magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 13. forduló
nézőszámok:
  1. honvedfc.hu: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.31, 22:06
    Hungária—Kispest 1:0 (0:0)

    Hungária: Ujvári—Mandl, Senkey— Kléber, Kvasz, Nádler— Opata, Molnár, Stofián, Orth, Jeny. — Kispest: Dénes- Saguly, Dudás— Raix, Burger, Csendes— Góliás, Szabó, Skalitzer, Fürstner, Czétényi II.

    Bíró: Hertzka Pál

    A Hungária csapata a játék első percétől kezdve szuverénül uralkodik a mezőnyben, a csatársor játékából azonban - mint mindig -- most is hiányzik az életet jelentő energia. A 15. percben Opata szép leadását Orth a kapufára fejeli. Teljes a kék-fehér fölény, Kvasz leadását Orth fordulásból szépen lövi, de Dénes biztosan ment. A kispestiek a 25. perctől kezdve kissé élénkebben támadnak, játékkedvük azonban alig öt percig tart.
    A 40. percben a Hungária szabadrúgáshoz jut. Molnár lövésese emberbe megy, onnan Orthoz kerül, aki kétszer is a kapufára fejel.
    A második félidőben a Hungária játéka egy árnyalattal színtelenebbé válik, aminek az az oka, hogy Orth eleinte kiesik a játékból. A kék-fehérek ekkor főleg Opata és Jeny szárny- támadásaival próbálkoznak, a belső csatárok — elsősorban Stofián — azonban túlságosan lassúak ahhoz, hogy eredményt érjenek el.
    A 33. percben a teljes Hungária-fölény közepette egy ártatlan dologból kifolyólag Góliás és Nadler összezördülnek a pályán, mire a bíró mind a két játékost kiállítja.
    A nagy Hungária-fölény végre eredményt hoz. Kettős korner után Jeny sarokrúgása becsavarodik a kapu felé. Csendes röviden rúgja előre és Kléber húszméteres lapos lövése a tömörülő kispesti játékosok lábai között pontosan a kapufánál vetődő Dénes mellett a hálóba jut, megszerezvén ezzel a Hungáriának a második pontot is.

    Sporthirlap, 1927. március 28.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 10:58
    Hungária-út. Bíró: Hertzka. 5500 néző.

    Hungária: Ujváry — Mandl, Senkey I — Kléber, Kvasz, Nádler — Opata, Molnár, Stofián, Orth, Jeny.
    Kispest: Dénes — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Csendes — Góliás, Szabó, Skaliczer, Fürstner, Czétényi II.

    0:1 Kléber (83 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.03.28.