magyarfutball.hu

Vasas - UTE 2 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 13. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. Nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.10.02, 15:25
    Népsziget. — Bíró: Vértes

    A mérkőzés eredményének megállapítása az MLSz intéző-bizottságának föladatát fogja képezni. Ugyanis Vértes bíró a Vasasok 3-ik góljának megítélésekor önmagával jött ellentétbe. Az először megítélt gólt később érvénytelenítette, s emiatt a mérkőzés 8 perccel előbb fejeződött be. Az eseményről lapunk más helyén számolunk be.
    Izgalmas, heves mérkőzés, amelyben a Vasasok egy árnyalattal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. Szelíd futballt játszottak úgy a támadásban, mint a védelemben, s csak gólképességben maradtak az UTE mögött.
    A Vasas-kapus, bár néhány szép védést mutatott, bizonytalan volt. A harmadik gól az ő hibájából esett. A hátvédek közül Zatykó volt a jobb, de Stengl sem követett el hibát. A halfsor nagy munkát végzett s Gottlieb vezetése alatt sikeresen dobták frontba csatársorukat. A csatársor szép kombinációs játékot folytatott. Egyénileg Jellinek, Koffler és Katzer nevei emelhetők ki.
    Az UTE múlt heti játéka után visszaesést mutat. Halfsora indiszponált, csatársora amellett hogy csapkodó játékot folytatott, indolens volt. Közvetlen védelmének jó játékán kívül csak Peics, Baubach és Schaller játéka érdemel említést. Kelecsényi abszolút tehetetlen volt.
    Az I. félidőben jobbára a Vasasok voltak fölényben, mégis az UTE-nek sikerül a 10. percben Schaller révén megszerezni a vezetést. A félidő további részét az eredménytelen támadások foglalják le.
    A II. félidőt Vasas-támadás vezeti be, majd UTE-ostrom következik. Az 5. percben Priboj Schaller átadásából gólt lő. A gólra heves Vasas-támadás a felelet, s Katzer Jellinek szöktetéséből szép helyezett gólt lő (13. p.). A 22. percben esik a Vasasok második gólja Takács lövéséből. (2:2). Kiegyenlítés után kissé visszaesnek s Tapfernek sok dolga akad. A 32. percben Fogl II. szabadrúgása Paulusz elé kerül, akinek lövése a kapus melléről a hálóba pattan. Pár perccel később majdnem újabb gól esik, de Zatykó az üres kapuból ment. A 38. percben Koffler összeütközik Fogl II.-ve1, a labda Jellinekhez kerül, aki a jobb kapusarokba juttatja a labdát. Itt tanúsította Vértes bíró a már említett határozatlanságát s minthogy a Vasas, az először megítélt gól érvénytelenítését, nem ismerte el, lefújta a mérkőzést.

    UTE: Klein-Fogl II., Fogl III.—Kelecsényi, Baubach, Peics-Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    Vasas: Tapfer—Zatykó, Stengl—Sztojka, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Katzer.

    Nemzeti Sport, 1922.03.13.