magyarfutball.hu

Karcagi SE - Békéscsaba 1912 Előre SE 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.09.02, 13:31 (szerk.: 2023.06.09, 21:43)
    Elmaradt 11-esek, pofozkodás a karcagi meccsen
    A békéscsabaiak nem egy pontot szereztek, hanem kettőt elveszítettek


    400 néző
    Vezette: Nagy Róbert (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

    Karcag: Banó-Szabó Sándor - Mitasz Tamás, Orosz István, Ramos István, Kádár Gusztáv - Lajkovics János, Kádár Zsolt (Domokos Imre 46. p.), Vitányi László, Szőke László (Palásti Sándor 46. p.) - Bogdány Csaba, Gasparik András (Papp Erik 72. p.) Edző: Sándor István
    Békéscsaba: Such András - Ferenczi Attila, Czipó Zoltán, Tóth-Kovács Tamás, Bogdán Gábor - Dobi Róbert, Szenti Zoltán (Buzási Péter 72. p.), Pozsár Gábor, Horváth Tamás (Ursz József 82. p.) - Tóth György (Cseke Tamás 62. p.), Kocsis Dávid Edző: Jakab Péter
    Gól: Pozsár 30. p. ; Bogdány 71. p.
    Sárga lap. Ramos (hátulról csúszott be) 35. p. ; Palásti (buktatásért) 49 . p. ; Cseke (rúgásért) 80. p. ; Tóth-Kovács (visszahúzásért) 92. p.
    Szögletarány: 12:2 (1:2)

    30. p.: Góllá érett a csabaiak fölénye, Ferenczi ment el a jobb oldalon, remekül ugratta ki a keresztbe futó Pozsárt, aki 8 méterről, a kivetődő kapus fölött a jobb sarokba pöccintette a labdát, 0-1.
    71. p.: Bogdány kapott remek labdát a békéscsabai 16-os előterében, beforgatta a védőjét, majd 13 méterről a nagyon jól kijövő Suchba lőtte a labdát. A labda kipattant, s az elmélázó csabai védők között Bogdány másodszorra, kiszorított helyzetből már nem hibázott, 1-1.

    Két ellentétes félidőt láthattak a nézők.
    Az elsőben a Békéscsaba uralta a játékot, szemre is tetszetősen, jól futballoztak. Ez megmutatkozott a gólban is, de végül is csak egy gólt tudott rúgni a lila-fehér alakulat, és ebben része volt a játékvezetőnek is, aki két esetben is 11-est adhatott volna a vendégcsapat javára. Egy harmadik esemény is befolyásolhatta volna a mérkőzés végkimenetelét, ugyanis a 71. percben gólt szerző Bogdány a 40. percben pofon ütött egy békéscsabai játékost, amiért mindenütt kiállítás jár. Ez elmaradt s így Bogdány a második félidőben egyenlített.
    De nem csak ez az esemény kellett az egyenlítéshez, hanem az is, hogy a Karcag a szünet után egészen más felfogásban kezdett játszani és beszorította a békéscsabai csapatot saját kapuja előterébe, egy tucat szögletet is rúgva. Such kapusnak inkább az átlövésekkel gyűlt meg a baja, a szögleteknél és a beadásoknál jól állta a sarat, még a gól előtt is nagy bravúrt mutatott be, de a duplázásnál már ő is tehetetlen volt.
    Összességében a mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

    Jó: Bogdány, Ramos, Gasparik illetve Tóth-Kovács, Bogdán, Such

    Sándor István: - Egy jó, nagy múltú Békéscsabának nem szabad egy félidőnyi előnyt adni. A második játékrész alapján megérdemeltük az egy pontot.
    Jakab Péter: - Az egy pontnak a mi helyzetünkben nagyon kell örülni, de most nem egy pontot szereztünk, hanem kettőt elveszítettünk, főleg a második félidei teljesítményünk alapján.
    (J. P.)

    12. Karcag 8 2 3 3 8-12 9
    ...
    14. Békéscsaba 8 1 2 5 7-12 5

    Békés Megyei Hírlap 2006. október 2. ; MLSZ adatbank
    kép
    Időnként nagy volt a csúcsforgalom a karcagi kapu előtt a békéscsabaiak elleni hatpontos meccsen vasárnap kora délután (Fotó: Mészáros János)

    Új Néplap, 2006. október 2.