magyarfutball.hu

Csepel SC - Siófoki Bányász SE 1 : 2 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.07, 20:00
    Reményt keltő értékes győzelem
    Csepel -Siófoki Bányász 1-2 (1-2)
    Csepel, 2000 méző. V.: Szabó B. (Németh, Nagy M.)
    Csepel: Gelei — Kincses, Elekes, Szabó, Gálhidi — Zombori, Szebegyinszky, Nagy — Stefanov, Birkás, Kovács F. Edző: Gelei József.
    Siófoki B.: Kovács — Brettner, Pardavi, Takács, Virág — Szajcz, Zsadányi, Olajos — Boda, Horváth I., Jankovics. Edző: Szőke Miklós.
    Csere: Nagy helyett Vági, a 27. perében, Virág helyett Kiss P., a 33. percben, Kovács L. helyett Horváth II. a szünetben, Zombori helyett Umoh, a 71. percben.
    Sárgalap: Takács, az 56. percben.
    Szögletarány: 16:3 (9:1) a Csepel javára .
    Változatos, jó iramú játékkal kezdődött a találkozó. A 7. percben Horváth I. ugrott ki Gálhidi és Szabó között, az előbbi hatalmas rúgással akart felszabadítani, a labda Szabó fején csattant, akit le kellett vinni a pályáról. A 11. percben megszerezte a vezetést a Siófok. Horváth I. hozta föl a labdát a középvonaltól indulva, senki sem zavarta és a csatár 20 méterről hatalmas erővel a jobb felső sarokba lőtt. 0:1. A gól után erősebben kezdett támadni a hazai csapat és a 17. percben egyenlíthettek volna. Szebegyinszky ugratta ki középen Birkást, aiki egyedül mehetett a kapu felé, de a jó ütemben kiinduló Kovács remek vetődéssel útját állta a lövésnek. A 25. percben növelte előnyét a Bányász. Horváth 1. lefejelte a föld~ re a labdát, Szabó késlekedett a felszabadítással, Zsadányi megelőzte, és bal lábbal nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. 0:2. A 35. percben Birkás 8 méteres lövését Kovács L. nagy bravúrral ütötte szögletre. A 37. percben szépített a Csepel. Szebegyinszkyvel szemben szabálytalankodtak a siófoki védők, 21 méterre kapujuktól. A szabadrúgásnál a sértett Kovács F. elé gurította a labdát, aki elemi erővel a jobb alsó sarokba lőtte. 1:2
    Szünet után a hátrányban lévő hazaiak nagy elánnal vetették magukat a játékba. A 65. percben Kovács F. nyolc méterről lőtt, de Horváth II. szép vetődéssel hárított. A 69. percben Jankovics futott el a bal oldalon, szépen adott középre, Horváth I. hat méterről küldött fejese után Géléi bravúrral hárított a bal alsó saroknál.
    Változatossá vált a mérkőzés. A 74 percben Szebegyinszky volt a főszereplő; fejjél tette a labdát a tisztán felfutó Birkás elé, akinek lökésébe Horváth II. jó ütemben vetődött bele. A mérkőzés utolsó percei küzdelmes játékkal teltek el.
    A kiesési rangadóra kilátogató gyér számú közönség sokkal jobb mérkőzést láthatott, mint amilyenre a csapatok táblázaton elfoglalt helyétől számítani lehetett. Változatos, küzdelmes, jó iramú volt a mérkőzés az első félidőben. A "vendégek játékán látni lehetett, hogy nemcsak egy pontért jöttek a fővárosba. A szoros védekezésre ügyelve bátor, támadó játékot produkált a Bányász. A korábbi mérkőzéseivel ellentétben ezen a találkozón ez gólokban is megmutatkozott. A hazaiak szépítése után úgy nézett ki, hogy ki is tudnak egyenlíteni a vasgyáriak, de nagy nyomásukat a siófoki védelem át tudta vészelni. A második játékrészben mindent megpróbált a csepeli gárda az egyenlítés érdekében, de támadásai egyre görcsösebbé váltak és az idő múlásával támadóik egyre inkább elbátortalanodtak. A siófokiak ezekben a percekben taktikus játékkal tartani tudták a labdát. Jók: Kovács, Horváth II., Pardavi, Horváth I., illetve Kincses, Szebegyinszky, Stefanov, Kovács F.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1985-11-04