magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Kispest FC 7 : 4 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.10.04, 17:47 (szerk.: 2017.03.27, 10:36)
    Ferencváros – Kispest 7:4 (4:3)

    Újra játszott Korányi, míg Sárosi megsérült

    Üllői úti pálya. – 5000 néző – Bíró: Gombos Géza.
    Az áldozócsütörtöki angol-magyar mérkőzés után vasárnap folytatták a bajnoki küzdelmeket. Az Üllői úti sporttelepen a Budai 11 - Hungária –mérkőzés után a Ferencváros a Kispesttel játszotta le bajnoki mérkőzését.

    Úgy indult a játék, hogy a Ferencváros fölényesen győz, védelmének gyengesége, no meg a szemfüles kispesti csatárok révén azonban váratlanul változatos játék keletkezett és a már 3:0-ra vezető Ferencváros előnyét a kispestiek kiegyenlítették. A Ferencváros fölénye csak a második félidőben domborodott ki kellően.

    Ez alkalommal játszott újra bajnoki mérkőzést Korányi Lajos, akinek az emlékezetes olasz-magyar mérkőzésen eltörték a lábát. Korányin meglátszott a hosszú pihenő, csak néha-néha csillogtatta kivételes tudását, mérkőzéstréningre van szüksége és könnyen lehetséges, hogy a legközelebbi bajnoki mérkőzésre már teljesen rendbe jön.

    A meccs ferencvárosi támadással kezdődött és az 5. percben Polgár átadásából Sárosi a mellével stoppolta a labdát, leeresztette a földre és 18 méterről odahelyezte a labdát, ahol fent a két kapufa találkozik. Védhetetlen gól volt.

    A 25. percben Táncos és Polgár összjátéka után Toldi lövi a második gólt, majd a 30. percben Sárosi révén már 3:0-ra vezet a Ferencváros, amikor Szabó II. bombalövése Papp lábáról bepattan a ferencvárosi kapuba.

    Két perccel ezután újabb kispesti gól következett, mégpedig 11-esből, mert Korányi büntető területen belül kézzel ütötte el a labdát. Ezt a gólt Serényi lőtte. A 35. percben kiegyenlít a Kispest. – Háda jóvoltából. Nemes lövését a kapufa tartóztatja fel, Háda nem fogja el a labdát, Serényi lő, a labda megint kapufára pattan onnan vissza Serényihez, aki most már nem késlekedik és kiegyenlít (3:3).

    Nagyerejű ferencvárosi támadások következnek. Polgár szépen dolgozik, majd a 38-ik percben a labda Keményhez kerül, aki berúgja a vezetőgólt. Ez is a kapus hibájából keletkezett. Ez után történik, hogy az előretörő Sárosit két kézzel átnyalábolják, visszahúzzák és utána fellökik, majd pár perc múlva Sárosi nyújtott lábára Sarkadi kapus ráveti magát. Sárosi elterül a földön, kiviszik az öltözőbe. Bokazúzódást állapítanak meg az orvosok a szünetben.

    A második félidőben, alighogy megkezdik a játékot, a bicegő, lábát fájlaló Sárosi leadja a labdát Polgárnak, aki előretör és futtában remek gólt lő (5:3). Toldi fejeli a hatodik gólt, Kemény a hetediket. 7:3 után Nemes beállítja a végeredményt (7:4). A 40. percben Sárosi végleg kiáll, nem bír már tovább játszani. A Ferencvárosban Toldi, Lyka és Polgár kiemelkedően játszott. Kispestnél Szemere, Somlai és Nemes volt jó.

    hmgy