magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SC - ESMTK-Bauinvest 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 26. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.200
  2. Tolnai Népújság: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.11, 11:17
    Tavaszi "jégtörés" Szekszárdon
    Szekszárdi Dózsa-ESMTK 3-1 (2-0)
    Szekszárd, 1200 néző. V: Molnár II. J.
    Szekszárd: Mausz - Koller, Dzsinovics, Kalmár, Nagyfalusi - Bozsér, Agapov, Mészáros (Szabó T. a 72. percben), Horváth - Varga L., Tóth (Pilisi a 84. percben). Edző: Teszler Vendel
    ESMTK: Pap - Gabnai, Vaskó, Kiss (Varga G. a szünetben), Farkas - Szabó Z., Lippai, Balázs, Balogh - Hudák, Németh (Fehér a 60. percben). Edző: Dálnoki József
    Gólt ígérő dózsás kezdés után Mészáros-Tóth-Varga L. volt a labda útja, Varga L. elől Pap kifutással mentett. Ezután két fővárosi villanás, majd a 8. percben Horváth szólójánál Farkas kishíján öngólt vétett. Kiegyenlített küzdelem után a 16. percben Balázs szabadrúgását csípte el Mausz a bal saroknál. A másik oldalon Mészáros fejesét védte Papp, Kalmár távoli lövését pedig csak másodszorra kaparintotta meg. A 22. percben Mausz lábravetődéssel hárított a kitörő Hudák, majd kifutással mentett Németh elől. A 30. percben Mészáros szögletét Varga L. a védők gyűrűjéből remek fejessel, 8 méterről a kapu közepébe csúsztatta. 1- 0. A 35. percben verve volt a Dózsa védelme, előbb Hudák, majd Németh fejesénél a felső lécen csattant a labda. A 40. percben Bozsér tisztára játszotta magát, ügyesen emelt Agapov elé, akinek erős fejese elsuhant a kapu fölött. A 44. percben Kiss késlekedett egy átadásnál, Varga L. rácsapott a labdára, nagy vágtával kapura húzott és Papot is elfektetve helyezett a hálóba. 2-0.
    Szünet után az 50. percben tovább növelte előnyét a Dózsa: Bozsér szögletét Tóth 7 méterről a léc alá fejelte. 3-0. A 61. percben Dzsinovics rövidre sikerült hazaadásánál meghűlt a vér a szurkolók ereiben, de Mausz jó ütemben mentett. A 70. percben a megtorpant, egymásra váró védők csak nézték, ahogy a felfutó Varga G. beadását Szabó Z. 11 méterről a jobb alsó sarokba vágta. 3-1. Ezután Varga L. szabadrúgását Pap a léc alól tenyerelte szögletre, majd a 78. percben Bozsér csavart szögletét Horváth csúsztatta kapu fölé kecsegtető helyzetből. Támadott a Dózsa, a vendégek gyakori technikai szabálytalanságokkal igyekeztek széttördelni a hazai rohamokat. Sajnálatos módon, a végjátékban Varga L. fejsérülést miatt orvosi ápolásra szorult.
    Régi adósságát törlesztette a Dózsa a tavaszi első hazai győzelmével. A Veszprém kontra Szekszárd átigazolási „bohózatból" játékengedély- lyel kikerült és hazatért Varga L. két remek megoldásával szerzett megnyugtató előnyt a hazai gárda. Szünet után gyorsan tovább növelte előnyét a pályaválasztó, ezután az erzsébetiek már nem tudták megismételni az első félidőben mutatott folyamatos, pontos összjátékukat. Csupán egy védelmi hibát kihasználva szépítő gólra futotta erejükből. Jók: Varga L., Mausz, Nagyfalusi, Agapov, illetve Szabó Z., Lippai.
    Teszler Vendel: - Bejött a változtatás, a vasárnapi hazai döntetlenek után a szombati 90 perc két pontot hozott számunkra.
    Dálnoki József: - Gólnélküli állásnál holtbiztos ziccert hibáztunk, a labdarúgás büntet, hiszen azonnal vezetést szerzett a Szekszárd. Óriási védelmi hibából kaptuk a második gólunkat, ezután már nem tudott talpraállni csapatom.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-05-18