magyarfutball.hu

MTK - UTE 6 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 1. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.09.15, 19:38 (szerk.: 2016.09.15, 19:39)
    A Magyar Testgyakorlók Köre— Újpesti Torna Egylet mérkőzés kimenetele a M.T.K. meggyengült védelme és az U.T.E. erős formája következtében nyílt jellegű. Aligha sikerül a M.T.K.-nak könnyű győzelmet aratni, mig az U.T.E. csapatának most kínálkozik alkalma a rég óhajtott győzelemre. A mérkőzés a lágymányosi pályán lesz.


    Sport-Világ, 1906. október 21.


    A múlt vasárnap a Magyar Testgyakorlók Köre—Újpesti Torna-Egylet bajnoki mérkőzés képezte a főérdeklődés tárgyát. A M.T.K. a F.T.C. mérkőzés előtti stílusában, meglepően nagy goalaránynyal győzött s alapos csalódást okozott a győzelemre is elkészült U.T.E.-hiveknek.

    M.T.K —U.T.E. 6:1.

    A mérkőzésről nincsen különös mondani valónk. M.T.K. pompás összjátékkal és tudásának teljes kifejtésével "játszva" győz ellenfelén. U.T.E „bravúros“ durvaságokkal és szabálytalanságokkal pótolja fogyatékosságait. Az első félidőben M.T.K. 4 goalt, a másodikban 2 goalt ér el, az U.T.E. 1 goaljával szemben. Szüsz Hugó (33-as F.C.) bírónak minden erejét össze kellett szedni, hogy a brutális játékmodort megfékezze. Erre a brutális játékra ismételten és nagy mértékben a fékezhetetlen újpesti közönség ösztökélte a kedvencz „házi“ csapat játékosait. Már többször rámutattunk az újpesti publikum magatartásának helytelenségére, melylyel az egyes mérkőzéseket nem ritkán realitásuktól és korrektségüktől megfosztják. Most már erélyesen felhívjuk figyelmét az illetékes köröknek arra, hogy ha a népszigeti pálya tulajdonosai nem teremtenének rendet a mérkőzéseket látogató közönség soraiban, akkor a MLSz. tiltsa el a népszigeti pályán való játéktól a kötelékébe tartozó egyleteket, ilyen vad publikum előtt úri embereknek, amatőröknek sportolni nem lehet.


    Sport-Világ, 1906. október 28.
     
  2. avatar: heimo
    2016.08.19, 13:29 (szerk.: 2016.08.19, 13:30)
    A bajnoki mérkőzések közül a Magyar Testgyakorlók Köre — Újpesti Torna Egyesület mérkőzése ígérkezik legizgalmasabbnak. Az U.T.E.-t a Ferencvárosi Torna Klub — mely múlt vasárnapon a M.T.K.-t legyőzte — csak nagy küzdelem után tudta leverni, s a két győzelem hasonló goalaránya arra enged következtetni, hogy a két legyőzött csapat egyenlő esélylyel veszi fel a küzdelmet. A M.T.K. csapatában ezúttal az egyéni erők dominálnak, s Károly és Domonkoshoz fogható kiváló játékos az Újpesti T.E. csapatában egy sincs. Viszont ez utóbbiban több az átlagon felüli jó erő s összjátékuk sem rosszabb a M.T.K.-nél, melynek még az a hátránya, hogy idegen pályán, az újpesti népszigeti pályán játszik. Egyszóval, a match eldöntetlen eredményre nyújt kilátást s ha egy csapat győzni fog, úgy az inkább az U.T.E. lesz, természetesen hajszálnyi goal-aránynyal. A match, mint már említettük, az újpesti pályán lesz Szüsz Hugó bíráskodása mellett, délután 3 órakor kezdődik. Előzőleg a II. csapatok játszanak.


    Pesti Napló, 1906. október 21.


    A bajnoki mérkőzések nagy része meglepetéssel végződött. Újpesten a Magyar Testgyakorlók Köre második őszi vereségét várták s ehelyett nagy goalaránynyal verte a M.T.K. ellenfelét, az Újpesti Torna Egyesületet. A mérkőzésen bebizonyosodott,
    hogy ha a tudást lelkesedés és önzetlenség pótolja, úgy a hiányos összeállítású csapat munkáját is siker koronázza. A M. T. K. két kitűnő játékosát, Domonkost és Bírót nélkülözte s a tartalékokkal játszó csapat könnyű győzelmet arat az elbizakodott Újpesti Torna Egyesületen. Az első félidő 4:0 arányban végződött a M.T.K. javára. A lebecsült ellenfél sikere teljesen kihozta sodrából az U.T.E. csapatát, mely durvasággal próbálta ellenfele törekvéseit meghiúsítani. A bíró erre gyors egymásutánban kiállít egy néhány játékost az U. T. E.-ből, majd pedig, a durvaságokat viszonzó M.T.K.-ból. A második félidő eredménye 2:1. Végeredmény 6:1 a M.T.K. javára. Biró Szüsz Hugó (33. F. K.) volt.


    Pesti Napló, 1906. október 23.
     
  3. avatar: heimo
    2015.05.16, 17:54 (szerk.: 2016.12.09, 09:02)
    1906. október 21.

    MTK – Újpesti TE 6:1 (4:0)

    Még a MTK-nek leglelkesebb hívei sem gondolhatták azt, hogy az FTC-tól szenvedett 2:0-s veresége után az UTE fölött öt gól különbséggel győzzön a csapat. Ha a nagy gólarány okait kutatjuk,- mely a papírformát ugyancsak meghazudtolja az UTE csapatának fegyelmezetlen voltában találjuk meg azt. Ez a csapat bámulatosan naiv taktikával úgy igyekszik sikert elérni, hogy lehetetlenné akarja tenni az ellenfél munkáját durvasággal, erőszakoskodással. Ezzel azonban csak azt érték el, hogy a különben jó egyéni erőkből álló csapat gólképtelenné lett s a fegyelem benne teljesen meglazult, úgy, hogy már a nyilvánosság előtt kitört a játékosok között a visszatetsző viszály. Pedig jobb és komolyabb sportszellemben dolgozva a csapat szebb eredményekre lenne képes. Azt hisszük, ha a jobb belátás nem, a MLSz fegyelmi súlya majd jobb útra téríti a fékezhetetlen elemeket. – A győztes csapat ezúttal régi összeállításában jól és szép összmunkával dolgozott. A beteg Domonkos és Biró helyett tartalékok játszottak, akik közül Weisz Gyula igen figyelemre méltó erő. De el kell ítélnünk végül még a pálya törzsközönségét is, amely folytonos pártoskodásával izgatta a játékosokat és megnehezítette a bíró munkáját.

    A csapatok összeállítása a következő volt:
    MTK: Singer-Nagy,Révész-Ellinger,Kürschner,Saár-Sebestyén,Károly,Hoffer,Weisz,Káldor.
    UTE: Kazár-Rozmann,Molnár I.-Kirschner,Aschner,Fürst-Herskovics,Molnár II.,Novák,Ludwig,Fehér.

    UTE a biztos győzelem reményében kezd. Az MTK azonnal átveszi a támadást és az erős ostromból származott kornerrúgást Károly befejeli. Felállás után a szép összjáték újra érvényesül és UTE kapuja állandó veszélyben forog. Az UTE részéről előretörő egy-egy csatárt MTK védelme leszereli. Rövid időközökben Hoffer a második, majd Weisz gyönyörű játéka folytán a harmadik gólt lövi. A nem várt eredmény UTE-t teljesen kihozza a sodrából és vad játékot kezdenek. Molnár I.-t a bíró kiállítja. A félidő végén Károly egy kornervonalról visszaadott labdáját Zulu belövi. A félidőből hátralevő pár percet MTK ismételt támadásai töltik ki. Második félidő elején bíró a durvaságokat viszonzó Zulut kiállítja. Rövid játék után Weisz a védelmet kicselezve gólt rúg. A durva játék meg nem szűnik és a biztos vereséget látva UTE csakis testi erejének érvényesítésére törekszik. Közben Herskovics egyedül lefut és az UTE egyetlen gólját lövi. A játék a közönséget is befolyásolja és a bíró pár percre, míg a közönség körében keletkezett izgatottság lecsillapszik, a játékot felfüggeszti. Kezdés után egy Károly által keresztülvitt támadás góllal ér véget, majd Aschnert durva játék miatt kiállítják. Végül UTE támad, de Molnár II. lövését Singer biztosan védi. Bíró: Szüsz Hugó (33 FC) volt.


    Nemzeti Sport