diktál és a 34. percben Kiss kétméteres ofszájdról startolva lefut, beadására a kapu előtt tumultus támad és a pillanatnyilag keletkezett rést kihasználva, Dán a labdát fejjel a kapuba továbbítja. Bíró: Béles Géza.

    Sporthirlap, 1928. október 15.