magyarfutball.hu

Oroszlányi Bányász SK - Zalaegerszegi TE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.07, 17:02
    Oroszlány—ZTE 2-0 (0-0)
    Oroszlány, 1500 néző, vezette: Vad (kiválóan).
    Oroszlány: Tőkés — Miksi, Kláris, Verő, Filep, Hegedűs, Zsidó, Kiszi, Simon T., Tamás (Sipos a 83. percben), Szendrei (Kishonti a 89. percben). Edző: Tornyi Barnabás.
    Feszült volt a hangulat az Oroszlány öltözőjében, hiszen, amióta Tornyi Barnabás a Bányász edzője, még nem fordult elő, hogy két egymás után követő mérkőzésen veszít az együttes.
    — Mindenképp nyernünk kell, de a kincstári optimizmusomon felül, képesnek is tartom erre csapatomat — mondta nyugodtan a mester
    A vendégek kezdtek jobban, nyugodtan szövögették támadásaikat, a hatodik percben Boda centiméterekkel bombázott a kapu fölé. Negyedóra elteltével feljött az Oroszlány, egy szöglet után Kláris feje fölött az ötösön suhant el a labda. Nem sokkal később Kiszi fejelt jó helyzetben fölé, majd Zsidó a 16-oson pepecselt, és jó helyzetben szerelték. A színvonal közepes volt, az iram viszont öldöklő. A zalaegerszegiek néha a durvaság határait is átlépő módszereket alkalmaztak, Hegedűst több alkalommal ápolni kellett. Kovács J. rövid időn belül két alkalommal is megszerezhette volna a vezetést, de először Tőkés mentett hátravetődéssel a csatár elől, majd a 18. percben lesgyanús helyzetben szerencsére rosszul találta el a labdát, és az néhány centivel elkerülte a jobb sarkot. A 22. percben Verő szabadrúgása kerülte el a kaput, majd Kiszi jó lövését blokkolták a védők. Állandósult az oroszlányi fölény. Verő lőtt fölé kecsegtető helyzetben, majd Szendrei öt méterről a vetődő Balázs kezébe fejelt. A félidő hajrájában Péter nagy erejű szabadrúgását védte bravúrosan Tőkés.
    Fordulás után gyorsan megszerezte a vezetést a hazai gárda. A 47. percben Zsidó beadását Szendrei fejjel megcsúsztatta, a jókor érkező Verő nyolc méterről nagy erővel a léc alá lőtt 1-0
    Ezután Kovács Dobos jó beadását néhány méterről a kapu fölé fejelte. A másik oldalon Balázs bizonyította kitűnő formáját. Simon lövését védte jó érzékkel a portás. Az 56. percben korszerű támadás végén megszületett a második oroszlányi gól. Kiszi indította Szendreit, aki az alapvonalról jól adott középre, s a támadást kísérő Kiszi pompás gólt fejelt a jobb alsó sarokba. 2-0.
    Ettől kezdve remekül játszott a Bányász. Szebbnél szebb támadások futottak a pályán, a közönség jól szórakozott. Kláris kis híján feliratkozott a góllövők közé, s érdekes, hogy az oroszlányi védők gyakran helyzetbe kerültek (ez a korszerű labdarúgás). A vendégek ekkor jobbára csak a védekezéssel törődtek, de egy ellentámadás végén, a kaputól 23 méterre szabadrúgáshoz jutottak. Wittmann nyesett lövése a felső részről vágódott a mezőnybe. A 68. percben Kiszi 40 méteres ívelése kerülte el a felső sarkot. Nem sokkal később Zsidó villogott, de végül túlkombinálta a dolgot és 5 méterre a kaputól szerelték.
    Még egy jó lehetősége volt az Oroszlánynak a gólszerzésre, Simon szögletét Kláris 7 méterről alig fejelte fölé. Az Oroszlány különösen a második félidőben mutatott nagyszerű játékával, magabiztosan győzte le a tavaly még NB I-es Zalaegerszeget.
    Valamennyi hazai játékos dicséretet érdemel, különösen Szendrei. Verő, Zsidó, Kiszi és Hegedűs futballozott kiválóan.
    Tornyi Barnabás: — Nagyon kellett ma a három pont, ezt tudtuk is hozni, és ma ez volt a legfontosabb.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1990-03-26