magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 3 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 13:01
    F. T. C.— M. T. K. 3 : 2.

    (Millenáris pálya.) A bajnokság őszi fordulójának legérdekesebb mérkőzése is immár a múlté. A két jelenleg legjobb magyar csapat küzdelméből az F. T. C. került ki győztesként egy goalkülönbözettel, azzal a bizonyos goallal, a mi előnyt F. T. C. csatársorában Weisz—Schlosser goalképes játéka jelent. És tényleg — mint vasárnapi megbeszélésünkben is előre gyanitottuk —csak Weisz és Schlosser döntötte el a mérkőzés sorsát.Ettől a két kitűnő csatártól eltekintve, az F. T. C. csatár­sora is csak olyan akczióképtelen, mint az M. T. K.-é,a mely utóbbinak azonban minden embere rossz. Korody teljesen elvesztette formáját, szintúgy Sebestyén, válo­gató bizottságunk tehát ugyancsak törheti a fejét, hogy kit állítson a magyar reprezentativ-csapat csatársorának jobboldalára és közepére ? Taussig az egyetlen csatára a kék-fehéreknek, a ki vervvel dolgozik, a többi álmosan és rendszertelenül játszik.
    Mindkét csapatnál a legszebb munkát a fedezetsor végezte. A fedezetsorok irányították ezúttal teljesen a játékot, a fedezetek védtek, úgy hogy a hátvédeknek aránylag kevés dolguk volt, nem szólva a két kapuvédról,a kik alig egy-két labdát kaptak és a fedezetek terelték offenzivába is a játékot, a melyet azonban a csatárok már korántsem tudtak olyan szép stílusban folytatni.A szép játék és a tulajdonképpeni játék tehát majdnem mindvégig a mezőnyben folyt és a két goal előtt kezdettől-végig nem volt mozzanat, a mely izgalomba hozta volna a sok ezer főnyi közönséget.
    A mezőny két legjobb embere kétségtelenül Károly és Biró volt. Károly fölényes technikájával szemben senkisem boldogult, helyezkedése elsőrendű, szintúgy rutinja és labdaelosztása is. Határozottan angol klasszisra emlékeztető a játéka. Brilliánsan tartotta Biró F. T. C. baloldalát (Weisz—Schlosser); a két jeles csatárnak lefogása annyira igénybe vette Biró minden tudását,hogy a játéknak offenzivába való terelésére nem is gon­dolhatott, A hátvédek mindkét részen tisztességes, hanem is elsőrangú,'munkát végeztek. F. T. C.-nél Kutserát Weinber helyettesitette, a jobboldali fedezet helyén pedig Korody II., a ki hasznos erőnek bizonyult. Kürschner a második félidőben kissé ellankadt, arra is vezethető vissza, hogy a zöld-fehérek a második félidőben vagy negyedóra hosszat fölénybe kerültek. Fritz kifogástalanul védett, a mit nem mondhatunk Domonkosról, a ki ismé­telten bebizonyított első klasszisából már sokat veszített,mert a második goalt különben kivédte volna.
    Sajnálatos, hogy a magas nivóju, gyönyörű mér­kőzést néhány játékos ismét arra használta fel, hogy a football-sport ellenségeit szaporítsa. Durva, kíméletlen egymás megnyomoritását czélzó játékot folytattak, mintha a brutalitások döntenék el a mérkőzés sorsát. Kezdte a felháborító durvaságokat Weinber, a ki ebbeli mulat­ságát azután abba sem hagyta, folytatta Révész Weinber stílusában, a mit azonban nem csodálunk, meglepett azonban, hogy ezúttal Bródy is a gázolok sorába lépett,a minek Kertész II. adta meg az árát, a ki azonban szintén az alattomosan gáncsolok táborába tartozik. Gerstl, F. T. C. jobbszélsője is, játszani nem tudván, durvasá­gokat inszczenálva, vél magának érdemeket szerezni.Ha egyes játékos uraknak egymás között valami elintéznivalója van, miért nem végzik el a vásártéren, esetleg valamelyik vívóteremben és miért mindenáron ezer meg ezer ember szemeláttára a millenáris pályán ?
    F. T. C. nap ellen kezd, azonnal M. T. K. goaljához kerül, a hol korner árán hárítják el a veszélyt. M. T. K.viszonttámad, miközben Fritz két ízben könnyen véd. Egy F. T. C. goalja elé czenterezett labdát Bródy hátra-passol Fritznek, de miközben Fritz lehajol, a berohanó Vida már a hálóba továbbítja. (10. p.) Óriási meglepetés, M. T. K. szerezte meg a vezető goalt! Unalmas közép­játék után Weisz fogja el a labdát (az elsőt, a mi a match folyamán hozzájutott) és remek beadását Rónai a jobb­sarokban fejjel a goalba továbbítja. (19. p.) A kiegyenlítésnem kelt nagyobb emócziót, de most már rendkivü\ óvatosan játszik mind a két csapat, a támadások jórészét már a halfsorok hiúsítják meg, úgy hogy a kapuvédek kellemes pihenőt élveznek. Óriási felháborodást kelt Weinber csúnya gáncsa (31. p.), a ki a rohanó Vida lábait kézzel fogja meg, úgy hogy a balszélső perczekig a földön fetreng, Károly gyönyörű szabadrúgását végül Fritz védi.
    M. T. K. kornere után (37. p.) a közönség vért szomjazó részének van alkalma két brutális jelenetben gyönyör­ködni. Bródy ugyanis úgy megrugja Kertész Il.-őt, hogy utóbbit a pályáról leviszik, majd az M. T. K. goalja felé rohanó Weiszt úgy megrugja Révész, hogy a balszélső lábai alapos görcsöt kapnak. M. T. K. tiz emberrel foly­tatja a játékot a hátralévő időben, mialatt F. T. C. újabb kornerhez jut.
    Félidő 1: 1. Kornerarány 2:1 F. T. C. javára.
    Szünet után az első komoly támadást M. T. K.intézi Vida révén, a kinek beadását Weinber korner árán menti. (3. p.) A játékba ismét visszaállt Kertész II.,remekszép szabadrúgással vonja magára a figyelmet,a mely hajszálnyira a goal fölött sivit el. Gerstl durva inzultusa után a védő Domonkos ellen, vagy negyedóra hosszat ismét középre terelődik a játék, habár F. T. C.baloldala egyre veszélyesebb támadásokat vezet és csak Biró bravúros játékán múlik, hogy a zöld-fehérek újabb eredményt nem érnek el. Gerstl gyenge shotját Domonkos védi, majd ismét Weisz jut kedvező helyzetben a labdához és balról a jobbsarokba irányított lövését Domonkos a goalba nyomja. (22. p.) Jó helyezkedéssel ez a goal ment­hető lett volna. Károly és Kertész I. most helyet cserél,mire ismét F. T. C. kerül frontba; egy magasan középreadott labdával Schlosser az ámuló Nagy és Révész között remek starttal kiszökik és védhetetlen goalt rúg. (24 1/2 p-)Most Kürschner és Kertész I. cserél helyet és sikerrel,mert M. T. K. kerül offenzivába és Károlynak húszméterről magasan iveit labdája a jobb felső sarokbanvédhetetlen goalt eredményez. (29. p.) Károly egyéni támadását Weinber korner árán menti. (33. p.), majd Révész jól irányított szabadrúgását Fritz fogja el. Öt perczczel a szabályos befejezés előtt Schubert M. Ferencz(M. U. E.) a kitűnő, de nem elég erélyes bíró a mérkő­zést lefújja.

    Az Újság 1909 október 26.
     
  2. avatar: fgymat
    2018.11.14, 12:14 (szerk.: 2018.11.14, 18:22)
    F. T. C.— M. T. K. 3 : 3.

    (Millenáris pálya.) Az F. T. C.—Teplitz-mérkőzés félidejében játszotta le ma a Ferenczvárosi Torna-Club és a Magyar Testgyakorlók Köre azt a 7 1/4 perczet, a mi múlt vasárnapi bajnoki mérkőzésükből — a sötétség miatt — visszamaradt.

    A match-töredék elég kedélyesen kezdődött, a mennyiben a bírót — a ki kissé, megvárakoztatta a publikumot — az amúgy is izgatott közönség irtózatosan megabczugolta, tegyük hozzá, elég igaztalanul, mert Schubert bíró Korodyra, az F. T. C későn érkezett középcsatárára várt. A rövidlélekzetü match gyilkos tempóban folyt le. M. T. K. kezd és Károly szép egyéni játékkal csakhamar F. T. C. goalja közelébe kerül, mire F. T. C. nyomul fel és a balszélső Schlosser a goal- vonalról magas ívben a kék-fehérek hálójának jobboldali magas sarkáig czenterez, Domonkos azonban remekül ment. Majd M. T. K. kerül frontba. Taussig előreadott labdáját, a mely Rumboldot érinti, Károly fogja el, a ki Bíróhoz passolja és utóbbi remek félmagas czenterrel goalt lő. (3-ik p.) Újra a kék-fehérek hálója kerül veszélybe Weisz húsz méteres mesés shotja révén, a melyet azonban Domonkos bravúrosan véd, majd Schlosser laposan a jobboldalra czenterez, a Gerstl—Rónai-pár elől azonban M. T. K. védelme természetesen könnyen szedi el a labdát.

    Az Ujság, 1909.11.02
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.17, 16:38
    A 83. percben sötétedés miatt szakadt félbe 3:2-es FTC vezetésnél. A hiányzó 7 percet november elsején, az FTC-Teplitzer FC mérkőzés szünetében játszották le, amikor is az MTK kiegyenlített.