magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Bp. Volán SC 5 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 16:23
    A KSC "kiütötte" a Volánt
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
    KECSKEMÉTI SC—BP. VOLÁN 5—1 (2—1)
    Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Huták.
    KSC: Erdei — Domonics, Szabó B., Somogyi, Hájer (Nagy J.), Málik, Safranyik, Kiss, Freppán, Czéh (Tóth Cs.), Babis. Edző: Szentmihályi Antal
    Bp. Volán: Berecz — Szabó, Herczeg, Huszár, (Nagy R.), Tóth, Parkas, Bácsi, Kertész, Batári, Harasztia (Varga), Kiss. Edző: Bálint László.
    Sárga lap: Domonics a 18., Szabó B. a 23., Freppán a 44., Málik az 58. perében.
    Szögletarány: 4—4 (3—3).
    Nem sokkal a mérkőzés előtt hatalmas zápor zúdult a pályára, Így a látszólag szép gyepszőnyeg valójában csúszós, vizes talajt takart, ami gyakran megtréfálta a játékosokat. Már a 4. percben a Volán hálójában volt a labda, de ezt a játékvezető les elmén ér. vénytelenitette. A 11. percben egy hosszú labdára Freppán rajtolt. Előbb érte el, mint a kapus, s amikor elhúzott mellette, Berecz elkapta a csatár lábát. A
    11-est Freppán a bal sarokba lőtte. 1—0. A 16. percben a bal oldalon Szabó B. iramodott meg. Az alapvonalnál középre iveit, ahol Czéh emelkedett ki és fejéről élesen a léc alá vágódott a labda. 2—0.
    A gyorsan megszerzett vezetés után, a vendégcsapat kitámadott és néhány meleg helyzet adódott a kecskemétiek kapuja előtt. A 32. percben Erdei kifutva mentett a kapura törő Huszár elől, majd egy perc múlva Kertész lövése csattant a kapufán. A 33. percben 18 méteres szabadrúgásból Herczeg élesen lőtt kapura, a labda a felső lécről pattant a kapu mögé. A 42. percben Bácsi cselezett a 16-oson, majd fordulásból élesen laposan lőtt a bal alsó sarokba. 2—1. A szünet után lendületesen támadott a kecskeméti csapat. A 49. percben Hájer biztosnak látszó gólhelyzetben addig várt, mig szögletre szerelték. Az 50. percben Freppán jobbról élesen keresztbe lőtte a labdát éppen Czéh elé, de Szabó, a Volán hátvédje megelőzte és lábáról véd- hetetlenül vágódott a labda a léc alá. öngól. 3—1. A 66. percben Szabó B. a bal oldalon egyedül futott el. Elhúzott a védők mellett, majd higgadtan megvárta, amig a kapus kimozdul és mellette a kapu közepébe lőtt. 4—1.
    A 68. percben Freppán a jobb oldalon egyedül ugrott ki, átemelte a labdát a kifutó kapuson, de centiméterekkel a léc mellé. A 70. percben hasonló helyzetből azonban már újabb kecskeméti gól született. Középen Kiss iramodott meg, és amikor Berecz kapus kifutott, fölötte a jobb sarokba emelt. 5—1. A 84. percben a nem sokkal előbb beállt Varga lövése ment centiméterekkel a KSC kapuja mellé. A 86. percben Freppán futotta le a védőket, és már csak a kapussal állt szemben, de nem tudta mellette elgurítani a labdát.
    A nehéz, vizes talaj alaposan próbára tette a csapatok tudását és erejét. A kecskemétiek ismerték föl előbb, hogy ilyen helyzetben csak lőtt, kemény passzokkal és lendületes rohamokkal lehet valamit elérni. Kétgólos hazai vezetés után „ébredt fel" a fővárosi csapat és a szünetig fölényben is volt. A második félidőben a kecskemétiek óriási lelkesedéssel küzdöttek és ami meglepetés volt, a nehéz talajú pályán sokkal jobban bírták erővel a játékot.
    A helyzetek alapján a KSC ilyen arányban is megérdemelten nyert. Kitűnt: Erdei, Szabó B., Somogyi, Freppán, Babis, illetve: Huszár, Bácsi.

    Forrás: Petőfi Népe, 1987-09-28