magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Kecskeméti SC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 11:46
    Kimaradtak a kecskeméti helyzetek
    Diósgyőri VTK—Kecskeméti SC 1—0 (1—0)
    Diósgyőr: 3000 néző. Vezette: Ádám (Mester, Vágner)
    Diósgyőr: Veréb-Szlifka, Leskó, Molnár, Szemere, Farkas, Tóth, Huszák, Breznai, Császári, Kölln. Edző: Száger György.
    KSC: Erdei—Safranyik, Somogyi, Babis, Szabó, Málik, Domonics, Czéh, Rácz, Freppán, Kiss. Edző: Szentmihályi Antal.
    Csere: Málik helyett Nagy a szünetben, Szlifka helyett Fükő az 50. percben, Breznai helyett Kiss a 75. percben, Rácz helyett Óvári az 55. percben.
    Szögletarány: 10:5 (5:3) a KSC javára.
    Gólszerzők: Császár a 21. percben.
    Sárga lap: Breznai a 28. percben, Nagy János az 50., Leskó az 55., Császári az 58. percben.
    Az első helyzet a kecskeméti csatárok előtt adódott. Málik beadása meglepte a 20. éves diósgyőri pályafutását ünneplő Veréb kapust, de a róla felperdült labdát a védők a mezőnybe rúgták. A KSC nem állt be védekezni, és ötletes játékával meglepte a mérkőzés előtt kissé magabiztos hazaiakat. Az első tíz perc azonban így is csak kemény belépőkkel fűszerezett mezőnyjátékot hozott. Később mindinkább átvette az irányítást a DVTK. Bár igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani a kecskeméti kapu előtt, a labdát többnyire a hazaiak birtokolták. A 21. percben Farkas elfutott a jobbszélen, a kecskeméti védők rosszul helyezkedtek, a hazai középpályás a hátulról üresen érkező Császári elé adott, aki kapásból lőtt a hálóba. 1—0. A gól után feljavult a KSC támadójátéka, gyors egymásutánban két alkalommal is egyenlíthettek volna a kék-fehérek. Előbb Szabó távoli lövése perdült a kaputól 5 méterre álló Freppán lábára, majd Domonics beadását csípte el Veréb a berobbanó Kiss elől. A 30. percben Kiss Domonicstól kapott jó átadást, de amikor mellel maga elé tette, elpattant tőle a labda és Veréb menteni tudott. A 33. percben Récz szögletét elnézte a hazai kapus, de Babis elfejelte a labdát a jobb helyzetben levő Freppán elől. Élénk, változatos volt az első félidő azzal az egyetlen szépséghibával, hogy mindkét csapat sokat hibázott.
    Fordulás után Málik sérülése miatt cseréltek a kecskemétiek, Nagy lépett pályára. Kemény játék alakult ki, és a közönség sokat „tüntetett” a játékvezetők ellen. A sok durva belépővel tarkított első negyedórában a KSC játszott mezőnyfölényben és több helyzetet hagyott ki. Az 51. percben Kiss fejelt a kapu felé, úgy, hogy a labda egy védőről pattant a kapu mellé.
    Ezután két veszélyes kecskeméti támadást hárított a DVTK védelme. Jobban játszott, többet támadott a KSC, de próbálkozásait nem kísérte siker. A második félidő utolsó negyedórája is izgalmasan telt el, mindkét csapat nyílt sisakkal támadott. Ám gólt egyiknek sem sikerült elérni. A látottak alapján a KSC nem érdemelt vereséget, többet támadtak a kék-fehérek, ám a csatárok a helyzetek tömegét hibázták el.
    Kitűnt: Veréb, illetve Erdei.

    Forrás: Petőfi Népe, 1988-03-21