magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Budafoki MTE 6 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.16, 00:24
    „Padlóra küldte” ellenfelét a Dózsa
    Szekszárd-Budafok 6-0 (3-0)
    Szekszárd, 500 néző. V. : Vukmann
    Szekszárdi Dózsa: Hujber — Gracza, Lauer, Varga F., Somodi — Dienes, Kiss (PetroVics a 77 percben), Márkus, Weitner I. — Varga L., Szirják (Juhász a 60. pereiben). Edző: Kovács István
    Budafoki. MTE: Lipták — Tóth, Stefanits, Tyukodi (Magos a 35. percben), Földházi — Takács P. (Beringer a 35 percben), Varga, Pogány — Somogyi, Krisztin, Gyöngyösi. Edző: Megyeri Győző
    Kezdés után Dienes vezette fel a labdát, amikor a 16- osra ért, a partjelző lest jelzett, így a középpályás érvénytelen gólt lőtt. Ezután Varga L. az oldalhálóba lőtt a másik oldalon Krisztin közeli pattogós lövését tolta szögletre Hujber. A 7. percben Varga L. a felező,vonni közeléből ugrott ki Kiss átadásával, egyéni akció végén a kapust is elfektetve lőtt a hálába. 1-0. A 10. percben Kiss az ötösön kivárt a lövéssel, Lipták előrevetődve hárított. A 16. percben Dienes lövése a felső lécről vágódott az alapvonalon kívül. A 19. percben Márkus szögletét Kiss fejelte kapura. Lipták röviden öklözött. Szirják gólba tartó fejesébe Takács P. kézzel beleütött, 11-es. A büntetőt Dienes értékesítette. 2-0. Egy perccel később újabb gól : Dienes szerzett labdát a középpályán, kapura, húzott és Lip ták mellett a bal alsó sarokba helyezett. 3-0. A 32. percben Hujber igazolta jó formáját. majd a 41. percben Magos 16 méteres lövésér Somodi fejelte ki a gólvonalrói.
    Szünet után, a 49. percben Varga L. már a 16-oson belül járt, amikor névrokona hátulról buktatta. 11-es. Dienes büntetőjét Lipták vetődve hárította. Rákapcsolt a fővárosi gárda, tíz percen át szorongatott. A 60. percben Kiss két csel után betört a 16-oson belülre, Stefanits kíméletlenül felrúgta, ez is 11-es. A büntetőből Varga L. volt eredményes. 4-0. A 62. percben Varga L.—Márkus volt a labda útja, a középpályás egyéni kitörés után 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 5-0. A 71. percben Weitner I. remekül csavart szabadrúgását tenyerelte szögletre a bal felső sarok elől Lipták. A 88. percben Varga L. ügyesen ugratta ki a ' csereként beállt Petrovicsot, aki 14 méterről, nehéz szögből a bal alsó sarokba helyezett. 6-0.
    Az eredmény legfeljebb azok számára lehet meglepetés, akik nem látták a mérkőzést. A lüktető tempót diktáló, fél órán keresztül adósságot törlesztő, pazar játékkal kirukkoló lila-fehérek szinte állva hagyták ellenfelüket. Márkus vezérletével gyors, ötletes akciókat vezetve rohamoztak, s ha értékesítik helyzeteiket, akkor a második félidő ma csak egy kötelező penzum lett volna számukra. Szünet után a Budafok — minden mindegy alapon — öt csatárral kitámadott, akcióiból azonban hiányzott az átütő erő. Sajnos több játékosuk elvesztette uralmát idegei fölött, ezért a sok 11-es. A minden csapatrészében jobb Szekszárd ilyen különbséggel is rászolgált győzelmére. Jók: Márkus (a mezőny legjobbja), Dienes, Varga L.. Gracza, illetve Varga. Krisztin.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1986-09-11