magyarfutball.hu

Pécsi VSK - Keszthelyi Haladás SC 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 15:26
    Az utolsó félóra döntött a Pécsi VSK javára
    PVSK—Keszthely 2:0 (0:0)
    PVSK-edzőpálya, 500 néző. V.: Bártfai.
    PVSK: Sulyok - Hüber, Szabó, Grünwald, Németh — Szőcs, Tóth, Kaszás, Kresz — Szász, Horváth. Edző: Rónai István.
    Keszthely: Hajba — Varga, Filó, Bagó, Cziráki — Pál, Ebedli (Szabó K., a 75. percben), Simon, Nagy — Bogáti, Rácz. Edző: Géléi Imre.
    A mérkőzés kezdetét jelentő sípszó jeladás volt a PVSK-rohamoknak. Már a 2. percben formás Horváth—Hüber akció után Szász fejelt közelről Hajba kezébe. Három perc múlva Kaszás „forintos" labdával ugratta ki Horváthot, aki a 11-es pontnál átemelt a kapus felett, de Cziráki a gólvonalról mentett. Továbbra is a vasutasok maradtak támadásban, a 23. percben például Szabó fejjel az 5-ösről a bal alsó sarkot célozta meg, a keszthelyi kapus azonban résen volt. Szinte állandóan a Keszthely térfelén pattogott a labda. A 36. percben Kaszás 20 méteres bombáját tenyerelte ki a bal felső „pipából” a munkanélküliségre nemigen panaszkodó Hajba. A 42. percben Bagó sokadik szabálytalanságát sárga lappal méltányolta Bártfai bíró.
    A szünet után a 49. percben Varga adott el egy labdát, hibájából Szőcs indította Horváthot; a csatár a kimozduló kapuvédőt megelőzve hajszállal helyezett mellé. A 61. percben megtört a jég: Szász hatalmas partdobását követően a védőkről lecsurgó labdát Grün- wald 14 méterről jobbal, laposan a jobb alsó sarokba vágta (1:0). (Hajba az előtte ácsorgóktól nem láthatta a bőrgolyót.) Hét percre rá eldőlt a mérkőzés: Szász vette el Filótól a keszthelyi 16-osnál a labdát, egyedül törhetett kapura, és a félúton lévő Hajba mellett középről, 10 méterről belőtte a második gólt (2:0). A 70. percben Filó alkalmi hátizsákként ráakaszkodott az őt lerázó Horváth hátára, „kézimunkájáért" sárga lapot kapott. A 74. percben Simon is ilyen figyelmeztetésben részesült buktatásért.
    Rutinos, jóképességű ellenfelet kapott ezen a vasárnapon a PVSK. A keszthelyiek az egykori ZTE-s labdarúgóik dirigálásával sokáig ügyesen alkalmazták a lestaktikát, kifogástalanul védekeztek. Az utolsó félórára a maradék erőtartalékot is bevetették a vasutasok, ekkor lőtt két góljukkal, ha nehezen is, de „legyűrték” a csak védekezéssel törődő vendégeket. A PVSK 11-éből Grünwald, Szőcs, Horváth, továbbá Szász hajtott és játszott a legjobban, a keszthelyiek közül Hajba kapus, és elől az erőszakos Bogáti vétette magát leginkább észre.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1981-03-02