magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Kinizsi - Dorogi AC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1981/1982, 30. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 900

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.20, 12:27
    BUDAFOK—DOROG 2:1 (2:0)
    Budafok, 1000 néző, vezette: Tompa.
    Dorog: Andrusch — Péntek B., Goldschmidt Varga J. (Kollár), Merényi — Schalk, Arany, Csizmazia — Török, Laczkó, (Varga S.), Lukács. Edző: Magyar György.
    Hazai fölénnyel teltek el az első percek. A dorogiak elsősorban a játék lassítására törekedtek és a támadásodat egyelőre jól hárították. Az első félóra után erősítettek a hazaiak. A 34. percben Csima 22 méterről nagy erővel kapura lőtt. A labda érintette Varga J. fejét. Andrusch így is bele tudott érni ujjheggyel, a labda a kapufa élére vágódott, onnan a kapus hátára, végül a kapuba. Balszerencsés öngól. 1:0
    Ezután kiegyensúlyozottá vált a játék, bár a hazaiak birtokolták többet a labdát. A félidő befejezése előtt, a 44. percben bal oldali szögletrúgás után Tepszics a 16-os sarkától nagy erővel célozta meg a kapu jobb sarkát. A labda a lábak között a hálóba suhant 2:0.
    A félidőben kettős cserét hajtott végre a dorogi szakvezető és egy egészen más felfogású gárda kezdte a játékot. A vendégék időnként szinte tűzijátékot rendeztek az egyre jobban fáradó budafokiak kapuja előtt, A labda többször a kapusról, vagy valamelyik védőről, vágódott ki. Lukács, Csizmazia. Arany és Török, sorra hagyták ki a helyzeteket. A 75. percben például Péntek B. beadása után Arany nagyszerűen lekezelte a labdát, de aztán az 5-ösről feladta a kapusnak. A 83. perc ben Törököt a 16-oson belül „bodicsekelte” az egyik hazai védő. a játékvezető 11-est ítélt. Csizmazia félmagas, rosszul helyezett lövését Lengyel kapus kiütötte. Tovább tartott a dorogi fölény. Az utolsó percben egy formás támadás végén Arany elé került a labda, aki most már nem hibázott, lövése a léc alatt vágódott a hálóba. 2:1.
    Hiába volt a figyelmeztetés, a már dobogón lévő dorogi játékosok nem tudtak ráhangolódni erre a mérkőzésre. Az első félidőben a kényelmes játékfelfogás olyan előnyhöz juttatta az ellenfelet, hogy a szünet' után hiába volt a nagy akarás., a kétgólos előny behozása nem sikerült. Maradt tehát a harmadik hely, ezzel a bronzérem. Ez is nagyon dicséretes teljesítmény, a kiélezett bajnokságban. A csapatból Péntek B. és Merényi végig jól játszott. A- két csere (Kollár és Varga S.) beállása élénkséget vitt a játékba.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1982-05-25