magyarfutball.hu

Rába Vasas ETO - Komlói Bányász SK 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.13, 07:25
    Pontot szerezhetett volna a Komló
    Rába ETO—Komlói Bányász 2:1 (1:1)
    Győr, 4000 néző, vezette: dr. Vincze.
    Rába ETO: Palla — Keglovich (Izsáki a 67. percben), Pozsgai, Magyar, Sebők, Nagy, Pénzes, Somogyi, Varsányi, Póczik. Glázer (Stolcz a 67. percben). Edző: Farsang Elek.
    Komlói Bányász: Buús - Kótai, Tallósi, Csordás, Horváth, Makray, Bordács, Juhász, Tresch, Orsós (a szünetben Dárdai), Bencsik. Edző: Lantos Mihály.
    Verőfényes, gyönyörű napsütéses időben kezdődött a mérkőzés. A győri szurkolók nagyon tartottak a Komlói Bányásztól. Az első percben veszélyben forgott Buús kapuia. Póczik labdáját az előretörő Maqyar kapta, és beadásszerű lövése a kapufáról vágódott ki. Ezután .Bencsik lövése akadt el a győri védőkön. A 3. percben Glázer szerelte remekül Kőtárt, majd a kitörő Juhászt érte lesen Orsós labdája. A 4. percben győri támadást rombolt biztosan a komlói védelem, majd Tallósi nagyvonalúan mentett Varsányi elől. A 8. percben Pozsgai, a kaputól 12 méterre kézzel ütötte le a labdát. Bencsik bomba szabadrúgását Palla hárította. A 19. percben Somogyi—Póczik össz- játék után Glázerhez került a labda, beadását Varsányi lőtte kapura, Buús azonban csodálatosan védett. Eqy perc múlva Bencsik került tiszta helyzetbe, nagyszerűen adott középre, a komlói belső csatárok azonban nem voltok sehol. Az első neqyedórában nyilvánvaló volt, hogy a komlóiak kitűnően, szoros emberfogással játszanak, a nyőriek játékmesterét Somogyit, Tresch őrizte. Póczikot pedig Horváth zavarta. A 18. percben valóságos tűzijáték játszódott le a komlói kaou előtt. Először Somonvi lövését hárította kitűnően Buús. maid Póczik, később Varsányi lövését mentette Buús.
    1 A 24. percben egy komlói tá- j madás után Juhászt szerelte szögletre a győri védelem. Bencsik remek szögletrúgása után Bordócs az elalvó győri védők mellett szabadon fejelt Palla hálójába. 0:1. 3 perc múlva újabb gólt érhettek volna el a komlóiak. Keglovich hibájából Bencsik elfutott, beadását Juhász kapta, és tiszta helyzetben a győri kapusba lőtt. A komlóiak a játéknak ebben a részében sokkal jobban játszottak, mint a hazaiak. A győriek idegeskedtek, rengeteg rossz leadást, és eladott labdát láttunk tőlük.
    A 35. percben Póczik nagyszerű cselekkel játszotta magát tisztára, Nagyhoz adta a labdát, aki visszaadta néki, s Póczik biztosan lőtt a komlói hálóba. 1:1.
    Ezután a győriek támadták, de majdnem gólt kaptak. Horváth adta középre a labdát, Juhász tisztán állt, de Palla kezébe lőtt. A második félidő győri támadásokkal kezdődött, azonban a komlói védelem talán még szorosabban fedezte a győri, csatárokat, mint az első félidőben; Tallósi, Csordás és Kótai volt nagy munkában. A 60, percben Magyar lövése lett Buús zsákmánya. A 63- percben érett góllá a győri fölény. A védőktől visz- szapattant labdát Nagy szerezte meg. Egyéni játék után 3 méterről biztosan lőtt a komlói hálóba. 2:1.
    A 64. percben Varsányi „mentette meg” a komlói kaput a góltól. Glázer aólbatartó labdáját a kapu föté -fejelte. A Komló most is jól védekezett, és két gyors szélsője többször megzavarta a házai védőket. A 83. percben Juhász tört a győri kapura, Magyar azonban nehéz szögből mentett. A befejezés előtt pár perccel a komlóiak feladták védekező taktikájukat, az egész csapat támadásba ment át, az eredmény azonban már nem változott.
    Igazuk volt, azoknak a győri szurkolóknak, akik tartottak á Komlói Bányásztól. Nagyszerűen küzdő, nem egy taktikai fegyelemmel játszó csapatot ismertünk meg a vendégekben. Külö- lösen Tallósi játszott válogatott formában, és a mezőny legjobbja volt. Ugyanezt mondhatjuk el Buús kapusról is. Azonkívül két szélső Bordács és Bencsik játszott még jól. A győri csapat mélyen formája alatt játszott, illetve a kitűnő komlói védelem nem engedte kibontakozni a győrieket. A döntetlen igazságosabb lett volna.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1973-03-31