magyarfutball.hu

UTE - Vasas 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.16, 19:44
    UTE-Vasas I. o. bajnokság Stadion 5 Horváth J. I.

    Sporthirlap, 1923. május 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.16, 18:49
    Vas- és Fémmunkások—UTE 2 : 1 ((1 : 1).

    A felgyógyult Priboj szerzi meg a vezetést, míg a Fogl II. mellett könnyűszerrel boldoguló és kitűnően diszponált Katzer centereiből Jellinek, majd Takács két goalt ér el.

    Az Ujság, 1923. május 15.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.04.16, 18:43
    A Vasasok 2:1 (0:1) arányban legyőzték az UTE-t.
    Az UTE csatárai öt-hat biztos gólhelyzetet hibáztak. A vasasok Katzer nagyszerű játéka révén szerezték meg a győzelmet. — Mind a két gól az ő centerezéséből esett. — A bajnokság az UTE vereségével ismét nyílt lett.

    Sporthirlap, 1923. május 14.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.10.26, 11:03 (szerk.: 2018.10.26, 12:52)
    A Vasasok támadásával indul meg a játék s mintegy 10 percig offenzivaban maradtak, amit megkönnyít az UTE halfsor nehézkessége s a Foglok bizonytalansága. Jellinek szöktetését : Takács offszeidje akasztja meg, míg Katzer és Jellinek lövéseit Remete fogja. Az első percek szorongattatásából Szidon menti fel az UTE-t, kitűnően szökik, de gyengén centerez.

    A 10. percben lövi főre első gólhely- I zetét az UTE. Gottlieb iáidtól, Fogl I II. szabadrúgása Pribojhoz jut, aki őt lépésről kapu fölé lő. Utána Koffler fut le offszeidról, beadását Jelűnek elől Remete fogja el. Szidon lefutását Zatykó komerre nyomja. Az eredménytelen komer után Koffler fut le Fogl IH. hibájából, centerét Szent- miklóssi Takácshoz emeli, aki kapu fölé fejel. A 15. percben SchaUer szökteti Szldont, akire Zatykó es Kelhein falnak rá, de ö a rólak lepattanó labdával kiugrik közülük, lefut, a ráfutó Király mellett Pribojhoz passzol, aki közvetlen közelből védhetetlen gólt lő.
    Az UTE-t lelkes támadásokra ösztönzi a gól. Szidon, majd Paulusz futnak le, utóbbi centerét Paulusz a kapu fölé lövi. Fogl II. újabb szabadrúgását Zatykó kornerre védi. Ennek kivédése után ismét a Vasas jön frontba s néhány meleg helyzetet teremt, de az UTE védelem a helyén van. Szidon centerét Nverges fogja1 el, Schaller centeréből Priboj lő, lövése Zatykóról visszapattan, Schaller jó helyzetben kapu fölé lövi. Katzer ügyesen cselezi Fogl II-őt, hosszú lövését Remete kornerre védi Most két kitűnő helyzetet készít elő Priboj, mind a két esetben Szidon lövőhelyzetbe kerül az ötös vonalon, de mindkét gólhelyzetet elhibázza. Katzer két szép lefutását és pompás centerét kell még kiemelni a félidővégi Vasas támadásokból, amelyeket nehezen véd Király, majd Fogl III.
    A II. félidő elején lendületes támadásokat indít az UTE, s ha ekkor szerencsével operált volna, gólokkal nyerhette volna a mérkőzést Paulusz lefutását taccsra szerelik, Szidon lövését Nyerges fogja. Újabb Szidon támadás kornert eredményez. Jó hosszú idő telik el, mig a Vasas szóhoz jut, Koffler lefutását Fogl II. kornerre menti Ezután ismét Szidon fut le, beadását Schaller Pribojhoz tolja, aki üresen állva öt méterről lő kapu fölé. Nemsokára ezután Priboj beleugrik Zatykó labdájába, az róla Schallerhez pattan, aki lefut, de 10 méterről a kapu mellé plaszirozza a labdát. Ezután Zatykó csúnyán lerúgja a bele futó Szídont, de csak bírói figyelmeztetést kap. Szidon pár percre kiáll.
    Fogl szabadrúgása kapu fölé megy. Most az UTE jobbszárny lép akcióba, Kosa lefut, centere Pribojhoz jut, akinek már goinak látszó löTése a belső kapufáról pattan ki, Kósa lövését ismét kornerre védik, ugyanígy Szidon akcióját A Vasas eddig alig jutott szóhoz. A 25. percben végre Katzerhez jut a labda, aki Fogl II. mellett lefut, centerét Jetiinek Remete mellett védhetetlenül a kapu jobbsarkába plasszirozza.
    A váratlan gól feltüzelt az UTE-t, de csak pechsorozata folytatódik ; Szidon centerét Priboj ismét öt méterről a kapu mellé plaszirozza. Paulusz tetszetős lefutását leszerelik. Fogl II átadásából Schaller veszélyes lövését viszont Nyerges fogja. A Vasas teljes erőből védekezik; több szabadrúgást vét, de Fogl szabadrúgásai eredménytelenek maradnak. A 36. percben ismét Katzerhez jut a labda, aki kicselezi Fogl II-t s pontos centerét Takács belövi. A hátralevő pár percben az UTE-nek már nincs elég ereje az energikusabb küzdelemre s már nem adódik újabb gólhelyzete. Két szabadrúgásból van még alkalma az UTE-nek a kiegyenlítésre, de Fogl hatalmas lövéseit is kivédik, úgy hogy az UTE vereségén már nem tud változtatni.

    Vasas: Nyerges—Zatykó, Király—Kelhein, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Jellinek, Minyó, Katzer.
    UTE: Remete—Fogl II, Fogl III—Kelecsényi, Baubach, Király—Paulusz, Kosa, Priboj, Schaller, Szidon.

    Sporthírlap, 1923.05.14.