magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.24, 19:32
    MTK-KAC 3:1 (1:0)

    Három pompás gólt lőtt a bajnokcsapat, de játéka nívótlan volt.
    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey L —Kertész II., Nadler, Weszter— Braun, Molnár, Opata, Orth, Jeny.
    KAC : Biró— Saguly, Dudás— Raix, Tóth, Buday— Eberhardt, Norik, Bene, Morvay, Gulyás,
    Hungaria-uti pálya. .— 8000 néző. — Bíró: Nagy László.

    Kispest kezd

    és Gulyás két pompás centerével már az első percekben veszélyes helyzetet teremt, a kék-fehérek védelme azonban résen van. Az MTK támadásait legtöbbször a jobbszárny vezeti, de Saguly és Dudás biztosan szerel. Orth az eredménytelenség láttára negyed óra után helyet cserél Opatával, ez sem használ azonban, mert a bajnokcsapat csatársora azontul sem boldogul Kispest hibátlanul szerelő halfjaival és hátvédeivel.
    A 19-ik percben végre Molnár kerül góllövő helyzetbe, remekül irányított labdája azonban a háló fölött süvít el. Weszter hibából a KAC kornerrel veszélyeztet (20. p.), míg Jeny ellentámadása a kék-fehéreket juttatja kornerhez, de Orth fejesét Biri védi. Molnár ujabb remek góllövése , a felső kapulécre pattan, utána Opata szökteti Jenyt, akinek centerét Biri fogja el.
    A 25-ik percben vehemens ostrom alatt áll Kispest kapuja, majd Gulyás rohan le, centerét Norik továbbítja, de Kropacsek ment. Weszter ujabb kornert hibáz (26. p.), amelyet Kropacsek tesz ártalmatlanná. Gulyás támadását Kertész II. ismét korner árán szereli le (29. p.), amelyet Kropacsek a mezőnybe lerohanva ment.
    Orth szabadrugását Biri fogja el, mire ismét Gulyás vezet támadást, centerét azonban Weszter halássza el a KAC belső csatárai elől. Majd szabadrugás hozza frontba Kispestet, Eberhardt jól irányzott centerét azonban Morvay elhibázza.
    A 44-ik percben Molnár husz méterről az ellenkező sarokba menthetetlen gólt lő.
    Kezdés után már nem történik feljegyzésre érdemes akció.

    Ujrakezdés után

    azonnal az MTK kerül frontba és Molnár—Braun támadása már az első percben kornert eredményez. Braun centerét Molnár tul gyengén továbbítja, ugy hogy Biri könnyen véd. Kertésznek taccsdobás után az ellenkező sarokba irányított labdája centiméterekkel kerüli el a KAC hálóját.
    Az 5-ik percben Kertész II. mesterien adja át a labdát Orthnak, aki a tizenhatosról a bal sarokba remek gólt lő. (2:0).
    Eberhardt szép ellentámadását Bene folytatja, fejese azonban a kapu mellett gurul el. Jeny centernek szánt magas lövését Biri korner árán menti (11. p.), míg a Kertész II miatt megítélt szabadrugás Kropacseket foglalkoztatja.
    A 20-ik percben Eberhardt centerét Mandl elhibázza és a résen levő Bene gólt lő, amelyet Kropacsek kapujából kirohanva hiába kísérelt meg menteni (2:1).
    A gól után MTK fölénybe kerül, Jeny centeréből Molnár veszélyes lövése hajszálnyira kerüli el Kispest hálóját.
    A 25-ik percben Nadler Molnárhoz passzol, aki fejjel továbbítja a labdát, mire a résen álló Opata kapásból remek gólt lő. (3:1)
    A kék-fehérek csak most kapnak igazán kedvet a játékhoz, de csak két kornert érnek el, míg a Bene által szépen szöktetett Eberhardt igen kedvező helyzetből balra a kapu mellé továbbítja a labdát. A KAC a 32-ik percben még kornerrel veszélyeztet, majd visszaesik, de az MTK sem viszi Opata kapuralövésénél többre.

    Sporthirlap, 1924. március 24.