magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Bajai SK 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II 1985/1986, 30. forduló
helyszín : Miskolc, DVTK Stadion
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.09, 11:11
    Kimaradtak a bajai helyzetek
    A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:
    DVTK—BAJAI SK 2—0 (1—0)
    Diósgyőr, 2000 néző. Vezette: Szabó J.
    DVTK: Veréb — Szlovák, Szűcs, Teodoru, Szemere — Breznai. Oláh (Szlifka). Búza, (Fükő), — Balogh, Dzurják, Lippai. Edző: Gál Béla.
    BSK: Farkas — Mohovics, Judik, Goldschmidt, Andreidesz, — Morvai, (Harsányi), Tóth, Szőcs. Evanics — Horváth, Bognár (Kóczián) Edző: Temesvári Tibor.
    Szögletarány: 8—7 (4—2), a DVTK javára.
    Meglepetésre a bajaiak támadásaival kezdődött a játék. A 6. percben Szőcs 16 méterről küldött lövését Veréb kapus bravúrosan hárította. A 22. percben ritkán látható durva kapushibából szerzett vezetést a hazai együttes. Lippai balról emelt középre, Farkas kapus az 5-ösig kivetődött, és onnan ügyetlenül a saját kapujába öklözte a pályán keresztbe tartó labdát, öngól. 1—0.
    Az ajándék gól után rövid ideig tartott a diósgyőriek mezőnyfölénye, majd a szemérkélő esőben ismét a bajaiak támadását láthattuk. A szünet után körülbelül a harmadik kimaradt bajai gólhelyzetet a hazaiak talán egyetlen veszélyes akciója követte, ami mindjárt újabb gólt eredményezett. Dzurják a jobb oldalon futott el, és beadását Berez- nai 7 méterről a kapu jobb oldalába lőtte. 2—0.
    Az 53. percben Horváth közvetlenül közelről az üres kapu mellé perdített, 2 perc múlva Tóth lövését vetődve védte a diósgyőri kapus.
    f A 82. percben Láppal 18 méterről küldött lövése a felső kapufáról pattant ki.
    A hajrában Evanics 5 lépésről sem találta el a kaput, majd a 88. percben Kóczián elfutott, és már csak a kapussal állt szemben, amikor elhamarkodottan, a léc mellé lőtt.
    Furcsa mérkőzés volt Diósgyőrben. A találkozó nagy részében ugyanis a hazai együttes játszott némi mezőnyfölényben, de a támadásaik — egy kivételével — teljesen veszélytelenek voltak. A BSK ellentámadásai különösen a második félidőben rendre gólhelyzeteket, eredményeztek, de legalább féltucat holtbiztosnak látszó lehetőséget hagytak ki a bajai csatárok. Jók: Veréb, Szlovák, illetve Mohovics, Goldschmidt, Andreidesz.

    Forrás: Petőfi Népe, 1986-05-12