magyarfutball.hu

Vasas SC - Kispesti FC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.08, 16:59
    Kispest-Vasas 5:0 (2:0)
    Kispest góllal lepi meg ellenfelét s az egész mérkőzés alatt irányítja az eredmény alakulását, mely a Vasas súlyos vereségét hozza
    Góllövő: Lukács, Kormos, Kormos, Keresztes, Steiner
    Lóversenytőr, 1500 néző. Bíró: Salgó.
    Helyválasztásnál a Vasasnak kedvez a szerencse s így Kispest szél ellen áll fel.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Purceld, Tőrös, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Stróbl, Burger, Kiss — Koszta, Egry, Possák, Brunecker, Stanzl.
    Steiner vezeti az első támadást. Ezt Rózsa veri vissza, de néhány erőtlen Vasas roham után újra a kispesti balszélső száguld a labdával a 3. percben. A 16-os oldalvonalánál szabálytalanul szerelt Szemere. A szabadrúgást oda íveli a szélső a kapu elé.
    Bereczky kifut, hogy elöklözze a labdát, de nem jut hozzá a többiektől, így Lukács az üres kapuba fejeli az első gólt. (1:0).
    A Vasas lendületben van, a szél erősen támogatja, mégis a 6. percben Paczolay kihasználja Rózsa hibáját, Csendes előtt nagy helyzet nyílik, de a csatár kihagyja. Steiner két lefutást fejez be rosszul, a 8. percben azonban Lukács pompás helyzetbe jut, Szemere azonban kornerre ment. Stróbl elkaszálja Steinert, Purceld mellé küldi a labdát. A 10. percben szabadrúgás után a Vasas rúg kornert. Nagy kavarodás támad a nyomán, Dénes hibáz, mégis felszabadul a kapu. Sőt Steiner elfut, beívelt labdája a kapufa előtt esik le.
    Bereczky és a bekkek egymást zavarják, a labda középre perdül, ahol Kormos gólba továbbítja. (2:0). 11. p.
    Kispest-korner után a Vasas szorongatja ellenfelét, de Keresztes két ízben is fölényesen szerel nehéz helyzetben. A 20. perc két Vasas kornert is hoz. A másodikat Dénes húzza le Possák feje elől. A 23. percben Koszta ismét két kornert rúg s nehezen, csak pillanatokra szabadul fel a kispesti kapu a nyomás alól, anélkül azonban, hogy komoly veszélybe kerülne. Csak a 32. percben rohan el Paczolay a hosszú labdával, Kormos elé játszik, aki a vonalról ad középre, de Szemere közbelép. Most újra Dénes kapuját kerülgeti a labda, de a kapusnak kirúgáson kívül semmi dolga sem akad. Bezzeg a 35. percben Kispest előretör, Tőrös remek lövését Bereczky jobbra üti ki. Paczolay emeli kapu elé a labdát, a kapus azonban most lehúzza. A remek pillanat megélénkíti a játékot, mely unalomba ringatta előbbi húsz percével a nézőteret. Stanzl jut jó helyzetbe, lövésével azonban a túlsó kapufa tövét találja el. Kispest jól és sikeresen védekezik, sőt az utolsó percben Steiner miatt jelez tévesen lesállást a bíró, amikor véget ér a félidő.
    Kispesti korner az első roham vége. Az ellentámadás is azt hoz a másik kapunál. Dénes kiüti a labdát, de a Vasas tovább szorongatja ellenfelét, míg Kormos jó labdát ad Paczolaynak, akit azonban a taccsbíró bölcsesége lesállás miatt leint. Téves ítélet volt. Brunecker kiugrása reményt kelt a Vasas táborában, de csak kornert eredményez. Törös fejeli el a labdát a kapu elől, Egry elé, aki mellé lő. A Purczeld—Törös—Kormos—Paczolay támadás rossz beadással végződik. A Vasas egyre jobban térfelére szorul s újra Törös indítja el a támadást. Paczolaynak adja a labdát, aki Lukács elé játszik. A csatár lőne, de Rózsa megakasztja a labdát, sőt rá is esik.
    Kormos azonban kikaparja s a hatosról a vetődő Bereczky mellett a hálóba küldi. (3:0). 12. p. Kispest tovább támad. Steiner fütty után lövi le a labdát, majd Lukács is csak lesállásban jut jó helyzetbe, így nem veheti hasznát. Törös fölényesen irányítja a játékot. A 16. percben nagy jelenet alakul ki, melynek a vége ismét gól. Jó összjáték után Paczolay betolja a labdát. Lukács csattanó kapufát lő a kifutó Bereczky mellett. A labda Steiner elé pattan, aki lő, de Bereczky már a helyén van s véd. Alig rúgja azonban el a bőrt,
    Keresztes újra kapura ível s a nappal szemben álló kapus a labda mellé üt, hogy az a hálóba hull. (4:0).
    A Vasas felszabadul, sarokrúgáshoz jut, majd meg annyira viszi, hogy 11-est követelhet, mert a labda Keresztesbe vágódik a 16-on belül. A bíró sem, más sem látta, hogy a half hendszelt volna. Possák kapu fölé emel egy labdát, de erre már Kispest is akcióba lép. Paczolay szabadrúgása kapu mellé süvít, majd a bíró kétszer állítja meg a kispesti csatárokat lesállás miatt tévesen. A 30. percben a Tőrös~~Kormos—Paczolay támadást taccsra szerelik a kapuvonal közelében. Bedobás után
    fejről-fejre száll a labda a tizenhatosnál, végül Steiner elé esik, aki az ötösről a túlsó sarokba vágja. (5:0).
    Kezdés után a Vasas kornert rúg. Nem megy vele semmire. Sőt máris Steiner futna, ha nem lett volna — ezúttal valóban lesben. Fütty után a szélső nagy nyugalommal gólt lő, mire a bíró meginti. Az utolsó perceket a Kispest átengedi ellenfelének. Stanzl két kornert is rúg s a második után Possák fejesét húzza le Dénes, amikor a bíró a játék végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 27.