magyarfutball.hu

Vasas - UTE 0 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 10. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 19:05 (szerk.: 2022.02.15, 12:30)
    UTE — Vas- és fémmunkások SC 0:0

    Üllői-uti pálya, 2000 néző
    Bíró Gerő Ferenc

    Egyenlő erejű ellenfelek közdelme, a melyben a Vasasok csapata a második félidőben egy árnya­lattal jobbnak mutatkozott. Mindkét részen a vé­delmek voltak leginkább foglalkoztatva, mig a csa­tárok a kapu előtt nem tudtak érvényesülni, rész­ben a kapu előtt terjengő nagy sár miatt, részben pedig mert gólképtelenek voltak. A'helyválasztás a Vasasoknak kedvez; az UTE játszik erős szél ellen. A Vasasok támadásával kezdődik a játék, s mindjárt kornert érnek el, A 8. percben Rucskai beadását Koffler kézzel üti be a kapuba, a bíró természetesen nem ítél gólt. Lassankint az UTE csapata is offenzivába lép s Priboj biztos gólhely­zetben hibáz. Változatosan folytatódik a játék a félidő hátralevő részében.

    A második félidőben a Vasasok játszanak erős szél ellen, mindazonáltal a Vasasok lapos passz- játékuk révén többet támadnak. Az UTE-nak a félidő közepén alkalma nyílik a győztes gól eléré­sére, de Priboj biztos helyzetből a kapu mellé lő.

    A mérkőzés vége felé a Vasasok vannak fölény­ben. Az UTE csapata határozottan hanyatlott. Knollnak a kapuban kevés dolga volt, a Vogl hátvédpár ezuttal igen fairul, hibátlanul dolgozott.
    A fedezetsorban Milosovits volt jó, mig Baubach helyén játszó tartalék a második félidőben kifuladt.

    A csatársorban Paulusz—Kósa jobboldal volt ve­szélyes, Priboj teljesen le van törve, Schaller a mezőnyben jó; a kapu előtt nem veszélyes.

    A Vasasok csapata ma határozottan jól játszott. Nyerges kevés labdát kapott, de azt hibátlanul fogta. A két hátvéd Zatykó és Stengi mindvégig jól tartotta az UTE csatársorát A fedezetsor a csapat gerince, a melyből kimagaslott Gottlieb já­téka. A Pálfi—Koffler— Rákosi—Jellinek—Rucskai csatárok csak a mezőnyben mutatnak szép játékot, a kapu előtt még a régi gólképtelenségben szen­vednek.- Egyénileg Rákosi és Jellinek tűntek ki.

    Sporthirlap, 1919. november 17.