magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Budapesti Honvéd SE 0 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Halimexiko
    2022.02.24, 16:24
    A találkozót nem május 12-én, hanem 1959. május 13-án játszották le. Forrás: https://adt.arcanum.com/hu/view/VasmegyeVasNepe_1959_05/?pg=63&layout=s (előfizetéssel elérhető)
     
  2. avatar: fgymat
    2019.06.22, 09:51
    Az eredetileg április 12-én játszott mérkőzés félbeszakadt:
    Szombathely— Bp. Honvéd 0:0
    Szombathely, 12 000 néző. V: Emsberger (Horváth J., Bokor I.). Szombathely: Varga II — Molnár, Tarr, Novák — Kulcsár, Czigony — Polgár, Pál, Pém, Kovács, Tóth. Edző: Szabó Imre. Bp. Honvéd: Faragó — Szőce, Solti, Dudás — Törőcsik I, Kotász — Marosi, Machos. Budai, Tichy, Gilicz. Edző: Sós Károly. Szögletarány: 1:1

    Igen nagy érdeklődés előzte meg a fővárosi csapat játékát Szombathelyen. Már az előmérkőzésre csaknem teljesen megtöltötte a nézősereg a sporttelepet. Honvéd-támadásokkal indult a mérkőzés, de a Szombathelyi Haladás is eljutott egyszer-egyszer Faragó kapujához. Igen nagy volt az iram, amelyet mindkét csapat jól bírt. Tíz perces enyhe Honvéd-fölény után feljött a Szombathely, de Faragó kapuja nem került komoly veszélybe. A 14. percben Budait dancsolták és Machos 25 méterről leadott lövését Varga II biztosan hárította. A 18. percben a jobboldalon Pém vitte fel a labdát. Valamivel a felezővonalon túl Dudás csak szabálytalanság árán tudta szerelni. Emsberger Játékvezető odament az esemény színhelyére, eközben a nézőtérről egy almát dobtak a játékvezető jobb szemébe, aki azonnal lefújta a mérkőzést.
    A közönség sokáig a helyén maradt, azt várta, hogy a játékot folytatni fogják.
    Közvetlenül az eset után beszéltünk Emsberger játékvezetővel, aki fájdalmasan fogta a jobb szemét, alig tudta nyitva tartani, mert közvetlenül a szeme alatt vérző seb volt az arcán. Kijelentette, hogy két okból sem vezetheti tovább a mérkőzést. Az egyik ok az, hogy alig tudja nyitva tartani a szemét, másodsorban pedig a szabályok sem adnak erre módot. Most, amikor telefonálok, 5 óra van. s 35 perccel a mérkőzés lefújása után a Szombathelyi Haladás pályája teljesen kiürült.

    Népsport, 1959.04.13

    A Magyar Testnevelési és Sport Tanács legfelső fegyelmi és panaszügyi bizottsága április 27-én megtartott ülésén, a Szombathelyi Haladás Vasutas SE panaszát tárgyalta és az alábbi határozatot hozta:
    A bizottság az MLSZ elnökségének határozatát, a következőkben változtatja meg:
    1. A bizottság elrendeli a Szombathelyi Haladás Vasutas SE—Honvéd NB I-es mérkőzés újrajátszását, május hó 13-án, Sztálinvárosban.
    2. A Szombathelyi Haladás Vasutas SE-t még egy további pályaválasztási jogától eltiltja és kötelezi, hogy a soron következő hazai mérkőzését semleges pályán, Vas megye területén kívül- játssza le.
    3. A Szombathelyi Haladás Vasutas SE évi összeredményéből két büntetőpont levonását rendeli el.
    Indokolás:
    A bizottság nem hagyta jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetségnek azt a határozatát, melynek értelmében a nevezett mérkőzés két pontját a Bp. Honvéd javára írja, mert ez a rendelkezés a bajnokság kimenetelére befolyással van és vétlen csapatokat is sújt. A bizottság indokoltnak látta a Magyar Labdarúgó Szövetségnek azon döntését, melyben két pályaválasztói jogától megfosztja a Szombathelyi Haladás Vasutas SE-t, mivel pályáján a kötelező rendet nem tudta biztosítani. A bizottság úgy látta, hogy nemcsak a bírót ért támadásról
    van szó, hanem a közönség egy részének a mérkőzésen tanúsított és a mérkőzés utáni sportszerűtlen magatartásáról is. A bizottság megállapította, hogy a Szombathelyi Haladás Vasutas SE sportvezetőségében és a közönség nagy részében megvan a jószándék az ilyenfajta hibák kijavításárai de határozottan el kell távolítani soraik közül azokat, akik sportéletünk rendjét, fegyelmét megbántják. A bizottság különösen elítéli a Szombathely Haladás Vasutas SE beadványában, foglalt, a tényeknek nem megfelelő ki téteteket, amelyek nem voltak alkalmasak arra, hogy ebben a súlyos ügyben a helyes elbírálásra alapot adjanak.

    Népsport, 1959.04.28
     
  3. avatar: Sanyi-Hungaria
    2016.02.18, 19:01
    A félbeszakadt meccsen 12000 néző
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2015.08.11, 16:41
    Eredeti időpontjában (04.12) a 18. percben almával szemen dobták Emsbergert, aki azonnal lefújta a mérkőzést.