magyarfutball.hu

MTK - UTE 3 : 1 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -
  3. Budapesti Hírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.10.01, 09:58 (szerk.: 2017.10.01, 09:59)
    MTK —UTE. 3:1 (Millenáris.)

    Az első félidő MTK. nagy fölénye mellett telik el, Újpest csak a második félidőben bontakozik ki, ekkor azonban sokszor és veszélyesen támad. UTE. már-már kiegyenlíteni látszik, mert Károly kiállítása folytán jó darabig fölényben van, ekkor azonban a testgyakorlók kiszabaduló csatársora Kazár hibájából biztosítja a győzelmet.

    Csapatok:

    MTK.: Domi—Nagy, Révész—Bíró, Károly, Szűcs—Taussig, Farkas, Kertész I., Kertész II., Szántó.
    UTE.: Kazár—Molnár, Kovács—Fandl, Klein, Kuschner— Szidon, Schurmik, Vanicsek, Bucsek, Szabó.

    Bíró: Klug Frigyes (MAFC.).

    Nemzeti Sport, 1909. december 11.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 09:52
    Fottball jubileum.

    Az Újpesti Torna Egyesület egyik régi aktiv játékosa Kusnyer János deczember hó 5-én a MTK elleni mérkőzésen 300-adszor játszik. Az UTE ez alkalomból honorálni kívánva buzgó tagjának lelkes szolgálatát, bankett keretében fogja őt ünnepelni, tagtársai és barátai pedig egy díszes emléktárggyal lepik meg ez alkalommal. A bankett deczember hó 11-én este 8 órakor lesz az újpesti Széchenyi-kávéház nagy termében. Vendégek szívesen láttatnak.

    Sport-Világ, 1909. december 05.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.01, 09:47 (szerk.: 2017.10.01, 09:48)
    A Testgyakorlók, ha az U. T. E. elleni mérkőzésüket megnyerik, úgy tizennégy ponttal és veretlenül a forduló győztesei lesznek. Az U. T. E.-nek jelenleg 5 pontja van, de ha vasárnap a Testgyakorlók ellen sikerrel szerepelne, úgy győzelme esetén közvetlenül a vezetők mögé zárkózik föl és pozícióját teljesen megszilárdítaná. Az U. T. E. különösen a M. T. K.-nak volt mindig veszedelmes ellenfele és jelenlegi kitűnő formája alapján minden bizonnyal ez alkalommal is alaposan meg fogja nehezíteni a Testgyakorlók győzelmét.

    Budapesti Hírlap, 1909. december 05.

    A Magyar Testgyakorlók Köre utolsó bajnoki mérkőzése az Újpesti Torna Egyesülettel szemben 3:1 arányú győzelemmel végződött. A testgyakorlók vereség nélkül küzdötték végig az őszi fordulót és csupán csak egy pontot veszítettek a Törekvéssel szemben. Tizennégy ponttal a bajnokság élén állanak.

    A Magyar Testgyakorlók Köre 3:1.(félidő 2:0) arányban legyőzte az Újpesti Torna Egyesületet.

    A millenáris versenypályán több mint kétezer főnyi közönség nézte végig a két csapat érdekes küzdelmét. Az újpestiek meglehetősen jól tartották magukat és különösen a második félidőben teljesen egyenlő erejű ellenfelei voltak a közben Károly kiállítása után 10 játékossal dolgozó M. T. K.-nek.

    Az első gólt a testgyakorlók érték el Tauszig pompás játékából kifolyólag. Ez az ügyes csatázó tegnapi játékával nemcsak azt igazolta, hogy csapatában a leghasznosabb, de azt is, hogy hamarosan az összes jobbszárnyon működő kollégáit túl fogja szárnyalni. A győztes csapat második góljához 11-esből jutott, a mire azonban abszolúte nem szorult rá, mert ellenfele meg sem érdemelte a szigorú büntetést. Az első félidő általában a M. T. K. felsőbbségét mutatta. Az U. T. E. csak Vanicsek próbálkozásaival jutott előre, de támadásai veszedelmet nem igen rejtettek.

    A második félidőben az újpestiek nagyobb temperamentummal feküdtek a küzdelembe és sok dolgot adtak, az ellenfél védelmének. Valósággal fölszabadultak a nyomás alól a mikor a bíró Károlyt kiállította a játékból. A 30-dik percben a szabadon hagyott Vanicsek lejutott a kapuhoz, és mindent átcselezve, megszerezte csapatának egyetlen gólját. Közvetlenül a befejezés előtt a testgyakorlók megcsinálták a harmadik gólt, a melynél a közönség egy része zajosan offside-ot reklamált.

    Budapesti Hírlap, 1909. december 07.