magyarfutball.hu

UTE - Vasas 3 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 7. forduló
játékvezető : Zsigmondy János
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 19:16 (szerk.: 2022.02.04, 10:20)
    UTE - Vas- és Fémmunkások Síc. 3:0 (1:0)

    Népszigeti pálya, 1000 néző
    Bíró: Zsigmondi János

    Priboj, Kelecsényi és Kosa nélkül szereplő újpestiek szerezték meg az értékes pontokat , Vasasok hat tartalékkal alaposan meghandicapelt csapata ellen. Az UTE-ben ismét játszott a harctérről megérkezett Milosovics balhalf.

    Az UTE kezd s azonnal támadólag lép fel. Az 5. percben Polacsek (UTE) tiszta helyzet­ből, közvetlen közelről kapufát lő. Ugyanilyen sorsra jut Vogel I. lövése is. Bár nagyobbrészt az UTE támad, a Priboj nélkül játszó csatár­sor tervszerűtlen játékával nem tud eredményt elérni. A 37. percben egy kapu előtti kavaro­dásból Schaller a vezető gólt rugja. A félidő további részében a Vasasok erősen támadnak, de a két Vogl mindent ment.

    A második félidő 5. percében Polacsek leadá­sából Schaller szép lapos lövéssel szerzi meg.az UTE. második gólját. A 25. percben Rosner magas leadását, Zatykó (Vasas) hibásan rugja a kapu előtt leeső labdát Rosner beguritja. Ez­után a Vasasok uralják a játékot, de a kapu előtti tehetetlenségükkel minden kedvező hely­zetet elszalasztanak.
    A Vasasok a mezőnyben csak valamivel vol­tak gyengébbek az UTE.nál, de mig az előb­biek csatársora teljesen gólképtelen volt, addig az ujpestiek támadásai az első 20 perctől elte­kintve, igen veszélyesek voltak, csak Plattkó biztos keze mentette meg a Vasasokat nagyobb arányu vereségtől. A győztes csapatból Fogl II., Baubach s Schaller váltak ki, a Vasasok csa­patában pedig Zatykó és Jellinek játszottak jól.

    Sporthirlap, 1918. október 21.