magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Szegedi EOL 4 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.13, 07:41
    Komlói Bányász—SZEOL 4:2 (1:0)
    Komló, 3000 néző, vezette: Marton.
    Góllövők: Juhász (7. és a 73. perc), Vörös (65.), Bordács 11-esből (66. perc), Vass (11-esből 72. p.), Dárdai (86. p.). Sárgalap: Mészár 49. perc. Varga 50. perc.
    Komlói Bányász: Erdősi — Tallósi, Kovács, Makray, Tihanyi, — Dárdai, Tresch — Bordács, Juhász, Orsós, Horváth (Pál 71. p.).
    SZEOL: Bujtár — Várhelyi III., Varga, Zámbori, Vírágh — Vörös, Pataky, Mészár, Imri — Vass, Berkes.
    A 7. percben Horváth remek labdájával Juhász lefordult védőjéről és a 16-os vonaláról védhetetlen gólt ragasztott a léc alá, 1:0. Továbbra is támadásban maradt a komlói csapat. A 18. percben Bordács átadásával Tresch húzott el, a 16-os oldalvonalán belül járt amikor buktatták. A megítélt 11-est Tallósi a jobb kapufa mellé vágta. A 28. percben Bujtár védése keltett izgalmat amikor Tresch gólbatartó labdáját ütötte ki a bal felső sarokból. A 32. percben és a 33. percben veszélyes támadást vezetett a Szeged. Előbb Kovács mentett szögletre, aztán Virágh nagy lövését védte Erdősi.
    Fordulás után fokozódott a bányász lendülete. A szegediek jobbára csak a védekezésre összpontosítottak. Nem riadtak vissza a kemény belemenésektől sem. Emiatt kaptak két sárga figyelmeztetést. A 65. percben váratlanul egyenlített a vendégeqyüttes. Varga Vörös elé perdíett, aki 11 méterről a kapu közepébe továbbított, 1:1.
    A másik oldalon Dárdait felvágták a büntetőterületen. Ezúttal Bordács végezte el a 11-est, a kapu jobb Sarkába helyezett, 2:1. A 72. percben Imri—Vass—Vörös akció végén Erdősi elhúzta Vörös lábát. A 11-est Vass . a bal alsó sarokba lőtte, 2:2. A középkezdés utón újra vezetést szerzett a hazai gárda Bordács beadását Juhász hat méterről fejelte a léc aló, 3:2, A 86, percben Dárdai két csel után 20 méterről megcélozta a jobb sárkot és a későn vetődő szegedi kapus mel!ett a labda a hálóban kötött ki 4:2. Az utolsó percben Juhász kitörése újabb hazai gólt ígért, lendületes elfutás után a kapust is kicselezte, de a labdája elkerülte a bal oldali lécet. A Komlói Bányász pályán az idén először zúgott fel a vastaps. A vendéglátók hihetetlen lelkesedéssel küzdöttek. Szervezett játékuk révén sorra dolgozták ki a helyzeteket, és egy kis szerencsével még nagyobb arányban is győzhettek volna. A SZEOL jobbára a védekezésre össz- pontositott, csak egy-egy lefutásuk okozott izgalmat. Kitűntek: Tallósi, Makray, Dárdai, Tresch, Bordács, Juhász, illetve Zámbori, Vörös, Mészár és Vass.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1973-05-07