magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Nagykanizsai Olajbányász SE 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.17, 22:10 (szerk.: 2019.10.18, 10:12)
    Békéscsaba - Nagykanizsa 2-2 (1-1)
    Békéscsaba, 4000 néző. Vezette: Aczél (Köböl, Szekeres).
    Nagykanizsai Olajbányász: Fullér — Fodor, Martinkovics, Kormos, Bántó — Varga II, László, Hozbor — Lukács, Simon, Fuisz. Edző: Szőcs János.
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Tóth, Kerekes, Plástyik, Fabulya — Pásztor, Sulija — Királyvári, Gyurmánczy, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Pásztor helyett Rácz a 14. percben, Bántó helyett Müller a szünetben, Varga II helyett Balogh a 65. percben, Gyurmánczy helyett Cseh a 72. percben.
    Gólszerző: László (11-esből) a 2. percben, Melis a 34. percben, Sulija (11-esből) az 55. percben, Simon a 73. percben.
    Sárga lap: Plástyik a 26. percben, Fuisz a 29. percben, Fodor az 59. percben, Lukács a 89. percben.
    Szögletarány: 7:5 (5:0) a Békéscsaba javára

    A második percben Fuisz a Lászlótól kapott labdával kiugrott, s balra kisodródva kapura tört. A kivetődő Újhelyi akasztotta a vendégek balszélsőjét. Aczél játékvezető a büntetőpontra mutatott. A 11-est László a jobb alsó sarokba lőtte.
    0-1
    A 20. percben Kerekes középről Királyvárit ugratta ki, aki a jobb szélről ívelt be Gyurmánczy fejére, de a labda a jobb kapufán csattant.
    A 34. percben Szekeres ugratta ki Fabulyát a bal szélen, akinek belőtt labdáját Melis fejelte a jobb kapufa és a kapus között öt méterről a hálóba.
    1-1
    SZÜNET UTÁN
    az 55. percben növelték a hazaiak előnyüket. Ráczot Fodor és Kormos a 16-oson belül akasztotta. Sulija értékesítette a büntetőt: a jobb alsó sarokba helyezte a labdát.
    2-1
    A 73. percben Simon ugrott ki a védők gyűrűjéből, néhány lépés után kissé balra kisodródva az ellentétesen elmozduló Újhelyi mellett 6 méterről a sarokba talált.
    2-2

    ★ ★ ★

    Az első percekben esett vendéggól olyannyira meglepte a békéscsabaiakat, hogy negyedórán keresztül minden elképzelés nélkül játszottak, majd sokan úgy vélték, hogy Pásztor korai kiválásával még nehezebbé válik a találkozó. Nem is tévedtek a szurkolók, noha fokozatosan átvették az irányítást a hazaiak és egyre veszélyesebben és többet támadtak. Az eredmény: az 55. percben már ők vezettek! A vendégek viszont nem adták fel, a védekezésből kontratámadásokat vezettek, aminek meg is volt az eredménye, egy pontot hazavihettek a tavaly még NB I-es lila-fehérek otthonából.
    Jó: Fullér, László, Hozbor, ill. Fabulya, Sulija.

    2. Nagykanizsa 2 1 1 - 7-5 3
    ...
    7-9. Békéscsaba 2 - 2 - 3-3 2


    Népsport, 1983. augusztus 18. (Arcanum DT)