magyarfutball.hu

Hungária FC - Kispest FC 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.11, 21:34
    Hungária—Kispest 6:0 (2:0)
    A Hungária rácáfolt önmagára: fényes lendülettel rohanta meg s gyűrte maga alá kispesti ellenfelét
    Góllövő: Titkos, Cseh, Cseh, Cseh, Cseh, Barátky
    Hungária-út, 3500 néző. Bíró: Auspitz.
    Hungária: Ujvári — Mándi, Kocsis — Rebró, Kompóti, Sebes — Haraszti, Barátky, Cseh, Titkos, Híres.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Purczeld, Tőrös, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Kispest nap ellen áll fel. A kezdéssel nem messze jut, visszaverik, mire Cseh Hírest szökteti. A szélső remekül elfut, de a beadása nem sikerül. Állandó Hungária-ostrom alakul ki erre. Titkos áttöri a védelmet, lövését Dénes fogja. Haraszti és Híres egyre-másra rohan a labdával, a belsők fényesen cseleznek, egyszeriben régen nem tapasztalt hangulat alakul ki a nézőtéren. A 4. percben Mándi hazaadása viszi Ujváryhoz a labdát, majd Steiner két lefutása töri meg a Hungária-ostromot. A második nyomán középre szálló beadást Kompóti úgy fejeli haza, hogy Ujváry alig tudja védeni a sarokra tartó labdát. Nagyon élénk az iram, amelynek ütemét a Hungária veri. Cseh átemeli a labdát Császáron s nehezen szerelik a centert kornerre. Híres sarokrúgása nem sikerül. Kirúgás után Steiner robog el, ejtetik s a szabadrúgás kapu fölé viszi a labdát. Híres lefutása a válasz — repül a szélső! —, jól száll középre a labda s Barátky kapásból vágja háló fölé. Nagy tapsot kap az egyre jobban ritkuló kapáslövés. És Híres már újra fut. A labdát Purceld lábára tolja, de Sebes, Cseh lábán folytatódik a támadás, amit Barátky célt tévesztett lövéssel fejez be. A Kispest védelme állandó munkában van. Híres sarokrúgását Barátky lába kapu mellé továbbítja s Tőrös hosszú lövése csak pillanatra szakítja meg a Hungária ostromát. Hírest kornerre szerelik, de a bíró nem látja annak a dolgot, utána meg Haraszti „békebeli” módon, ügyes fejessel megy el a védők mellett, hogy újra felhangzik a taps.
    A Hungária híveinek már régen volt alkalmuk annyit tapsolni, mint ebben a negyedórában!
    A 16. percben Híres hegyes lövését Dénes vetődve csípi el, a kiugró Cseh viszont pompás lövéssel akapu felső sarkán találja el a fát. Szép összjáték után nagy helyzetet hagy ki Titkos, Barátky szabadrúgása a sorfalba viszi a labdát, majd Kormos csúnyán talpal bele Rebró lábszárába. A szabadrúgást elhárítja a keményen harcoló kispesti védelem, sőt Keresztes hosszú lövése kornerre pattan. Alig fejeli ki Kompóti a labdát, már meg Steiner elfutása szerez sarokrúgást a kispestieknek, de ez sem hoz sikert. Haraszti futna a jól adott labdával, de a taccsbíró elnézése nyomán a bíró megállítja kitűnő helyzetében. Kissé változatosabbá és lanyhábbá válik a játék. A 31. percben Rozgonyi is, Dénes is hibát követ el, de Cseh lábáról kapu mellé perdül a labda. A Hungária nem lankad. Tovább is támad s a 33. perc meghozza a sikert.
    Haraszti magasan íveli középre a labdát s Titkos rárohanva, nagyszerű fejessel küldi mintegy nyolc méterről a kapu jobb felső sarkába a gólt. (1:0).
    Kezdés után a kispesti roham rövidlélegzetű s máris Híres robog. Jól íveli be a labdát, Cseh rajta van s a bíró hibásan jelez lesállást, mikor a center fejese fölé viszi a labdát. Steiner, majd Paczolay beadása sikerül jól, a belsőktől azonban csak Kormos fölélövése telik ki. Híres fölé zúgatja a labdát, Haraszti kornert csikar ki Dénestől, de a védelem mindent akaszt. A 45. percben azonban Híres átjátsza Purczeldet, éles, lapos lövést küld kapura. Dénes csukaugrása szép, de a labda Cseh elé pattan, aki nem könyörül az üres hálónak. (2:0).
    Hatalmas taps és a szünetet jelző fütty követi a második kék-fehér gólt.
    A Hungária-kezdés nagyon hatásos. A roham végén Cseh balra előre tolja a labdát s Hires teljes rohanással rontva rá, jobbal félmagas lövést küld a kapu mellé. Egy-egy hendsz tarkítja a játékot s csendes Hungária-fölény alakul ki. Nem nyomasztó, hiszen közben Ujváry is labdához jut. De a 6. percben Haraszti jól használja ki Császár hibáját, bekanyarodik a kapu felé, laposan lő s
    a csukázó Dénesről ismétC seh elé pattan a labda. A center lába most is biztos. (3:0).
    A gól után komoly harc folyik a kispesti kapu közelében, de" ez a harc nem eredményes. Mezőnyjátékká alakul át, melyet Barátky célt tévesztett lövése tör meg. A kispesti ellentámadás méregfogát Mándi hazafejelése húzza ki. A 19. percben Paczolay keresztlabdával fut el, beível, de Csendes, durván hibázik. Lanyhán megy a játék s az első félidő hangulata eltűnt a nézőtérről. Steinert Mándi karjánál fogva rángatja, a szélső mégis elfutna, de a bíró megállítja. Szabadrúgás után Lukács fejese mellé viszi a labdát. A 27. percben Rozgonyi hibáz, Titkos elhúz balszélen. Híresnek tolja a labdát, aki stoppol, tovább adja jobbra. Cseh átlépi, Barátky lövését meg Dénes fogja. Kormos kornert szerez a 30. percben. Steiner sarokrúgása mély s Titkos rohamok követik egymást. Először mellé lő, másodszor a kifutó Dénesbe viszi a labdát a nagy kedvvel játszó csatár, a 34. percben meg Purczeldbe akad. Híres azonban ott van mellette, átveszi a támadást s pillanatok alatt a vonalig rohan a labdával. Onnan kissé hátrafelé emeli a kapu elé s Cseh fejéről védhetetlen a gól. (4:0).
    Kispest csatársora csak vergődik. Ujra meg újra a védelem kerül munkába s Dénes két Barátky- lövést véd. Rebró tűnik most kifáradhatatlanságával, lendületével, mely egyre-másra előredobja a csatársort. Titkost faultolják, majd meg Hírest akasztják meg szabálytalanul a tizenhatos oldalvonalánál. A szélső eléggé éles labdájára Dénes, Titkos, Rozgonyi rohan rá s gomolyagba gurul a földön.
    A labda jobbra perdül a rakástól s Cseh most is ott van, ahonnan a hálóba lehet küldeni. (5:0). 40. p.
    A Hungária játékkedve valósággá tombol a pályán. Folyton támad, két kornerét is elnézi a bíró, ami azonban nem töri meg a lendületet. Sőt a 43. percben
    Titkos hirtelen kitörése után irgalmatlan erejű, félmagaslövést küld kapura. Dénes ugrik a labdáért, de az most is lepattan róla, Barátky elé, aki a hálóba vágja. (6:0).
    Kezdés után Titkos rohamai ijesztgetik meg a kispesti védelmet.

    Nemzeti Sport, 1931. október 12.