magyarfutball.hu

Csepel SC - Siófoki Bányász FC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.15, 14:59
    1997. május 7., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 29. forduló:

    Csepel SC - Siófoki Bányász 1-0 (1-0)
    Csepel, 500 néző, V: Piller

    gólszerző: Nagy T. (41.)
    sárga lap: Tyukodi (12.), Varga A. (55.), Keresztúri (56.), illetve Kriston (32.), Virág (52.), Kovács B. (61.)
    piros lap: Keresztúri (57.)
    cserék: Nagy T. helyett Semsei (67.), Szekeres J. helyett Deák Z. (85.), A. Mészáros helyett Bubcsó (90.), illetve Bimbó helyett Kolovics (a szünetben), Filipovic helyett Szabó Z. (55.), Perger helyett Kirchmayer (67.)
    jók: Bíró I. - a mezőny legjobbja, Rósa H., Németh J., illetve Kriston, Sallai T.

    Csepel SC:
    Bíró I. - Keresztúri, Tyukodi, Tóth N., Németh J. - Varga A., A. Mészáros, Rósa H., Szekeres J. - Baranyi, Nagy T.

    Siófoki Bányász:
    Posza - Bimbó, Virág, Juhász T. - Kriston, Kovács B., Bozsér, Sallai, Perger - Filipovic, Ördög

    Csepeli helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de Varga A. közeli lövését és Kereszturi szöglet utáni fejesét is bravúrosan védte a siófoki Posza. A szigetiek az osztályozós helyért küzdenek, egy esetleges siófoki pontszerzés a hazaiak kiesését jelentheti. A csepeli mezőnyfölényt a 22. percben Németh J. 17 m-es lövése nyomatékosította, amelyet Posza a kapufa segítségével hárított. Látszott, hogy az "életéért" küzd a Csepel: az első félórában szinte a kapuja elé szegezte ellenfelét. A 30. perctől a Siófok kijött a szorításból, sőt Kriston révén a mérkőzés legnagyobb helyzetét is kihagyta. A középpályás kilépett a csepeli védők közül, azonban Bíró jól jött ki kapujából és hárította a lövést. A 41. perc meghozta a hazaiak vezető gólját. Baranyi indította a remek ütemben kilépő Nagy T.-t, aki néhány lépés után balról 8 m-ről a vetődő Posza mellett a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

    "Színesen" indult a második félidő, mivel Piller játékvezető az első negyedórában négy sárga és egy piros lapot is kiosztott. Ez utóbbit a csepeli csapatkapitány, Keresztúri kapta, aki az 56. percben labdaeldobásért "besárgult", majd egy percen belül "kireklamálta" a pirosat Piller zsebéből. A kiállítás érthetően felhozta a Siófokot, melynek edzője Keszei Ferenc két támadójátékost állított csatasorba. Küzdött, hajtott az egyenlítésért a Balaton-parti gárdi, a legnagyobb helyzetet, középpályása, Kovács B. hagyta ki a 79. percben. A siófoki játékos jobbról 8 m-ről senkitől sem zavartatva lőtt a bal kapufa mellé.

    A hazaiak hősiesen védekeztek, ha kellett bevetődtek, vagy végszükség esetén Bíró I. hárított bravúrosan. Az utolsó öt percben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Siófok, így a 88. percben a csepeli Baranyi egyedül vezethette Juhászra a labdát, majd százszázalékos ziccerbe hozta Varga A-t, aki végleg a hazaiak javára dönthette volna el a találkozót. A hosszú hajú játékos azonban elügyetlenkedte a helyzetet, 5 m-ről Poszába lőtte a labdát. Piller játékvezető a sok időhúzás miatt pár percet hosszabbított ugyan, de a Csepel védelme már nem hibázott.

    Ha nem is szép játékkal, de mindenképpen becsülendő akarással, megérdemelten jutott a három bajnoki ponthoz a kék-piros együttes.