magyarfutball.hu

Budafoki MTE - Szekszárdi Dózsa SE 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 09:19
    Ismét kimaradtak a dózsás helyzetek
    Budafok-Szekszárd 2-0 (1-0)
    Budafok, 1000 néző. V.: Kaibás.
    Budafoki MTE: Lipták - Ferenc, Tóth, Tyukodi, Földházi - Takács (Balogh a szünetben), Varga, Beringer - Somogyi, (Henrik a 84. percben), Krisztin, Pogány. Edző: Megyeri Győző.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Varga E., Gracza, Lauer - Kiss, (Pilisi az 53. percben), Kniesz, Márkus, Boros - Varga L., Szirják (Weitner I. a 60. percben). Edző: Teszler Vendel.
    Tízperces hazai rohamok után Boros jó átadással dobta támadásba Varga L.-t, aki az alapvonal közeléből élesen középre lőtt, de Lipták vetődve védett. A 17. percben gyors szekszárdi támadás végén Boros legurítását Kiss 18 méterről a bal alsó sarok mellé vágta. Két perccel később vezetést szerezhettek volna a lilák. Márkus átadásával Szirják kilépett, a kifutó Lipták mellett is elhúzta a labdát, de kivárt a lövéssel és a védők beérték. A 23. percben Krisztin 14 méteres lövését Hujber lábbal szögletre mentette, a beívelt labdát Boros a gólvonalról rúgta el Somogyi elől. A 29. percben Varga L. vezette fel a labdát, több csel után tisztára játszotta magát, de a 16-os vonalánál Lipták lábbal mentett. A 34. percben Nagyfalusi hibájából Pogány emelt kapu elé, Varga F. kétségbeesetten kapufára emelt, a lepattanó labdát Krisztin elől üggyel-bajjal mentették a védők. A 42. percben vezetést szerzett a BMTE: Beringer 11 méteres lövését bravúrral tolta Hujber a léc fölé. Pogány ívelte be a szögletet, és Somogyi az 5-ösről villámgyors fejessel a bal felső sarokba továbbított. 1-0.
    Szünet után a 48. percben Szirják szorongatott helyzetben, estében kapu mellé lőtt. Kapkodott a lila-fehérek védelme, az 57. percben Pogány kapott ajándéklabdát, de nagy helyzetben kapu mellé durrantott. A 73. percben Beringerrel már csak Hujber állt szemben, de a középpályás 8 méterről az oldalhálóba lőtt. A 87. percben tovább növelte előnyét a Budafok: a szekszárdi védők birtokolták a labdát, Nagyfalusi rövid átadását azonban Henrik elcsípte, kapura húzott és a kimozduló Hujber mellett beállította a végeredményt. 2-0.
    Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a lila-fehérek vesztesen hagyják el a pályát. Az első félidőben a meglehetősen körülményesen futballozó hazaiak gyors kontrákból két abszolút gólhelyzetet dolgoztak ki, de sakk-matt helyzetben sem sikerült feltenni a pontot az i-re. A félidő hajrájában egyre keményebb lett a játék, erősített a pályaválasztó és igyekezetét remekbe szabott gól koronázta. Szünet után mindkét csapat fokozta az iramot, a BMTE határtalan elszántsággal mindent elkövetett, hogy visszavágjon az őszi 6-0-ás vereségért. A látottak alapján teljesen megérdemelt a piros-feketék győzelme. Jók: Lipták, Tóth, Tyukodi, Varga, Krisztin, illetve Lauer, Boros, Márkus.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1987-06-04