magyarfutball.hu

UTE - MTK 1 : 8 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.10.01, 09:07
    MTK - UTE 8:1 (Millenáris-p.)

    Legutóbb, majdnem mindig az elsőosztályu csapatoknak egyenlő klasszisáról kellett beszámolnunk. A bajnokság legutolsó helyezettjét a Typ.-t a bajnokságban vezető FTC. csak 2:1-re tudja legyőzni szerencse következtében, a MAC.-al pedig eldöntetlenül játszanak a nyomdászok! És ime most! Az UTE., amely már annyi meglepetést okozott, különösen az MTK.-val szemben, most 8 góllal hagyja el a pályát! Mily visszaesés a játéktudást illetőleg. Az UTE. játékosai szinte típusai voltak a mai játékosoknak, akik durvasággal igyekeznek elérni azt, amit tudással nem tudnak. A biró két UTE. játékost állított ki: Vranákot és Fürstöt; Kuschner pedig önként hagyta el a pályát. A mérkőzés komoly lefolyását az MTK. csapat viselkedése erősen befolyásolta. Nem vall valami nagy sportszerűségre az a móka, amit az MTK. csapata véghez vitt a pályán, különösen, mikor Károly és Sebestyén játszottak hátvédet, a két bek pedig csatárnak ment. Révész bal, Nagy jobb szélsőnek. Játékról, mint ilyenről nem igen szólhatunk. Ameddig a rend meg nem bomlott, az UTE. védelmét láttuk szép munkában. De hamarosan megindult a „játék“, amely mindenre szolgált, csak a magyar football-sport jó hírnevének öregbítéséhez nem.

    UTE. támadásával kezdődik a játék, MTK. nemsokára fölénybe jut, de Kazár ment. Ismét UTE. támad, de most Domy védi. Ismét Sebestyén támad és a Károlyhoz jutott labda a kapuba jut. (10. p.) MTK. továbbra is támad és Biró beadásából Kertész a 2-ik gólt lövi. (17. p.) UTE. felnyomulását Domy kifutással védi. MTK. állandó támadása közben Farkas a 26-ik percben a harmadik gólt rúgja. UTE. kornerhez jut. (30. p.) A biró Fürstöt kiállítja. Sebestyén lövése a gólfáról a gólba pattan. (44. p.) Félidő 4:0.

    UTE. támadásával indul meg a félidő s Révész gólt lő. (2. p.) UTE. újból támad, de Domy szépen ment. UTE. korner. (10. p.) A 14-ik percben a bíró Vranákot durva játéka miatt kiállítja, mire Kuschner is kiáll. Az UTE. azontúl nyolc emberrel folytatja
    a játékot. A 17-ik percben Farkas UTE. védelméből kifut és szép gólt lő. MTK. a 24., 32. és 37-ik percekben Károly révén újabb három gólt rúg. Bíró: Schubert M. Ferenc (MUE).

    Nemzeti Sport, 1909. március 27.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 08:58
    Az első osztályú bajnokság sorsa már eldőlt, igy a hátralevő mérkőzések már csak a helyezésekre lehetnek fontosak. Az e napra kiirt egyetlen első osztályú bajnoki mérkőzés a MTK és UTE között fog lefolyni. A match győztese iránt alig lehet kétség, itt inkább csak a gólarány nagysága lehet kétséges.

    Sport-Világ, 1909. március 20.

    Az első osztályú bajnokságért e napon csak egy mérkőzés folyt le, a MTK—UTE match. Ilyen nivótlan, gyenge mérkőzést már igazán, nagyon régen láttunk. A kék-fehérek állandó fölényét az újpestiek erőszakoskodással akarták ellensúlyozni, miáltal azután csapatuk ugyannyira megfogyatkozott, hogy későbben komoly mérkőzésről már szó sem lehetett.

    Nem helyeselhető azonban a MTK csapatának ama eljárása, hogy ellenfeléből mintegy gúnyt űzött azáltal, hogy csapatának összeállítását szándékosan felforgatván, a hátvédeivel csatárt s a csatárokkal hátvédet játszatott s egyéb ily komolynak épen nem mondható módon szórakoztatta a mérkőzés végét már alig váró közönséget.

    MTK—UTE 8:1.

    A BTC-Vienna matchet megelőzőleg folyt le ez a mérkőzés. Az első félidőt még ugyan tarkította az UTE néhány szép támadása, de a mérkőzés legnagyobb részét bizony nivótlanná és unalmassá tette az UTE erőszakos játékmodora, melynek maga látta kárát, mert csapata annyira megfogyatkozott, hogy a mérkőzés végén komoly játékról szó sem lehetett. A MTK csapata igen jól dolgozott, különösen védelme volt ezúttal is kiváló.

    A mérkőzésről magáról igen keveset mondhatunk. Az UTE eleinte támad, de a kék-fehérek mihamar fölénybe jutnak s rövidesen négy gólt juttatnak az UTE hálójába. A második félidőt az újpestiek már csak nyolcz emberrel játszszák. Jobbára védő játékra szorítkoznak s részben ezen, részben pedig a MTK nem épen komoly játékán múlik, hogy e félidőben daczára ellenfelük óriási fölényének, szintén csak 4 gólt kapnak, sőt Révész utján még ők is érnek el egy gólt. A matchet Schubert M. Ferencz (MUE) jól vezette.

    Sport-Világ, 1909. március 27.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 08:51
    Magyar Testgyakorlók Köre—Újpesti Torna-Egyesület 8:1.

    A millenáris pályán a nemzetközi mérkőzés előtt játszott a fenti két csapat, amely bizony senkit sem elégített ki még távolról sem. A Testgyakorlók győzelme biztos volt és az újpestiek ennek tudatában nem annyira a játékot tartották szem előtt, mint inkább a szabályokat vették semmibe. Schubert MF. (MUE.) bírónak állandóan büntetni kellett a durván játszó újpestieket, mig végre is kénytelen volt két játékosukat kiállítani.

    Az első félidő elején még elég élvezhető a játék, majd midőn a MTK. megkezdi a goalok rúgását, bekövetkezik az UTE. játékosainak föntebb irt viselkedése. Félidő 4:0.

    Helycsere után UTE. csak 8 emberrel játszik, ennek dacára goalhoz jut, még pedig Révész (MTK.) jóvoltából, aki egy úgynevezett „öngoalt“ rúgott. A MTK. még négy goalt rug a félidőben és a mérkőzés végén egészen fölforgatja csapatát.

    Az UTE. vezetőségétől elvárjuk, hogy a legradikálisabb eszközökkel igyekszik megjavítani a csapat szellemét.

    Pesti Napló, 1909. március 23.
     
  4. avatar: heimo
    2017.10.01, 08:46
    I. osztályú bajnokság. A Magyar Testgyakorlók Köre 8:1 arányban legyőzte az Újpesti Torna Egyesületet (félidő 4:0).

    A Vienna—B. T. K. mérkőzés előtt került döntésre a nap egyetlen bajnoki mérkőzése. Az újpestiek súlyos veresége nem meglepő, mert a valamikor szép napokat látott csapat a romlás útján halad. Nemcsak képességük hanyatlott, de a csapat szelleme is olyan, a mi csak a teljes pusztulásra vezethet. A játékosok egyrésze durvasággal igyekszik a tudás hiányát pótolni és ez olyan visszatetsző, hogy a közönség szimpátiája hamarosan gyűlöletté változhat. Az erőszakos játék eredménye lett két játékos kiállítása, egyiknek a saját hibájából folyó harcképtelenné válása és mindennek következtében a szokatlan gólarányu vereség. Még az egyetlen gólt is, a mit a javukra könyvelnek el, az ellenfél rúgta a saját kapujába. A testgyakorlók ezúttal jó játékot produkáltak. Sebestyén és Károly összejátszása, Farkas biztos gólrugása és Biró szép teknikája keltett föltünést.

    Budapesti Hírlap, 1909. március 23.