magyarfutball.hu

Dunaújvárosi Kohász SE - Szekszárdi Dózsa SE 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2022.08.10, 07:49
    képMenyárt jobbra a dunaújvárosiak csapatkapitánya a labdával, két szekszárdi játékos figyeli. A bal oldali az egykori válogatott Kovács Béla. Kép forrása: jakd.hu
     
  2. avatar: lattila2
    2017.11.17, 10:40
    Bravúros győzelem az idénynyitón
    Dunaújvárosi Kohász SE - Szekszárdi Dózsa SE 0: 1 (0:0)
    Dunaújváros, 1500 néző. V.: Vankó
    Szekszárdi Dózsa: Polyák — Szabó, Varga F., Somodi, Tóth — Kniesz, Kovács B., Weitner I., Márkus (Lauer az 51. percben) — Varga L. (Suba a 76. percben), Selmeczi. Edző: Kovács István
    Dunaújváros: Holló — Gróf, Boldóczki, Menyhárt, Miskovics — Kiss (Krukk a 26. percben) Flórián (Törő a 70. percben), Dupai — Tatár, Csorba, Csikesz. Edző: Kovács András.
    Rekkenő hőségben indult útjára az 1985—86-os bajnokság első találkozóján a labda. A 13. percben Weitner I. remekül indította a jobb oldalon Selmeczit, akinek beadását Holló a berobbanó Varga L. elől elcsípte. A 16, percben Miskovics 18 méteres lövését ütötte szögletre Polyák. A 25. percben Tatár szerzett labdát, néhány métert vezette, majd 20 méterről lőtte a bal felső sarok mellé. A 32. percben lőtt először a Szekszárdi Dózsa kapura. Kovács B. 25 méterről a jobb sarok mellé bombázott. A 35. percben szemre is igen látványos támadás végén Weitner I. lövését Holló kiütötte, Selmeczi közelről ismételt, de a dunaújvárosi kapus ezt is kitornázta szögletre.
    Szünet után az 54. percben Menyhárt bal oldali beadását Tatár 7 méterről mellé fejelte. A 67. percben Weitner I. indította Selmeczit a félpályánál, aki lefutotta a védőket, majd éles szögből 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-1. A 70. percben Varga L. elcsípte a labdát az adogató hazai védőktől, egyedül húzott kapura, de a kifutó Hollóba lőtt. Óriási lehetőség volt! A 71. percben Selmeczi tálalt Varga L. elé, aki ismét százszázalékos helyzetben hibázott. A 87. percben Boldóczki kíméletlenül leterítette a kiugró Selmeczit. a játékvezető kezében menthetetlenül villant a piros lap. A végig letámadó taktikát választó hazaiak ellen a Dózsa remek védőjátékot produkált. A Kohász előre ívelt labdáit rendre a szekszárdi védők szerezték meg, illetve mentettek. A kontrákra építő lila-fehérek az első félidőben is teremtettek egy helyzetet, de azt még nem sikerült értékesíteniük. A második játékrészben is ugyanilyen stílusban folytatódott a játék, de ekkor már több helyzetet teremtett a Dózsa kontrajátéka. Egy ilyen akcióból született a mérkőzés egyetlen gólja is. összességében a Kohász mezőnyfölényben játszott, de nem tudott mit kezdeni a, Dózsa szilárd védelmével. Az óriási lelkesedéssel és becsvággyal játszó lila-fehér együttes rászolgált a győzelemre.
    Jók: Polyák, Szabó, Weitner I., Selmeczi, illetve Menyhárt, Csikesz, Dupai.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1985-08-18