magyarfutball.hu

Ganz-MÁVAG SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 4 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.30, 21:41
    Békéscsaba — Ganz-Mávag 4-1 (2-1)
    Kőbányai út, 3000 néző. Vezette: Kovács I. L. (Köböl, Segovits).
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Plástyik, Fabulya — Steigerwald, Pásztor, Sulija, Szekeres — Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Ganz-Mávag: Erdélyi — Zimonyi — Nahótzky, Farkas, Gyimesi, Várhidi — Keresztesi, Schaffer, Kisteleki — Bodnár, Boda. Edző: Megyeri Győző.
    Csere: Farkas helyett Veiland és Boda helyett Kovács az 52., Sulija helyett Csanálosi a 77., Szekeres helyett Ottlakán a 84. percben.
    Gólszerző: Gyurmánczy a 26., Melis a 28., Kisteleki a 34., Melis a 67., Sulija a 72. percben.
    Szögletarány: 6:5 (4:0) a Békéscsaba javára.

    A 26. percben a Mávag tizenhatosán belül Nahótzky ügyetlenül próbált felszabadítani. Labdájára a szemfüles Gyurmánczy Zimonyi és Erdélyi között lecsapott, s hat méterről a hálóba gurított.
    1-0
    A 28. percben Pásztor jobbról ívelt be szögletet, Melis kibújt a kissé elmélázó védők közül, s az ötösről, félmagasan a jobb sarokba fejelt.
    2-0
    A 34. percben Kisteleki jó labdával ugratta ki Bodát, akinek nyolcméteres lövését Újhelyi még bravúrral hárította, de kiöklözött labdája a lendülettel érkező Kisteleki melléről a hálóba pattant.
    2-1
    SZÜNET UTÁN
    a 67. percben Szekeres halról beívelt labdáját Pásztor lefejelte Melis elé, aki lekezelte azt, s a 11-es pont tájáról a bal alsó sarokba lőtt.
    3-1
    A 72. percben gyors vendégtámadás végén Sulija lőtt tizennyolc méterről a jobb alsó sarokba.
    4-1

    ★ ★ ★ ★

    Magabiztosan, azonnal támadólag lépett fel a Békéscsaba, ellenfele pedig fegyelmezett, zárt védekezésre rendezkedett be. Pásztor, Melis és Gyurmánczy külön testőrt is kapott, Schaffer, Farkas és Gyimesi személyében. Egy ideig még állták a hazaiak a lilák meg-megújuló rohamait, de védelmük két egymásutáni rövidzárlatát könyörtelenül kihasználták Melisék. Kisteleki gyors válaszgólja azonban még hagyott némi reményt a második félidőre a gépgyáriaknak is...
    Szünet után a gyors kettős csere is ezt az esélyt próbálta realizálni, hiszen Megyeri edző szándéka egyértelműen a nyíltabb támadójátékra való áttérést célozta. Az ezután kialakuló „adok-kapok” csata viszont az egyénileg képzettebb, tapasztaltabb csabaiaknak kedvezett, így a gépgyáriak utolsó percig nem lankadó küzdőkedve ellenére is magabiztosan nyerték a végig sportszerű találkozót.

    Jó: Királyvári, Kerekes, Pásztor, Melis, ill. Várhidi, Keresztesi.

    (A CSODA ELMARADT.
    Sokak szerint eleve „lefutott” mérkőzésre gyülekeztek a Kőbányai úti pálya nézői, hisz — mint mondták — máris két osztálykülönbség van a gépgyári gárda és a békéscsabaiak között. Míg ugyanis a vendégek a legjobb úton haladnak az első osztály felé, addig a hazaiakat már-már csak valami „csoda” mentheti meg a területi bajnokságba való kieséstől. Mégis már a mérkőzés előtt látszott, hogy Megyeri Győző gárdája nem eleve feltett kézzel vonul a küzdőtérre, sőt a szokásosnál is elszántabbnak, „feldobottabbnak” tűnt a piros-kék legénység. Aztán egyszercsak az idegek elfáradtak, egymás után kétszer is könnyen elháríthatónak tűnő góltól rezdült meg Erdélyi hálója ...
    A hazaiak nem adták fel, azonnal váltottak: Kisteleki előre ment középcsatár posztra, s a három támadóval való játék gyors szépítést is eredményezett. Szünet után néhány perc elteltével már a harmadik felállást variációval próbálkoztak a fővárosiak. Védő helyett is csatár lépett pályára, s az irányító szerepkört átvevő Kistelekivel már négy támadó rohamozta a békésiek kapuját. Hiába — ez sem jött be. Pásztorék lélegzethez jutva gyorsan megérezték és kihasználták a védelem fellazulásából eredő lehetőségeket.
    Végül mindkét csapat teljesítette a jogos elvárásokat: a vendégek magabiztosan szállították a tőlük remélt győzelmet, a vesztes csapat pedig az utolsó pillanatig minden lehetőséget kipróbálva igyekezett megnehezíteni ellenfele dolgát. S ha az igyekezet végül nem is hozta meg a remélt csodát, legalább emelt fővel vonulhattak le egy jó iramú, igazán színvonalas mérkőzés végén!)
    Janák László

    2. Békéscsaba 23 12 6 5 54-29 30
    ...
    20. Ganz-Mávag 23 2 6 15 21-51 10


    Népsport, 1984. március 26.