magyarfutball.hu

Honvéd Szabó Lajos SE - Diósgyőri VTK 0 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.28, 17:25
    Mezőtúri Honvéd -Diósgyőri VTK 0:2 (0:1).
    Mezőtúr, 1500 n., v.: Pádár.
    DVTK: Piel—Szlovák, Szűcs. Teodoru (Takács). Görgei, Oláh, Fükő. Balogh, Szlifka, Dzurják, Lippai (Kiss). Edző: Bánkúti László.
    Mezőtúr: Brockhauser—Kosztolnik. Tyukodi, Krecska, Dávid, Rumszauer (Hüber). Quirikó, Oláh (Csató), Kottesz. Hídvégi. Lehota. Edző: Földesi János.
    Az 5. percben Krecska hatalmas partdobása a 16-os magassásában a gólvonalon álló Piel kapus kezébe esett. Nem sokkal később Oláh a jobb oldalon szerzett labdát, gyönyörűen beívelte a kapu elé, és Lehota magasra ugorva alig fejelte fölé. Ezzel egy időre el is sütötte puskaporát a Honvéd. A 11. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Lippai szögletrúgásából Fükő a hálóba fejelte a labdát: 0:1 A gól nem törte le a hazaiakat. mert Quirikó a felezővonalnál megszerezte a labdát. több csellel eljutott a vendégek 16-osáig. azonban amikor már lőni készült, könnyen szerelték. A vasgyáriak sem voltak tétlenek. A 22. nercben Oláh (DVTK) kavarta meg a mezőtúri védelmet,. jobb oldalról kapura lőtt. Brockhauser szögletre hárított. A 30. percben a Honvéd (kiegyenélíthetett volna. A hazai térfélről Oláh hosszú labdával indította a házi gólkirály Leho- táit. aki csak centiméterekkel maradt le az átadásról. A 34. percben egy hosszú indítást Dávid röviden szabadított fel, a labda Dzurják elé pattant, aki nagy erővel a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sokkal később Hídvégi csaknem kiegyenlített. Szabadrúgáshoz jutott a Honvéd, amit Hídvégi végzett el, és a beívelt labdát Piel kapus éppen hogy el tudta csípni.
    Fordulás után Dzurják növelhette volna a vendégek előnyét, de egy hatalmas kapufára sikeredett a lövése. Később ismét Dzurják jutott főszerephez, aki korábban Mezőtúron katonáskodott. Egv nagy szóló után csak Brockhauser jó reflexén múlt. hogy nem lett gól. A 65. percben Piel érthetetlenül Quirikónak dobta a labdát. aki kihasználta a lehetőséget. kapura durrantott. s a labda centiméterekkel hagyta el a játékteret. A 80. nercben növelték e'ón vüket a diósgyőriek. Egv iobb oldali beadási szögletre mentettek a hazaiak. A szögletből Szlifka kanufára lőtt. A labda iobb szélre került, onnan nagy ívben a kanu előterébe. és Dzuriák 3 méterről a hálóba fejelte. 0:2
    Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen a DVTK elképzelése valósult meg. Az első félidő egyértelmű DVTK-fölényben telt el, csak a második félidő közepe táján tudtak a hazaiak né. mi fölényt kiharcolni, de számottevő helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1985-10-21