magyarfutball.hu

Újpest FC - Kispest FC 4 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.08.10, 11:23
    1940. szeptember 1. Újpest FC- Kispest FC 4:1 (2:0)
    Megyeri út, 2.500 néző V:Lantos

    Újpest:Sziklai-Futó,Balogh II.-Nagymarosi,Temes,Balogh I.-Ádám,Vincze,Zsengellér,Berzi,Tóth III.
    Edző: Takács Géza
    Kispest: Gergő-Ódry,Olajkár I.-Semadovics,zalai,Víg-Kincses,Szabó II.,Hidasi,Beke,Olajkár II.
    Edző: Purczeld Ferenc

    Gólszerző: 1:0 Ádám (2p.), 2:0 Ádám (28p.), 2:1 Hidasi (77p.), 3:1 Zsengellér (83p.), 4:1 Tóth III. (89p.).

    Ujpest megérdemelten győzött a még mindig összeállítási gondokkal küzdő Kispesttel szemben. A játék eleinte lanyha iramú volt és csak szünet után élénkült meg.
    Az Ujpest támadásaival kezdődött a mérkőzés. A 2. percben Zsengellér szöktette Tóthot, akinek ívelt beadását a befutó Ádám a hálóba fejelte. 1:0. A 13. percben a kispestiek ellentámadásánál Szabó II. 30 méteres szabadrúgása veszélyeztette az ujpesti kaput. A 14. percben Zsengellér közelről leadott pergő lövését Gergő nehezen védte. A 25. percben a bécsi döntés folytán visszacsatolt erdélyi terület emlékére a bíró sípjelére megállt a játék, a csapatok a bíróval együtt a nemzeti lobogó alá vonultak és a dalárda a közönséggel együtt elénekelte a Himnuszt. A 34. percben a felszabadítani akaró Zalai labdája Ádám elé pattant, akinek a félmagas lövése a hálóba vágódott. 2:0.

    Szünet után a Kispest felforgatta csatársorát és eleinte támadott. A 10. percben Olajkár II. fejesét Sziklai sarokrúgás árán mentette. Már a 12. perctől újból az Ujpest veszélyeztetett. Ádám lövése felső kapulécről pattant vissza. Zsengellér lövéseit Gergő több ízben is csak szerencsével védte. A 31. percben Kincses beadását Hidasi értékesítette. 2:1. A 37. percben Zsengellér lövése kapufáról vágódott a hálóba. 3:1. A 43. percben Tóth sarokrúgása érintés nélkül csavarodott a kapuba. 4:1.

    hmgy