magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Kispesti AC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.24, 19:49 (szerk.: 2022.04.25, 12:19)
    FTC — KAC 2:0 (1:0)

    Hungaria-uti pálya, 15000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    FTC támadások jegyében indul a játék. Az FTC sorozatos támadásait a 7. percben a Fatter—Norik szárny támadása szakítja félbe, de a jó helyzetbe került Norikot Takács erélyes belemenéssel a lövésben megakadályozza. Majd Potya támadását Eisenhoffer offszeidje akasztja meg. Héger lefutásából Dudás kornert vét, az ő rossz kornerét Budai Kelemen elé helyezi, akinek éles centeréből Eisenhoffer gyenge lövését Biri fogja. Erőtlen KAC támadás után a 13. percben Eisenhoffert Eberhard foultolja, a szabadrugást Eisenhoffer lövi, de a lába Dudás lábáról magas ívben kornerre jut. Az eredménytelen korner után Potya fut le, szép beadását Eisenhofer Kelemennek átengedi, de Kelemen fölé lő. A 16 percben Takács csak kézzel tudja feltartani a kapu felé törő Grescht, a megítélt szabadrugás veszélytelen. Szép mezőnyjáték követi e mozzanatot. A KAC halfsor élén Blasnikkal páratlan önfeláldozással igyekszik feltartani a nagyszerűen mozgó FTC csatárok meg-megujuló rohamát, de csatársora nem tudja magánál tartani a labdát és így minduntalan a zöld-fehéreket látjuk fontban. Pataki szépen szökteti Hégert, de Budai leszereli, majd Kelemen Patakihoz emeli a labdát, aki fordulatból mellé lő. A 25. percben forog első ízben komoly veszélyben Biri kapuja, de Tóth beadásából Eisenhoffer bombaszerű lövését Biri kornerre menti. Héger korneréből kavarodás keletkezik, Eisenhoffer, majd Kelemen lövik a védőkbe a labdát, amely Saguly fejéről Szabóhoz kerül, aki mintegy 20 méterről a jobb felső sarokba védhetetlen gólt lő.

    A következő percben Eisenhoffer kitörése ujabb góllal kecsegtet, de elveszti a labdát és Saguly azt a mezőnybe rugja. A KAC is szóhoz jut Fatter lefutása révén, hosszu beadásából Grescht azonban Takács taccsra szereli. Ugyanilyen sorsa jut Tóth támadása is. A 31. percben Kelemen— Héger szárny szép háromszögjátékkal áttörik a KAC védelmét, de a tulzásba vitt akciónak áldozatai is lesznek és Dudás ment. A 40. percben Amselt támadta Norik, ki a labdái kezébe tartva protestál és e miatt pár lépést tesz a bíró felé, aki azonban int, hogy a játék megy tovább. Amsel erre még megteszi a ruháshoz szükséges két lépést, de összesen többet mint szabad volna, mire Schiller bíró az elrugás helyétől — a tizenhatos vonalról — szabadrugást ítélt. A szabadrugást Ölvedi védhetetlenül belőtte, de tekintve hogy egyszeri szabadrugásról volt szó, amely érintés nélkül nem gól, a bíró természetesen a gólt nem adhatta meg. A KAC élénken protestált az ítélet ellen és csak nehezen nyugodott meg.

    Helycsere után már a 2. percben Saguly a büntetőterület határán handset vét, Eisenhoffer szabadrugását Biri fogja. A 4. percben a kitűnő formában levő Fatter kicselezi Blumot, de jó helyzetben Hunglertől elnyomatva fölé lő. Az 5. percben Tóth-Eisenhoffer-Pataki összjátékából Kelemen kitör, az ötös vonalon Biri beledobja magát a labdába, de Kelemen lába a fejét találta, amire kiáll, a helyét Norik foglalja el. A KAC-ot szinte felvillanyozza kapusának elvesztése, elszánt támadásokat indít, de még Grescht Fuhrmann leszereli, addig Csida éles lövését nehezen védi Amsel. A 13. percben Biri beáll és máris fogja Pataki lövését. Fatter lefutását Blum kornerre menti, amelyből Blasnik fejesét Amsel fogja. A játék most éri el krízisét. Az eddig erőtlen KAC támadásokba lelket önt halfsora fáradhatatlan munkája s határtalan lelkesedéssel dobja magát a csapat a küzdelembe. A 20. percben Gresch nagyszerű egyéni játékkal tör át az FTC védelmén, de beadása Amsel zsákmánya lesz. Erre Kelemen passzából Pataki éles lapos saroklövéssel felel, de Biri rávetéssel ment. Pár perc múlva Kelement szökteti Pataki, de a lábáról lecsuszott labda fölé megy. A 24. percben Pataki szökteti Eisenhoffert, akinek offszeidszerű kitöréséből éles lövését Biri fogja. A 26 percben Fatter elrontja Ölvedi kiadásából adódott tiszta helyzetet. A 28. percben Eisenhoffer a büntetőterületen belül lábat akarván cserélni, átemeli a labdát Sagulyon a labda Saguly kinyujtott karjára pattan. A bíró kissé tulszigorúan tizenegyest ítél, amelyet Eisenhoffer góllá értékesített. A KAC nem adja fel a reményt, elszántan küzd, de a nagy pálya kezdi éreztetni hatását. A zöld-fehér csatársor így meglehetős fölénybe kerül. Előbb Kelemen lő fölé, majd Eisenhoffer ront jó helyzetben, míg Eberhard szép labdájának Fatter elkalandozása miatt nem akad gazdája. A 39. percben Takács felszabadító rugását Héger Kelemenhez fejeli, akinek bombaszerű lövését Biri kornerre menti. A 42. percben Héger fut le, beadását Eisenhoffer Kelemenhez adja, aki hatalmas lövést küld a kapu mellé. A 43. percben a bíró sértő kifejezéséért Norikot kiállítja. A 44. percben Dudás miatt szabadrugás. Potya rugásából Pataki csavart lövése kapufát ér, majd az utolsó percben Szabó Patakihoz adott labdáját Eisenhoffer lövi kapura, de a labda felső kapufát érintve megy tul a gólvonalon.

    FTC: Amsel— Takács, Hungler II.— Fuhrmann, Szabó, Blum- Héger, Kelemen, Pataki, Eisenhoffer, Tóth.
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Eberhard, Blasnik, Budai— Fatter, Norik, Csida, Ölvedi, Gresch.

    Sporthirlap, 1923. szeptember 17.