magyarfutball.hu

Szeged SC - Eger SE 3 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1989/1990, 8. forduló
nézőszámok:
  1. Heves Megyei Népújság: 1.500
  2. Népsport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.18, 08:01
    „Csípős” vereség
    Szeged SC - Eger SE 3-0 (1-0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 1500 néző. V: Szabó J. (Bajkai, Bogyó).
    Szeged SC: Leboniczky — Magyar, Bogdán, Szabó, Tóth — Kovács G., Takács, Kovács J. — Barna, Kun, Bárány. Edző: Kovács Ferenc.
    Eger SE: Bodolai — Rácz, Csendes, Lengyel, Smuczer — Oláh, Horváth, Simon, Jávorszky — Deli, Nagy. Edző: Bánkúti László.
    Gólszerzők: Kovács J. a 40., Kovács G. (11-esből) a 67., Takács a 89. percben.
    Sárga lap: Horváth a 43., Kovács J. a 72., Jávorszky a 80., Szabó a 87. percben.
    Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó. Az egri Mundi Viktor napokban elhunyt édesapja tiszteletére néma felállással adózott a közönség, a két csapat.
    Az első veszélyes akció a szegedi kapu előtt alakult ki a 3. percben, Horváth labdáját azonban Leboniczky hárította. Az ellentámadás végén Barna elöl, Bodolai kapujából messzire kifutva mentett. A hazaiak voltak aktívabbak, fölényüket azonban nem tudták érvényre juttatni. A 16. percben a jobb oldalon veszélyes vendégtámadás bontakozott ki, amit a szegedi védelem, ha nehezen is, de tisztázott. Bő negyedóra elteltével állandósult a vendéglátók fölénye, az egriek szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, megmozdulásaik azonban nem jelentettek komoly veszélyt. Kivéve Horváth 37. percben leadott lövését, ami a bal alsó sarok mellett suhant el. Egy perc múlva szinte szemvillanásnyi idő alatt nagyszerű szegedi támadás bontakozott ki a jobb oldalon. Kovács G. Barnát indította, a szélső élesen, laposan adott középre, a berobbanó Bárány azonban nyolc méterről a jobb alsó sarok mellé bombázott. A 40. percben góllá ért a szegedi fölény. Jobb oldalról a 16-os magasságából—Kun felvágásáért — Kovács G. végezhetett el pontrúgást. A túlsó oldalra ívelt labdáját Kovács J. a 16-os vonalánál lekezelte, majd félmagasan a kapu bal oldalába zúdította, 1-0.
    Szünet után visszafogták magukat a csapatok, a sok átadási hiba miatt nem alakult ki folyamatos játék. A kitámadó egriek megpróbálták menteni a menthetőt, ezáltal viszont „levegősebbé” vált védelmük, amit az ügyesen kontrázó szegediek kihasználtak. A 67. percben Kovács G. középen nagy lendülettel tört kapura, a védők nem tudták megállítani, mára 16-oson belül járt, amikor a kifutó, vetődő Bodolai elhúzta a középpályás lábát. Vitathatatlan 11-es! A büntetőt Kovács G. végezte el, a labdát élesen a bal alsó sarokba helyezte, 2-0. A gól után nem sok említésre méltó történt, a csapatok mintha beletörődtek volna az eredménybe. Hittük ezt mi, de nem így Takács, aki a 89. percben a jobb oldalon remek cselekkel elfutó Kovács Gábortól kapott labdát a jobb alsó sarokba továbbította, 3-0.
    Az első percek játéka után jól kirajzolódott, nagy taktikai csatában dőlt el a három pont sorsa. A kulturáltan futballozó, technikás játékosok sorát felvonultató egriek a középpályán próbálták megtörni a szegediek lendületét, mégpedig úgy, hogy a két Kovácsot igyekeztek kikapcsolni a játékból. A hazaiak ugyancsak a középpálya birtoklásával, a széleken vezetett gyors akciókkal kísérelték magukhoz ragadni a kezdeményezést. Az egriek taktikája majd egy félidőn át sikeresnek bizonyult. Szünet után kénytelenek voltak kitámadni a vendégek, ezzel viszont a szegedieknek kedveztek. Összességében egy küzdelmes, jó mérkőzésen dőlt el a három pont sorsa, amelyet a szegediek megérdemeltek.
    Jók: Lengyel, Smuczer, Oláh.
    Bánkuti László: — Ha nem is ilyen különbséggel, de mégis megérdemelten nyert a Szeged, amihez gratulálok.

    Forrás: Heves Megyei Népújság, 1989-10-09