magyarfutball.hu

UTE - MTK 0 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 23:48 (szerk.: 2021.07.16, 13:03)
    MTK — UTE 3:0

    (Népszigeti pólya.) A mióta az Újpesti Torna-Egylet visszajutott az első osztályba, közönsége szinte hihetet­len módon megnövekedett. Mig azelőtt alig négy-ötszáz főnyi publikum volt állandó látogatója az UTE-mérkőzéseknek és ezer ember megjelenése már rekordot jelentett,most a Népszigeti pálya környékén olyannyira népszerű lila-fehérek legjelentéktelenebb játékának is akad ezerfőnyi szemtanúja, a bajnoki mérkőzéseknek pedig állan­dóan két-háromezer főnyi; nem ritkán még több láto­gatója akad. Ezek után éppen nem megy meglepetésszámba, ha vasárnap, a mikor a Magyar Testgyakorlók Körének a csapata volt az UTE vendége, rekordszámbamenő embertömeg nézte végig a mérkőzést.

    A match előzményei rendkívül alkalmasak voltak az érdeklődés felkeltésére. Ismeretes dolog, hogy az Újpesti Torna-Egylet, a mellett, hogy saját pályáján oly nagy játékerőt képvisel, a minek alapján bármely csapa­tunknak méltó, sőt egyenrangú ellenfele, az MTK ellen a népszigeti sporttelepen kivételes szerencsével s ennek megfelelő eredménynyel játszik. Az UTE-nak a BTC ellen aratott győzelme alapján sokan most is meglepetést vártak, a mi az újpestiek győzelmében vagy legalább is eldöntetlen eredményben jelentkezett volna. A meglepetés tehát ebben a formájában elmaradt, az MTK győzött és az újpesti pálya kabalája a Testgyakorlók ellen, leg­alább egyelőre megtört.

    Ha a meglepetés ebben a formában nem is vált valóra, teljesen még sem maradt el, de éppen az ellenkező formában jelentkezett. Az a fölényes stílus, az a magasklasszisu játék, a mit az MTK produkált, — a mi az eredményben is kifejezésre jutott — ez volt a match szenzácziója. A kék-fehérek briliáns játékukkal ismét azt a formát mutatták, mint a Ladányi-dij döntőjébe; az FTC ellen s csak dicséretére válik az UTE-nek, hogy oly derekas ellenállást fejtett ki.

    Az MTK csapatában két tartalékjátékos szereplt:Knapp a kapuban és Nagy József Kertész I. helyén.Knapp védése általános bámulatot keltett és Domonkos legvérmesebb hívőit is lázba ejtette ritkán látható bravú­ros védésével. Nagyszerű helyezkedése, biztos labdafogása, higgadtsága mind arra mutatnak, hogy benne kell keres­nünk a jövő emberét. Nagy még kissé idegenül mozgott az MTK összeszokott csatárlánczában, mind a mellett biz­tató kvalitásokat árult el. A Testgyakorlók hátvédei egvaránt nagy formát mutattak, kellemes meglepetést keltett Csüdör javulása. A fedezetsorban Bíró, a csatár­sorban pedig Sebestyén, Kertész II. és váratlanul Szántó voltak kitűnőek, Lane kissé indiszponáltan játszott.

    Az UTE nem tudta teljes csapatát kiállítani és az állandó első csapatbeli játékosok sem játszottak formájuk tetőpontján. Kazárt már láttuk sokkal jobban játszani és a csatársor főereje, Vogl sem dolgozott azzal a biz­tonsággal, mint az utolsó mérkőzéseken. Jók voltak a szélső-csatárok, Molnár III. és Besenczi.

    A mérkőzés elején az UTE határozott fölényben van. Az újpesti játékosok nagy lelkesedéssel játszanak,úgy hogy az újpesti publikum már vérmes reményeket kezd táplálni a mérkőzés kimenetele iránt. Molnár III.,majd Vogl éles lövéseit Knapp nagy bravúrral menti.Az MTK védelme azonban leszereli a támadásokat, majd a kék-íehérek mennek át támadásba és Kertész II. gaolt rug, a mely azonban kellő elővigyázat mellett könnyen védhető lett volna. Két perczczel későbben ügyes csatár­játék után Lane Nagyhoz, utóbbi pedig Szántóhoz paszszol, a ki remek szép goalt csinál.

    Félidő 2 : 0.

    A második félidőben az MTK fölénybe kerül, de csak a játék befejezése előtt öt perczczel rúgja Lane-a harmadik goalt.
    Biró: Vámos Soma.

    Az Újság, 1912. október 22.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.19, 16:08 (szerk.: 2017.08.19, 16:09)
    UTE—MTK.

    A népszigeti sporttelep legnagyobb eseménye vasárnap délután fog lezajlani. Ugyanis a veretlen MTK az őszi idényben eddig még szintén veretlen UTE I. csapatával méri össze erejét. Az UTE jelenleg kitűnő kondícióban van és a lelkesedés és saját otthona mindenesetre előnyt nyújt a MTK-val szemben. Még élénk emlékezetében lehet az MTK-nak, hogy két év előtt a bajnokság vezető helyén levő MTK-t az UTE 2:0-ra verte és így ezen vereség a bajnokságba került, ugyanezen eset állhat most is fenn. Ezek után mindenesetre érdekfeszítő és izgalmas mérkőzésre van kilátás.

    Pesti Hírlap, 1912. október 19.

    I. osztályú bajnokság.
    Magyar Testgyakorlók Köre — Újpesti Torna Egylet 3 : 0. (2 : 0).

    (Népsziget.) Mintegy 3000 főnyi közönség volt jelen a mérkőzésen, akik közül nagy csalódásban részesült az a rész, mely az újpesti csapatért lelkesedett. Előrelátható volt ugyan, hogy az UTE. fiatal csatársora gyönge lesz a testgyakorlók technikailag és fizikailag egyformán kiváló védelmével szemben, a szezónban állandóan brilliáns formát mutató Kazár rossz védésére azonban senki sem számított. MTK. Domonkos és Kertész I. nélkül játszott, elsőrangút nyújtottak a reprezentatív jelöltek Révész, Bíró, Sebestyén, Kertész II. és különösen Vágó, aki a mezőny legjobb embere volt.

    Kezdés után egy darabig az UTE. támad és Knapp néhány bravúros védést produkál, lassankint fölénybe jutnak azonban a testgyakorlók és Kertész II. meg Szántó révén két goalhoz. A második félidőben UTE. teljesen visszaszorul és csak Molnár III. révén vezet néha támadást. A félidő egyetlen goalját Lane pompás lövése eredményezi hat perccel a befejezés előtt. Biró: Vámos.

    Pesti Hírlap, 1912. október 22.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.19, 15:45
    (A Népszigeten.)

    Amióta az UTE népszigeti pályáját a mai követelményeknek megfelelően átalakította, elsőosztályú egyesületeink igen sűrűn keresik fel, amiben egyrészt kitűnő talaja, másrészt a meglehetős anyagi haszon játszik nagy szerepet. Ma egyenesen sportszenzációban lesz része az UTE-pálya törzsközönségének. Két, eddig veretlenül s ténylegesen is kitűnő formában levő csapat ad egymásnak találkozót, a MTK s az UTE csapata. A mérkőzés rendkívül izgalmasnak ígérkezik, mert, amint az UTE vasárnapi eredménye mutatja, csapata annyira jó, hogy meglepetésekre is képes. Ezzel nem akarjuk azt mondani, hogy az MTK ma vereséget fog szenvedni, de tényül kell elfogadnunk, hogy a kék fehér csapat kemény ellenfélre talált az UTE csapatában. Mindkét fél a végletekig megfeszített munka árán igyekszik majd a veretlenségét megőrizni s éppen ezért érdekes lefolyású mérkőzésre van kilátás, amely alkalmasint oly nagy közönséget fog vonzani, amelynek számát az UTE pálya bátran rekord néven könyvelheti el.

    Pesti Napló, 1912. október 20.

    MTK - UTE 3:0 (2:0)

    A népszigeti pályán mintegy 3-4 ezer ember előtt került lebonyolításra a fenti bajnoki mérkőzés. A küzdelem legnagyobb részében a MTK volt elhatározó fölényben, amelynek goaljait Kertész II., Szántó és Lane lőtték. Bíró: Vámos Soma.

    Pesti Napló, 1912. október 22.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.19, 15:30 (szerk.: 2017.08.19, 15:31)
    Magyar Testgyakorlók Köre—Újpesti Torna Egyesület 3:0 (2:0.) Népsziget.

    Háromezer főnyi közönség jelenlétében zajlott le a két csapat fair küzdelme, a melyben a Testgyakorlók ismét igazolták nagy formájukat. Két helyen is tett a M. T. K. változást a csapatában, mégis meg volt benne az egyöntetűség és az összejátszás. Kertész Gyula helyére Nagy József került, Domonkost pedig a kis Knapp váltotta föl. Knapp a hírneves Domonkos méltó helyettesének — s talán utódjának is bizonyult. Kellemes meglepetést szerzett a M. T. K. közönségének Ellinger, a kin úgy látszik fogott a sok korholás és kritika. Fairen dolgozott s az összejátszásra törekedett. A csatázósor munkájára jótékony hatással volt a játéka. Az U. T. E. mint veretlen csapat jelent meg a pályán. S mint ilyentől sokkal többet vártunk. A szükséges lelkesedés meg van a csapatban, kombinációnak, tervszerűségnek azonban nyomát sem láttuk. Jó erő a két szélső, Besenczi és Gönczi, akik gyors lefutásaikkal néhányszor kritikus helyzetbe hozták az ellenfél kapuját. Nagy figyelem kísérte Kazár játékát. S talán mert ezt tudta, s mert magán érezte a vizsgálódó pillantásokat, zavarosan, nyugtalanul dolgozott. Az első gólt a 38-dik percben Kertész lőtte, a másodikat Szántó. Volt még egy harmadik gólja is a félidőnek. Egy lövést Kazár védett, a kiütött labdát Lane — azzal, hogy Kazár érintette a labdát, offside-ről fölszabadulván —- belőtte. A gólt a bíró offside címén nem adta meg. Kárpótolta ezért Lane magát és csapatát a második félidőben. Pompás lövéssel megszerezte a harmadik gólt. Biró: Vámos Soma volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. október 22.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.19, 15:21
    MTK - UTE 3:0 (2:0)
    Népsziget, 3.000 néző. Bíró: Vámos.

    Az érdekesnek ígérkező mérkőzés az MTK fölénye miatt meglehetős egyhangú lett. Az ujpestiek fiatal csatársora olyan védelemmel szemben, mint az MTK-é, nem bírt boldogulni, egyedül Molnár III. játszott jól, a kapus Kazár is teljesen megcáfolta előző heti formáját. MTK csapatában Knapp méltóan helyettesítette a beteg Domonkost, nagyszerű volt Révész, Bíró és Vágó. Kertész I. hiányzott. UTE rövid offenzívája után MTK állandó fölénybe kerül, a 38 percben Kertész II., a 40. percben Lane kiadásából Szántó gólt lő. A második félidőben MTK folytonos támadásaival szemben UTE csak Molnár III. révén jut támadáshoz, a félidő egyetlen gólját Lane szerzi meg gyönyörű lövéssel a 39. percben.

    Sport-Világ, 1912. október 21.