magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Szarvasi Vasas Spartacus SE 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: marcidvtk
    2018.10.09, 10:33 (szerk.: 2018.10.09, 11:00)
    Két gól az utolsó két percben
    Diósgyőri FC — Szarvasi Vasas SE 2—0 (0—0)


    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Miskolc, 4 ezer néző. V.: Mezei (Szilágyi, Nyilas). Diósgyőr: Hanyecz J. 0 — Farkas J. 5, Vámosi 7, Farkas A. 5, Csizi 5 — Varga S. 6, Dancs 6, Buliga
    6, Tábori 6 — Tóth Gy. 4, Rácz 4. Edző: Oláh Ferenc.
    Szarvas: Brakszatórisz G. 6 — Gebri 5, Stredie 6, Holp 5, Janis 5 — Szlopóczki 5, Plókai 6, Kulcsár 5, Brakszatórisz A. 5 — Szabó 4, T ruczka 4. Edző: Plástyik János.
    Csere: Farkas J. helyett Vitelki (5) a 46.,Truczka h. Horváth (-) a 73., Rácz h. Császári (-) a 77., Szabó h. Cziglédszkv (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Vámosi a 89., Varga S. a 90. percben.


    Álmosan kezdtek a hazaiak, és a felfogás a védekezésre berendezkedett Szarvasnak kedvezett. A házigazdák néhány megugrással kísérleteztek a jobb oldalon, de a beadások a magabiztos Brakszatórisz G. kezében haltak el. A 33. percben Csizi alászaladt egy labdának, Plókai azonban kecsegtető helyzetben 15 méterről mellé durrantott. A félidő hajrájában Vámosi bal sarokra tartó szabadrúgását tenyerelte szögletre a szarvasi kapuvédő.
    Szünet után fokozatosan átvette a játék irányítását a Diósgyőr. Áz 52. percben Vitelki visszagurított az egykor Szarvason játszó Rácz azonban 6 méterről fölé lőtt. Nem sokkal később ismét Rácz veszélyeztetett, fejesét Gebri a gólvonalról fejelte ki. Egyórányi játék elteltével nyomasztóvá vált a hazaiak fölénye. A Vasas csak rövid időre tudta megőrizni a labdát. Tóth lövése pattant meg egy diósgyőrin a vendégek kapuja előtt, s a labda a bal sarok mellett suhant el. Úgy tűnt, hogy gól nélkül ér véget a találkozó, de Fortuna ezúttal másként határozott.
    Mezei a 89. percben szabadrúgást ítélt a szarvasi kapu előterében. Vámosi nyesett labdája irányt változtatott a sorfalon, és a tehetetlen kapus mellett a jobb sarokban kötött ki, 1—0.
    Egy peccel később Varga S. lépett ki az elmélázó védők közül s a kifutó kapus mellett gurított a bal alsó sarokba, 2—0.
    A Diósgyőr azonnal kezdeményezőleg lépett fel, a Szarvas mélyen visszahúzódott. Az első 45 percben a hazaiak nem találták az ellenszert, s a fordulás után sem boldogultak a szívósan és határozottan védekező vendégekkel. A sikert annak köszönhetik a hazaiak, hogy nem lankadtak, hibára késztették ellenfelüket a hajrában.

    Nyilatkozatok.
    Oláh Ferenc: — Az első félidőt át- aludta a csapat, a második félidő helyzeteit viszont nem tudtuk értékesíteni. A jól védekező Szarvas ellen szerencsés győzelmet arattunk.
    Plástyik János: — Gratulálok a Diósgyőrnek. A játékvezető két esetben ellenünk fújt lest olyan helyzetben, amikor a partjelző ezt elengedte...


    Forrás: Békés megyei hírlap 1995. május 8.