magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi FC 3 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
     
  2. avatar: heimo
    2015.09.19, 07:34 (szerk.: 2016.05.27, 11:17)
    Kemény csatában ütközött meg a két bajnokjelölt

    A Ferencváros már 3:1-re vezetett, de az Újpest 3:3-ra javította az eredményt

    Villamos és autó önti a közönséget Újpestre. A rendezőség példásan kalauzolja helyére a közönséget. A Megyeri-úti stadion felkészült a Nemzeti Bajnokság döntő jelentőségű küzdelmére. Hideg szél süvít végig a pályán, az állóhelyen már most biztatják ütemesen a Ferencvárost, pedig a zöld-fehérek még bent készülődnek az öltözőben. Sárosi György dr., a legjobb magyar futballista még beteg, nem állhat csatasorba, viszont nincs szükség Magdára, mert újra játékra jelentkezett Lázár. A Ferencváros lép először a porondra, üdvrivalgás fogadja őket, aztán megjelennek az újpestiek is.

    18.000 főnyi közönség üdvözli a csapatokat és a drukkerhad párharca pár perccel a meccs előtt máris megkezdődik. Egymásután hangzanak fel a csatakiáltások, aztán a Ferencváros kezdi el a játékot szél és a néha-néha előbukkanó nappal szemben.

    A Ferencváros összeállítása:
    Pálinkás – Tátrai, Szoyka – Lázár, Sárosi III., Pósa – Táncos, Toldi, Jakab, Kiszely, Gyetvai.
    Vas Antal sípjelére az Újpest ebben az összeállításban küzd:
    Sziklai – Futó, Jós – Szalai, Szűcs, Balogh – Ádám, Vincze, Kállai, Zsengellér, Kocsis.

    Mindjárt az első percben Ádám beadását Pálinkás fogja. Lázár és Toldi összjátéka után Kiszely lövése messze elkerüli a kaput. Kiszely – Gyetvai összjáték után kornert ér el a Ferencváros, de Sziklai, mint a gumi, kipattan a labda elé és elfogja. Komoly felkészültséggel küzdenek a csapatok Ádám különösen ideges, mert amikor Szoyka elrúgja a labdát, derékon vágja. Figyelmeztetéseket kap. Zsengellér – nagy művésze a labdának ez a fiú – kicselezi a ferencvárosi védőket és úgy adja a labdát Kocsisnak, akit azonban Lázár szerel. Az Újpest támad, és ebből ellentámadás következik. Kiszelyi átadja a labdát Toldihoz, mindenki a ferencvárosi tankhoz rohan, aki finoman visszajátszik és Kiszely rúgása nyomán úgy süvít a labda az újpesti kapu balsarkába, mintha ágyúból lőtték volna. 1:0. A közönség dörgő tapsa és éljenzése a – „puskapor” ehhez az „ágyús gól”-hoz, amelyet a Ferencváros a 9. percben elér. Most egy kis lökdösés keletkezik, aztán szép látvány, amint a rohamra induló Gyetvaitól Szalay bámulatos ügyességgel elkanalazza a labdát. Joós és Balogh nagy eréllyel lépnek közben – amikor szükséges. Úgy fest a helyzet, hogy az Újpest támad, de az akciók a ferencvárosi kapu előtt megtorpannak, viszont az ellentámadások mindig rendkívül sok veszélyt jelentenek az újpesti kapura. Toldi kitör és átadja a labdát a lesen álló Jakabhoz, közben azonban Sziklai kifut és elszedi a labdát. Zsengellért Tátrai fellöki a tizenhatos vonal oldalán. A szabadrúgást Pálinkás kifutással hárítja el. Ádám lövését Pálinkás fogja. Közben Zsengellér teljesen szabályosan belefejel Pálinkásba, aki elterül, de egy perc múlva újra harcképes lesz. Nem épületes dolog, amikor a pálya szélén tartózkodó mentők minden sérülésnél berohannak. Kocsis lefut, még Tátrain is keresztülverekszi magát, beadott labdáját Pálinkás éppen, hogy el tudja ütni Zsengellér elől. Zsengellér-Kállay-Kocsis összjáték cikázik végig a pályán. Lázár szerel. Az Újpest nagy nyomást gyakorol a ferencvárosi kapura. Teljes gőzzel működik a lila-fehér gépezet. A labda ide-oda pattog a Ferencváros kapuja előtt. Tátrai, majd Szoyka leadja Kállainak, aztán Zsengellérnek, mintha nem lenne felszabadulás a nagy nyomás alól, de egyszerre csak Lázár angol hidegvérrel elveszi a labdát, átadja Toldinak, az máris szökteti Táncost, akire ijesztően rohan Balogh, Táncos Toldihoz továbbít és Toldi, aki húszméternyire van a kaputó, éppen úgy, mint az előbb Kiszely, ő is bombagólt lő. A 27. percben a Ferencváros 2:0 arányban vezet. Az egész csapat odafut Toldihoz és gratulál.

    A tribünön többen felkiáltanak:
    - Hátha még Sárosi dr. is játszana!

    Gutmann, az újpesti tréner a pálya széléről dirigálja a csapatát. Egymásnak adogatja a labdát a ferencvárosi csatársor, ekkor Joós fellöki Kiszelyt. A 25 méteres szabadrúgást Sárosi fölé lövi. A 40. percben a ferencvárosi védelem ahelyett, hogy előre adná a labdát, egymáshoz passzol. Zsengellér elcsípi a labdát, mindjárt Ádámhoz adja, aki ügyesen visszatovábbít és Zsengellér közeli lövését Pálinkás kiüti ugyan, de pontosan Zsengellér elé, aki most már nyugodtan a sarokba helyezheti a labdát. 2:1. Egymásután keletkeznek az izgalmak, Ádám beleboxol Szoyka arcába, erre Toldi rohan oda Ádámhoz, de a játékvezető rendet csinál. Ádám miatt háborog a tribün, aztán vége az első félidőnek.

    Szünet után, amikor újra pályára lépnek a csapatok, fergeteges hangorkán keletkezik.
    - Géza! Jenő! Béla! Gyuszi! Pfuj! Éljen! – hangzik össze-vissza, aztán füttyorkán keletkezik.

    Újpest kezdi a támadást, Kocsis lefut, külső kapufának vágja a labdát. Tátrai szereli Kocsist. Az 5. percben Futó elveszi a labdát Tolditól, de odaadja Jakabnak, aki villámgyorsan Kiszelyhez továbbít és az ő lövése védhetetlen. Ezzel a szép góllal 3:1-re vezet a Ferencváros. Újpest azonban nem adja fel a harcot. A lila-fehér fedezetsor előre hajszolja a csatársorát. Kocsis leteríti Sárosi III-at. Táncos beadását Jakab gólhelyzetben kapja, de ő átlépi a labdát, amely gazdátlan marad. A 15. percben Kocsis sarokrúgása után kavarodás keletkezik a Ferencváros kapuja előtt. Kállai lövése utat talál a hálóba. 3:2. Mindjárt utána Futó kézzel üti le a labdát a tizenhatos vonalnál. A szabadrúgást Sárosi III. gyengén a kapus kezébe továbbítja. Tátrai és Kocsis összecsapásai ingerlik fel a tribünt. Jakab megint gólhelyzetbe kerül, de addig tétovázik, amíg a kiugró Sziklai elveszti tőle a labdát.
    Körömszakadtáig folyik a harc. A 35. percben váratlanul kiegyenlít az Újpest. Balogh bedobja a labdát, amely Ádámhoz pattan és a jobbszélső kapura lő. Pálinkást ez váratlanul éri és a labda bepattan a hálóba. Már megint kapushiba miatt veszt pontot a Ferencváros. Újpest kiegyenlített! Mind a két félnek alkalma nyílik a döntő gól megszerzésére, de az eredmény nem változik.

    A mérkőzés után a következő nyilatkozatokat kaptuk:

    vitéz Kemenessy Sándor, a Ferencváros főtitkára:
    - Vas Antal játékvezető megengedte a szabálytalan, kíméletlen játékot. Ahogy egyesek játszottak, az minden volt, csak futball nem. A Ferencváros játékosai meg voltak félemlítve. Kezünkben volt a győzelem!

    Langfelder Ferenc, az Újpest igazgatója:
    - Elidegeskedtük a meccset. Ez a nagy tét miatt volt. Ha az Újpest nyugodtan játszik, akkor győz. A Ferencváros szerencsésen eltalált labdákkal szerezte meg a góljait.

    Vas Antal játékvezető:
    - Erős meccs, kupa-stílus. Az eredmény körülbelül megfelel a mutatott játéknak.

    A játékosok teljesítménye

    A meccs után felkértük a futballszövetség egyik vezetőjét, aki így osztályozta a játékosok teljesítményét:
    Ferencváros: Pálinkás 3, Tátrai 2, Szoyka 2, Lázár 2, Sárosi III. 2, Pósa 2, Táncos 3, Toldi 2, Jakab 5, Kiszely 2, Gyetvai 2.

    Újpest: Sziklai 1, Futó 2, Joós 2, Szalai 2, Szücs 2, Balogh 3, Ádám 3, Vincze 4, Zsengellér 3, Kállai 2, Kocsis 4.

    Vas Antal játékvezető működése nem tetszett a tribünön. Bikaviadal-párti!

    hmgy