magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 21:59 (szerk.: 2022.02.14, 11:17)
    Kispesti AC — FTC match végeredménye 1:1

    A 0:0 arányban álló FTC—KAC mérkőzés hátra­levő 28 percét csütörtökön játszották le az üllői- uti pályán. A pótmérközésben mindkét csapat vá­ratlanul egy-egy gólt ért el. Az első tíz percben az FTC volt jobb, innen kezdve a KAC volt fölény­ben. A 15. percben Jeszmás fejese révén a KAC éri el a vezető gólt. Az FTC elkeseredetten támad és az utolsó pillanatban sikerült Okos beadásából a centert játszó Tóth révén kiegyenlítenie.

    Sporthirlap, 1919. november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 21:53 (szerk.: 2022.02.14, 11:17)
    Kispesti AC - FTC 0:0

    Üllői-uti pálya, 3000 néző
    Biró: Hoffenreich Károly

    (23 perc utána játszandó)

    Beigazolódott az igazság, hogy ha jók a csapa­tok és lelkesedés fűti őket, akkor akár cigány­gyerekek is eshetnek az égből, mégis szép és nivós játékot nyujtanak. Akik nem gubbasztottak fázósan az üllői-uti pálya tribünjén, bizonyosan kétkedőén csóválják a fejüket, hogy miként lehe­tett a teljesen fölázott, viztócsákkal tarkított tala­jon szép és mutatós foothallt játszani. Pedig az történt. A KAC, de az FTC is a talajhoz idomí­totta a játékát. Mind a két csapat lőtt labdákkal passzolt, szöktetésekkel próbálkozott s óriási len­dületet vitt a játékába, amit végig állt, nagyon jó kvalitásról téve tanuságot. Csak egyben külön­böztek egymástól. Az FTC-ben a védelem brillirozott, a KAC-ban pedig a csatársor s igy szemre a KAC játéka volt tetszetősebb. De erőbeli kü­lönbség talán hajszálnyi sem volt köztük.

    A két csapat így állt föl :
    KAC: Varga—Jurcsó, Turi—Stalmach, Blasnik, Budai—Boldog, Jeszmás, Krebsz, Eisenhoffer, Jeny.
    FTC: Szamosi-Takács, Wiener— Wilheim, Szabó, Hermann—Pápai, Okos, Kovács, Pataki, Tóth.

    Beszéljünk először a válogatott jelöltekről. Jeny gyöngén játszott, egyetlen akciója sem sikerült, már azért sem, mert Wilhelm ragyogó biztonság­gal fogta. Annál jobb volt Eisenhoffer, aki fürgén mozgott a-pocsolyák között és kifogyhatlan volt leleményes trükkökben. Tóth klasszisokkal volt jobb Jenynél. Biztosan állt a lábán, pompásan futott, cselezett és lőtt a kapura. Pataki az arany­idők okos és finom Patakija volt. Gyönyörűség volt a játékát megfigyelni. Wilhelm a mezőny legjobb halfja volt. Wiener gipszbe kötött kézzel játszott, de még igy is bátran dolgozott. Tüdővel azonban nem birta. Az FTC uj csapata meglehe­tősen bevált. Egyedül Kovács játszik a csatársor­ban nehézkesen.

    A KAC egységesebb benyomást keltett. Föltét­lenül nagy kvalitások vannak benne s a mai já­tékával is ékesen bebizonyította, hogy megérde­melten foglalja el a második helyet. Kellemesen tűnt föl az FTC ellen Krebsznek okos és határo­zott játéka. Mtnt center nagyon intelligensen irá­nyította a támadásokat és minden lövése veszélyt jelentett.

    Az érdekes és izgató meccset, sajnos, 28 perccel előbb kellett a beálló sötétség miatt befejezni. Ennek oka Fehéry Ákos, a hivatalos biró volt, aki nem jelent meg a pályán s még csak nem is értesítette a mérkőző felekkel, hogy idejében gon­doskodjanak szükségbiróró0l. Közel háromnegyed óráig tartott, amig Hoffenreichet fölfedezték a tribünön. Hoffenreich egyébként jól bíráskodott.

    Sporthirlap, 1919. november 3.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.04.28, 14:05
    Félbeszakadt a mérkőzés sötétedés miatt a 62. percben 0-0-s állásnál, a folytatás november 13-án volt.