magyarfutball.hu

MTK - UTE 6 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -
  3. Nela: 1.210

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 17:59 (szerk.: 2021.07.10, 11:26)
    M. T. K.— Újpesti T E. 6:1

    (Margitszigeti pálya.) A Testgyakorlók csapatában a csatársor nagyszerű összjátékot es szép kirohanásokat produkált. Kiválóan jó volt Farkas és Sebestyén, mig a fedezetsor, élén Bíróval, agilis, a védelem pedig biztos volt. Az U. T. E. több tartalékkal áll ki; csatársor a el­fogadható játékot produkált, a fedezetsor és a védelem azonban nem volt a megszokott jó.

    Az első félidőben M. T. K. játszik a széltől segített oldalon és Farkas, Sebestyén beadását már a második perezben goallá értékesíti. A kék-fehérek továbbra is megtartják fölényüket, állandóan a kapujához szorítják ellenfelüket és Tauszig a 19-ik perezben a második goalt rúgja. U. T. E. azontúl olyan durván játszik, hogy a biró Fürst középfedezetet kiállítja, U. T. E. is támadás­hoz jut és Schurmik, Molnár III. beadásából az újpestie­ket juttatja goalhoz, M. T. K. további támadásai Farkas révén és egy tizenegyesből Révész révén a harmadik, illetve a negyedik goalt eredményezi.

    Félidő 4: 1.

    A második félidőben az újpestiek játszanak a széltől segített oldalon, előnyüket azonban nem tudják kihasz­nálni, sót Kertész és Taussig még két goaUal biztosítják az M. T. K. győzelmét. Közben a biró Molnár III-at is kiállítani kénytelen.

    Biró: Hajós József

    Az Újság, 1910. november 22.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 10:39
    A MTK—UTE mérkőzés a Margitszigeti pályán váratlan gólaránnyal végződött, aminek oka az újpestiek durva játékában keresendő. Mintha felheccelték volna őket, állandóan emberre és nem labdára mentek, aminek eredménye azután két játékosuk kiállítása és egy csúfos vereség lett.

    Nemzeti Sport, 1910. november 26.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 10:36
    MTK—UTE 6:1 (4:1) Margitszigeti pálya. Bíró:Hajós I.

    Sáros pálya. Ute kezd szél ellen. Jobbára mezőnyjáték. — Ute kapuja előtt nehéz a védelem dolga, mert a sáros pályán nagyon bizonytalan a védelem munkája. Ute eme nagyarányú vereségéhez hozzájárult az is, hogy egyik halfját az I. félidő közepén a bíró egy állítólagos fault miatt kiállítja, míg a II. félidőben Molnár II. is erre a sorsra jut. Mtk 4-ik gólja Sebestyén elgáncsolása folytán megítélt 11-es büntetőrugásból esett.

    Ha ehhez még hozzátesszük hogy az Ute csapata 4 tartalékkal állott ki, némileg érthető és megmagyarázható az Ute szimpatikus csapatát ért súlyos vereség.

    Sport-Világ, 1910. november 21.
     
  4. avatar: heimo
    2017.10.01, 10:27
    A MTK.—UTE. mérkőzés a margitszigeti pályán a kék-fehérek pontszámait ismét kettővel fogja szaporítani. Az UTE. — sajnos — most oly rossz formában van, s mérkőzéseit oly indolenciával játssza, hogy még csak meglepetést sem szerezhet.

    Pesti Napló, 1910. november 20.

    A többi elsőosztályú mérkőzés közül a MTK. nagy goalaránvu győzelme az UTE. fölött érdemel említést. Az MTK. a szezon végére határozottan javul. Csatársora, amely eddig goalképtelenségben szenvedett, most egyszerre hat goallal örvendeztette meg a MTK. híveit. Ezen a mérkőzésen is a vesztes fél „Elkeseredésében nagyot ütött“ azaz rúgott győztes ellenfelének minden tagjába.

    Magyar Testgyakorlók Köre — Újpesti Torna- Egyesület 6:1 (4:1).

    Szegény UTE ! Olyan szerepet játszik most az első osztályban, mint annak idején a Typographia. Vereséget vereség után szenved s első osztályú társai rajta próbálják ki csatársoruk goalképességét. A mérkőzés egyébként durva és visszataszító volt. Az újpestiek nem labdára, hanem csak emberre játszottak, amely annak a rossz szellemnek következménye, amely most az UTE csapatában lábra kapott. Reméljük nemcsak a MLSz., hanem az UTE. vezetősége is megteszi a durva játékosokkal szemben a kötelességét.

    Az első félidőben a hátszéllel játszó MTK. van fölényben, az UTE egy goaljával szemben. A második félidőben az UTE. csak tíz emberrel játszik, mert a bíró centerhalfját durva játék miatt kiállítja. A széltől támogatott újpestiek ebben a félidőben már többet támadnak, de goalt ismét csak a kék-fehérek érnek el és pedig egyet az UTE. egyik védőjátékosa révén, egyet pedig a balösszekötőt játszó Farkas révén. Bíró Hajós József (FTK.) volt.

    Pesti Napló, 1910. november 22.
     
  5. avatar: heimo
    2017.10.01, 10:19
    A Magyar Testgyakorlók Köre—Újpesti Torna Egyesület találkozása előbbi könnyű győzelmét hozhatja.

    Budapesti Hírlap, 1910. november 20.

    A Magyar Testgyakorlók Köre a Margitsziget sáros talaján igen ügyes kombinációs játékkal 6:1 arányban legyőzte az össze-vissza rugdalkozó, csúnya játékot produkált Újpesti Torna Egyesületet.

    Budapesti Hírlap, 1910. november 22.