magyarfutball.hu

Eger SE - Komlói Bányász SK 7 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 23:05 (szerk.: 2017.09.29, 08:57)
    Eger SE - Komlói Bányász SK 7—1 (2—0)
    Eger, 6 ezer néző. V.: Hartman
    Eger: Bodolai — Szert, Megyesi. Zsidai, Varga — Horváth, Lengyel, Csepregi (Smuczer a 60. percben)— Kiss, Fodor, Csománv (Vojtekovszki a 65. percben). Edző: Csank János.
    Komló: Tihanyvári — dr Papp, Schulteisz, Miklós, Bartba — Katona, Gallai (Uhrik, a szünetben) Incze — Takács (Hegyi a 66. percben) Vígh, Fekete. Edző: Csordás István

    A tikkasztó hőség ellenére szélsebesen kezdett a házigazda. A 6. percben Csomány pontosan adott Lengyelhez, akinek 9 méterről leadott lövését jó reflexszel hárította a kapus. A 14. percben Horváth lövését kitenyerelte Tihanyvári, majd ügyetlenkedett, s a megszerzett labdát Csepregi küldte kapura ám a gólvonalon álló Schulteisz kifejelte azt. Két perccel később Horváth közeli bombáját még kiütötte a vendégek kapuvédője, Lengyel viszont a lekezelt labdát 20 méterről a kapu jobb sarkába küldte, 1—0. Alig telt el négy perc, amikor Kiss a fején táncoltatva vitte be a labdát a büntetőterületre ez annyira meglepte Tihanyvárit hogy az egri fiú, ha bukdácsolva is, de mellette beterelte a labdát a hálóba, 2—0. A 22. percben Megyesi kíméletlenül felvágta Víghet amiért sárga lapot kapott. A vendégek első ígéretes akciójánál a 27. percben Fekete egy biciklicsellel elment a halszélen, középre adott, ám az átszálló labdát Bodolai elütötte Takács elől. A 32. percben Megyesi jó ütemben indította Kisst, a kapus azonban jól zárta a szöget, öt percre rá Miklós lett gazdagabb egy sárga cédulával. Az újabb hazai támadásnál a kapu előterében Schulteisz szerelte becsúszva Kisst. A 42. percben Varga tapsot előcsaló cselszóló után adott Fodorhoz, aki ahelyett, hogy besétált volna a kapuig. Tihanyvári kezébe lőtt.
    A szünet után Csepregi belépőjét látta szabálytalannak Hartmann s így újból előkerült a sárga lap. Az 57. percben Vígh 19 méteres szabadrúgását öklözte ki a bal saroknál Bodolai. Ezt követően Horváth a jobb oldalról ívelt be szabadrúgást Fodor nagy erejű fejese a felső lécről vágódott élesen a földre, majd onnan a mezőnybe. A 61. percben Varga tálalt középre a bal szélről, s Kiss ugyan lyukat rúgott, de a labda tovább gurult Lengyelhez, aki megszerezte csapata 3. gólját, 3—0. Három perccel később Kiss a jobb szélen lerázta magáról Barthát, középre nyeste a labdát, Csomány pedig mesterien fejelt a bal felső sarokba, 4—0. Három perc múlva szinte menetrendszerűen jött az újabb gól. Csomány jobbról ívelt középre Horváth mellel maga elé tette a labdát és habozás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot, 5—0. A 6. egri gól Fodor nevéhez fűződik, aki a 81. percben 22 méteres szabadrúgásból ügyesen helyezett a bal sarokba 6—0. S ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás! A 88. percben egy kipattanó labdát ! Smuczer 21 méterről küldte a bal alsó sarokba. 7—0. A befejezés előtt egy perccel megszerette a becsületgólt ' a Bányász, Hegyi futott el a jobb szélen, beadását Vígh helyezte a hálóba, 7—1.
    Az egriek ezen a találkozón bebizonyították, hogy az NB I-ben a helyük. A lelátón ülök igencsak kapkodhatták a fejüket, hiszen alig tudták megvitatni az egyik gólt, máris újjonghattak a következőnek. Az a csapat, mely arról híres, hogy focistái mindig elhagyják a góllövőcipőt, most alaposan rácáfolt erre. Régóta áhított játékot produkált a Komló elleni mérkőzésen az Eger, úgy is mondhatnánk iskolajáték volt ez a javából.
    Egy ilyen parádés győzelemnél nehéz helyzetben van a tudósító, amikor értékelnie kell a labdarúgók teljesítményét. ,Most az egyszer nem kompromisszumos megoldás hogy nem emelünk ki neveket, hiszen nem is lenne helyénvaló. Helyette inkább leírjuk a siker zálogát: CSAPAT.
    Csank János: — Nagyon jól játszottunk, csak kár. hogy a sárga lapok miatt csökkentek esélyeink a szerdai. dunaújvárosi mérkőzésen.

    Forrás: Népújság, 1986-05-26