magyarfutball.hu

Hódgép-Metripond SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.27, 23:28
    Hódgép Metripond SE— Békéscsaba 2-1 (0-0)
    Hódmezővásárhely, 5000 néző. Vezette: Hartmann (Lázin, Szabó B ).
    HMSK: Ulbert — Szenti, Riczu, Petrók, Talapa — Varga, Olasz, Fehér — Csernus, Stark, Fodor. Edző: Bánkúti László.
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Rácz, Fabulya — Pásztor, Plástyik, Sulija — Kanyári, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Rácz és Sulija helyett Steigerwald és Ottlakán, mindkettő a 74. percben.
    Gólszerző: Szekeres az 58., Csernus a 71., Fehér a 77. percben.
    Sárga lap: Szenti a 3., Kerekes a 72., Steigerwald a 78. percben.
    Kiállítva: Kanyári a 80. percben, Melis a mérkőzés lefújása után.
    Szögletarány: 5:4 (4:1) a Békéscsaba javára.

    A vendégcsapat a széllel hátban jobban játszott, öt helyzetet dolgozott ki. A 11. percben Kanyári közelről lőtt mellé. Két perc múlva Pásztor hagyott ki nagy helyzetet, majd szöglet után tűzijáték alakult ki a HMSE kapuja előtt, de gól ismét nem esett. A 44. percben Csernus jó helyzetből lőtt fölé.
    SZÜNET UTÁN
    a csabaiak folytatták az első félidőbeli jó játékukat, s az 58. percben szép támadás után egy jobb oldali beadást Szekeres az ötösről védhetetlenül fejelt a kapuba.
    0-1
    A gól felhozta a vásárhelyi piros-kékeket. Most már a szél támogatásával ők harcoltak ki tartós fölényt, és a 71. percben kiegyenlítettek. Varga húzott el a jobb oldalon, ellenfele kézzel próbálta elütni előle a labdát, de nem sikerült neki. A játékvezető (helyesen!) előny- szabályt alkalmazott, így Varga továbbvihette a labdát, majd Csernushoz játszott, s ö közelről biztosan lőtt a bal sarokba.
    1-1
    Továbbra is a vásárhelyiek játszottak fölényben, és a 77. percben megszerezték a győzelmet jelentő gólt is! Varga szögletét Stark fejelte kapura, Újhelyitől Fehér elé pattant a labda, akinek lövése a jobb kapufát érintve pattant a hálóba.
    2-1
    Ezután a csabaiak elvesztették a fejüket, és a 80. percben Kanyári „minősítette’ a játékvezető működését, ezért joggal piros lap lett a „jutalma".
    Amint megtudtuk, Melist a mérkőzés lefújása után a játékvezető ugyancsak kiállítottnak nyilvánította!

    ★ ★ ★ ★

    A rangadó nagy érdeklődést váltott ki mindkét városban, s ennek megfelelően a pályán is hatalmas küzdelem alakult ki. Annak ellenére is, hogy a nagy szél mindkét félidőben erősen befolyásolta a játékot. Az első 45. pereben egyértelmű volt a vendégcsapat fölénye, de a legjobb helyzeteket is kihagyták, vagy Ulbert védett bravúrosan. Fordulás után az első negyedórában még mindig a vendégek játszottak jobban, megérdemelt vezető góljuk után pedig érezhetően azt hitték, meg is nyerték a mérkőzést ...
    A vásárhelyi gárda azonban nem nyugodott bele a kudarcba, átvette az irányítást, és helyzeteiből kettőt kihasználva meg tudta fordítani a mérkőzés állását!

    Jó: Ulbert, Talapa, Petrók, Fodor, ill. Szekeres, Királyvári, Pásztor.

    (IDEGEK!
    A 70. percig úgy tűnt, hogy a hódmezővásárhelyi rangadón a volt NB I-es csapat ponttal vagy pontokkal tér haza. A hazaiak egyenlítő gólja után azonban a csabaiak részéről a pályán és a kispadon, míg a lelátón a vendégszurkolók jóvoltából megváltozott a hangulat. A vendégek Hartmann játékvezető gól előtti előnyszabály alkalmazását vitatták, méghozzá erősen kifogásolható hangnemben. Ez vezetett végül is Kanyári kiállításához. A mérkőzés lefújása után a pályáról lefelé jövet tovább „folytatták a mérkőzést" a csabaiak. Ulbertet terítették le először a csabai játékosok, majd a játékvezető ellen fordult a haragjuk. Szerencsére a hazai rendező gárda a helyén volt és megfékezte az indulatokat. Az incidens következménye lett Melis mérkőzés utáni kiállítása. Bizonyára a játékvezetőnek lesz jelenteni valója az utolsó percek eseményeivel kapcsolatban ...)
    Harmai László

    2. Hódgép-Metripond 21 11 6 4 30-18
    ...
    4. Békéscsaba 21 10 6 5 49-28 26


    Népsport, 1984. március 12. (Arcanum DT)