magyarfutball.hu

Csepel SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 3 10:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.06.02, 23:22 (szerk.: 2023.06.02, 23:41)
    Csepelen a helyzet változatlan
    Békéscsaba - Csepel 3-0 (2-0)


    Csepel, 2500 néző
    Vezette: Kovács I L. (****) (Lázin, Eöry)
    Békéscsaba: Leboniczky 6 — Vígh 6, Szabó II 6, Takács J. 5, Fabulya 5 — Pásztor 7, Fecsku 6, Varga 5 — Újvári 5, Kanyári 6, Szekeres 6. Edző: Süle István.
    Csepel: Gelei 5 — Kincses 5, Elekes 4, Szabó K. 6, Gálhidi 5 — Szebegyinszky 4, Krasnyánszky 4, Vági 4 — Ivanics 3, Kelemen 4, Kovács F. 3. Edző: Gelei József.
    Csere: Krasnyánszky helyett Budavári (5) a szünetben, Ivanics helyett Kénoszt (4) a 60., Takács J. helyett Királyvári (—) a 63., Kanyári helyett Steigerwald (-) a 72. percben. Gólszerző: Kanyári a 15., Fecsku a 36., Szekeres az 58. percben.
    Sárga lap: Varga a 49., Szabó K. a 65. percben.
    Szögletarány: 8:5 (3:5) a Csepel javára.
    Tíz percig nem alakult ki épkézláb támadás, s ekkor is csak az okozott izgalmat, hogy Varga a 16-os jobb oldali sarkánál, a büntetőterületen belül, kézzel ért az ide-oda pattogó labdához, ám a játékvezető továbbot intett.
    Öt perccel később a valamivel gondolatgazdagabban játszó Békéscsaba megszerezte a vezetést.
    Pásztor kapott a jobb oldalon labdát, egy lépés után erősen, élesen nyeste kapu elé, s a nagy lendülettel érkező Kanyári négyméteres fejese után Gelei kezét is érintve került a labda a bal alsó sarokba. 1-0.

    Továbbra is a vendégek tűntek tudatosabbnak, ám a kapusok mindkét oldalon nyugodtan szemlélődhettek.
    Takács J. törhette volna meg a 25. percben az unalmat, de szólóját lezáró lövésébe Szabó K. belelépett.
    Majd Szekeres forgolódott a csepeli 16-oson belül, végül 12 méterről olyan gyengén lőtt, hogy a labdának alig maradt ereje az alapvonalon túlra vánszorogni.
    A 36. percben jutottak el újra a békéscsabaiak a csepeli kapuig, és ez a „látogatás” újabb gólt eredményezett.
    Pásztor egy kényszerítő után nagyszerűen szöktette a jobbösszekötő helyén Újvárit, ő az alapvonaltól visszagurított, és az őrizetlenül hagyott Fecskunak nem okozott gondot nyolc méterről a jobb alsó sarokba küldeni a labdát. 2-0.

    A 40. percben veszélyeztetett először a Csepel, ekkor is szabadrúgásból. Kelement buktatta Szabó II középen, 20 méterre a kaputól. A szabadrúgásból Vági nagy erővel a jobb felső sarok felé küldte a labdát, ami a felső lécről vágódott a gólvonal elé, végül Takács J. felszabadított.
    A befejezés előtt Vígh lőtt szép csel után alig fölé a 16-os jobb oldali sarkától, majd Pásztor 20 méteres szabadrúgását tenyerelte szögletre Gelei.
    SZÜNET UTÁN Kovács F. alakítása keltett derültséget: Kelemen kitűnően adta elé a labdát, ám ő 13 méterről úgy lőtt, hogy csaknem partdobás lett a dologból...
    A 49. percben egy összecsapás után Varga hozzáfűzött valamit az ítélethez, erre Kovács játékvezető sárga lappal válaszolt a középpályásnak.
    Ezután ismét Kovács F. ügyetlenkedett el lehetőséget: jó helyzetben a kifutó Leboniczkyt találta el.
    Terméketlen mezőnyfölényben játszott a Csepel, a félidő első valamirevaló békéscsabai próbálkozása viszont gólt hozott.
    Pásztor az 58. percben jobb szélen cselezgetett, majd átívelte a labdát a másik oldalra, ott Szekeres érkezett, éles szögből, kapásból nagy lövést eresztett meg, s a visszafelé vetődő Gelei kezéről a léc alá csapódott a labda, 3-0.
    A következő percben Kincses szabadrúgása kerülte el a jobb alsó sarkot.
    Ezután sokáig csak a cserék és Szabó K. sárga lapja jelentett eseményt, amelyet a 65. percben kapott, mert két kézzel ellökte ellenfelét.
    Tíz perc múlva Leboniczky hiúsított meg szépítési kísérletet: Szebegyinszky négy méteres fejesét tolta a léc fölé.
    A másik oldalon Királyvári és Fecsku cicázott a hazai védelemmel, végül Fecsku közelről Gelei ölébe küldte a labdát.
    Tíz perccel a befejezés előtt Pásztor tanári módon hozta helyzetbe Újvárit, aki senkitől sem zavartatva hat méterről Geleit találta telibe.
    A következő támadásnál Fecsku kapott pompás labdát Pásztortól, de kisodródva tíz méterről mellé durrantott.
    A másik oldalon Budavári „ajtó-ablak” helyzetben előbb a labda mellé fejelt, majd a visszapattanóból csúnyán mellé lőtt.
    képA békéscsabaiak második találata, a gólszerző Fecskunak Gálhidi és Elekes ad díszkíséretet, Gelei kapuvédő pedig hiába mozdul a labda után. (Koppány György felvétele)

    ★ ★

    A nézőknek a mérkőzés után egyetlen vigaszuk lehetett: barnábban tértek haza, mint amikor elindultak a csepeli stadionba. Csak az időjárásra nem panaszkodhattak, a Nap ugyanis derekasan tette a dolgát.
    Nem így a csepeli játékosok, akik bizony semmit sem tudtak tenni a közönség szórakoztatásáért, igyekezetük erőlködésnek hatott inkább, megoldásaik zömére pedig a kezdetleges jelző illik a legjobban. Ennyire széteső, színtelen és görcsös játékkal nehezen fog kilábalni a csapat tartósnak tűnő hullámvölgyéből.
    A Békéscsaba a nagy melegben szemlátomást annyit adott ki magából, amennyire szüksége volt a fölényes győzelemhez. Pásztor vezérletével tudatosan építette fel támadásait, és ha a csatárok kicsit jobban összpontosítanak, akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelem.

    Süle István: — Jobbak voltunk, megérdemelten szereztünk két értékes bajnoki pontot.
    Gelei József: — Teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba. Szembe kell néznünk a tényekkel, és sokkal többet, jobban kell dolgoznunk, hogy talpra álljon a csapat.
    (Pajor-Gyulai László)

    2-3. Békéscsaba 4 2 1 1 8-5 5
    ...
    16. Csepel 4 - - 4 1-10 -

    Népsport, 1985. augusztus 26. (Arcanum DT)
    Csepel - Békéscsaba 0-3 (0-2)

    ...
    Csepel, 2000 néző

    A hazai szurkolók jobban jártak volna, ha a kánikulában vasárnap délelőtti programnak a strandolást választják. Csapatuk gyenge teljesítményt nyújtva, tovább folytatta kudarcsorozatát.
    A legjellemzőbb a Csepel vasárnapi játékára, hogy az első igazán védenivalója a vendégek kapusának csak a második félidő derekán volt. Adódott ugyan még a 9. percben egy 11-es gyanús helyzet a békéscsabai Varga kezezése miatt, valamint egy kapufa - szabadrúgásból -, de ez volt szinte minden esély. Gyámoltalanul, lelkesedés nélkül, nagyon sok elemi hibával futballoztak a hazaiak.
    Már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa. Pásztor (végig remekül irányított) pontos átadását fejelte be Kanyári, majd sakk-matt helyzet után Fecsku talált a hálóba. A harmadik gól (a második félidőben született) előtti akció ismét Pásztortól indult ki, átívelését Szekeres kapásból lőtte rá, s Gelei kapusról pattant a hálóba a labda. A hajrára már lefékeztek, és csak az eredményt őrizték a vendégek.
    A Békéscsaba minden csapatrészében vitathatatlanul jobb volt, s akár még nagyobb arányban is nyerhetett volna.
    A csepelieknek még becsületgólt sem sikerült szerezni, mutatott játékuk és a tabellán elfoglalt helyük egyértelműen jelzi, hogy hajójuk őrvénybe került (0-3).
    Gól: Kanyári (15. p), Fecsku (36. p), Szekeres (58. p).
    (Haas János)

    Népszabadság, 1985. augusztus 26. (Arcanum DT)
    képRepül a nehéz csabai csatár, ki tudja, hol áll meg... (T. Balogh László felvétele)

    Népszava, 1985. augusztus 26. (Arcanum DT)
    Pásztor vezérletével visszavágtak a tavalyi 3—0-ért
    Békéscsaba - Csepel 3-0 (2-0)


    ...

    kép
    A három gólszerző sorrendben: Kanyári, Fecsku, Szekeres

    Békés Megyei Népújság, 1985. augusztus 26.