magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 21. forduló
nézőszámok:
  1. honvedfc.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.01, 22:11
    Hungária-Kispest 1:0 (0:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Tritz, Skvarek, Hirzer, Braun. — Kispest: Dénes — Wegner, Dudás—Raix, Purczeldt, Deák — Senkey, Szabó, Dán, Mátéffy, Csendes

    A játékot a Hungária kezdi és vagy tíz percig némi fölényben is van, Deák egyszer majdnem öngólt vét. Azután felnyomul Kispest, Dán egy lövését Fehér öszötönösen üti fel kornerre. A 18. percben Fehér egy elvetésénél elveszti a labdát, a szintén elbukó Senkey felugrik, de labdája a kapufának megy! Három kispesti korner eredménytelen. A Hungáriakapu előtt állandósulnak az izgalmak. Közben a Hungária szépen finisbe fog, de igazi helyzetet nem teremt, ellenben Fehér egy kirúgásába Dán, a múltheti recept szerint, beletalpal és a labda élesen hajszálra az üres kapu mellé megy!
    Szünet után Kispest erősen kezd, Dán közelről Fehér kezébe lő. A 3. percben
    Kléber szökteti Braunt, ez átpasszol Hirzerhez, aki tisztázza magát és a tizenhatos sarkáról gyilkos erővel az ellenkező felső sarokba csodaszép gólt lő (1:0).
    Innen kezdve szinte szünet nélküli pergőtűz kezdődik és a Hungária-kapu csak egy-egy percre tud felszabadulni. Állandó izgalmak között a közönség folyton tizenegyest reklamál, ami Kléber egy hendszénél jogos is volna. Dán egyszer elfejeli a ráfutó kapus elől a labdát, de Kocsis a gólvonalról kornert fejel. Itt megint már gólnak látszik Szabó labdája, amit Kocsis a földig hajolva fejt ki. Közben Mandl és Rebró lesántulnak és egyre hevesebben támad Kispest. Csendes egyszer hatalmas helyzetbe kerül, lövése kapufáról pattan le, Szabó ezt az üres kapu fölé vágja. Ujra egyedül áll Csendes a kapussal szemben, lövése most nagyon rossz. A harmadik Csendes-akciót azután Fehér bravúros előrevetéssel fogja el. Senkey kornert rúg, Szabó élesen a kapu fölé fejeli. Közben egy Haar-akcióból Skvarek hoz kornert, majd Braunt szöktetik ki, teljesen biztos helyzetbe, de az gyengén a kapus ölébe lő.
    A 33. percben pompásan indul a kispesti támadás. Dán nyolc lépésre jó lendületben kapja a labdát, de megint mellé lő. Most messzebbről jobb lövést ereszt meg, azt Fehér kivédi. Csendes azonban ugyancsak öt lépésről a kapu mellé lő. Állandó kispesti támadások között még egy eredménytelen korner esik. A kispestiek a meddő játék miatt egyre izgatottabban kritizálják a bírót, aki végül a 42. percben Wegnert tiszteletenségéért kiállítja. Most már a bíró is ideges és másfél perccel előbb lefújja a mérkőzést.
    Bíró: Boronkay Gábor.

    Sporthirlap, 1928. május 21.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 20:27
    Sárkány-utca. 4000 néző. Bíró: Boronkay.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Tritz, Braun (Skvarek), Skvarek (Hirzer), Hirzer (Braun).
    Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Purczeld, Deák — Senkey II., Szabó, Dán, Mátéffy, Csendes.

    0:1 Hirzer (48 p.)
    Kiállítva: Wegner (88 p.)
    Nemzeti Sport, 1928.05.21.