magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Miskolci VSC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: marcidvtk
    2018.10.22, 19:23

    Nyíregyháza, 1000 néző, v.: Cserna(Mezei, Szabó A.)
    Nyíregyházi FC: Feke — Szatke, Drobni, Kiss — Göncz, Barna, Kudinov, Marcsek — Szkunc, Lelt, Kapusztyin.
    Edzó: Buús György.
    Miskolc VSC: Rus — Mihalovszki, Lakatos, Hallai, Márkus — Nagy, Magyar, Földeák, Badea — Balogh, Kovács.
    Edző: Varga Zoltán
    Csere: Kapusztyin helyett Alijev (75p.), Magyar helyett Jáger (90p.).
    Sárga lap: Balogh a 38., Szatke a 43. percben.

    (A mérkőzés előtt néhány Stadler SC-s labdarúgót fedeztünk fel a lelátón. Az ok: az NB I-ben nem volt forduló, így a volt szabolcsiakat a szívük is hazahúzta.)
    Hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés.
    2. perc: A csapat új szerzeménye, Kudinov 22 m-es lövése adott munkát Rus kapusnak.
    A következő negyedórában alig történt említésre méltó esemény, a megerősített miskolci védelem jól állt a lábán.
    17. perc: Földeák lépett ki a jobbösszekötő helyén, 12 m-es lapos lövése szerencsére elkerülte Feke kapuját.
    21. perc: Megszerezte vezető, mint később kiderült, győztes gólját a Nyíregyháza. Tumultus támadt az MVSC 16-osán belül, Kudinov megcélozta Rus kapuját, a miskolci cerberus talán megfogta volna a labdát, de Kapusztyin villámgyorsan közbeugrott és ügyes mozdulattal a kapuba pöckölte a pettyest, 1-0.
    26. perc: A hazai kaputól mintegy 20 m-re szabadrúgást végezhetett a vendégcsapat. Földeák futott a labdának, éles lövése a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat.
    28. perc: Göncz 30 méterről lövésre szánta magát, a váratlan esemény Rus kapust is megzavarta, mert kezéről előbb a keresztlécre, onnan a mezőnybe pattant a labda.
    37. perc: Szorongatott a hazai gárda. Középen alakult ki kecsegtető akció, a nagy lendülettel futó Szkunc miközben az utolsó védő, Balogh mellett is elgurította a labdát, a zöldmezes miskolci fiú — jobb híján — elbuktatta az előnyösebb helyzetbe került támadót. Az ilyenért általában kiállítás jár, Cserna azonban sárga kártyával büntetett. Szünet után az első támadást a borsodi vasutascsapat vezette, végül Márkus 8 m-ről megcélozta a nyíregyházi kaput, Feke elvetődve védett.
    52. perc: Kapusztyin került helyzetbe a 16-oson belül, már gólt kiáltottak a nézők, amikor Nagy közbeugrott és kivágta a kapuba tartó labdát. A másik oldalon megismétlődött a helyzet, itt Kudinov tisztázta a veszélyes borsodi próbálkozást.
    68. perc: Göncz—Szkunc volt a labda útja, Rus azonban jókor futott ki kapujából, megelőzte a hazai támadók a gólszerzésben.
    76. perc: Magyar került helyzetbe, de ahogy előzőleg társai, ő is elcélozta magát.
    81. perc: Jobb helyzetfelismeréssel Lelt növelhette volna az előnyt, de sokat körülményeskedett, így nem született gól.
    A két csapat táblázaton elfoglalt helyezése meghatározta a mérkőzés koreográfiáját. A találkozó jelentős részében a hazai gárda kezdeményezett, sok támadást vezetett, de ezek — egy kivételével - meddőnek bizonyultak. A vendégek olykor 6-7 emberrel szállták meg kapujuk előterét, s ha tehették ritka, de gyors kontrákra alapoztak. A kiegyenlítettebb második félidőben már többször előremerészkedett a vendég, játékosai azonban rendre rosszul céloztak. A találkozó befejező szakaszában enyhe hazai fölény jegyében a nyírségiek újabb gólokat szerezhettek volna, de a jó helyzetnél is jobbat kerestek, közben mentettek a védők.
    Jó: Feke, Drobni, Göncz; Szkunc ill. Rus, Lakatos, Földeák.

    Buús György: — Nagy mezőnyfölényünk és helyzeteink alapján több góllal is nyerhettünk volna a lelkesen és szervezetten játszó ellenfelünkkel szemben.
    Varga Zoltán: — A jól játszó, mozgékony hazai csapat ellen mindkét félidőben voltak lehetőségeink, de ezek, sajnos, kimaradtak.


    Forrás: Új Kelet 1994. október 10.