magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Csepel SC 1 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2023.03.18, 21:30 (szerk.: 2023.03.18, 21:39)
  Csepel - Békéscsaba 1-1 (1-0)

  Békéscsaba, 5000 néző
  Vezette: Pádár (*****) (Aczél, Bubori)
  Csepel: Gelei 6 — Kincses 6, Elekes 6, Szabó 5, Gálhidi 5 — Pölcz 4, Krasnyánszky 5, Vági 4 — Stefanov 5, Birkás 4, Kovács F. 7-2=5. Edző: Gelei József.
  Békéscsaba: Leboniczky 6 — Ottlakán 4, Szabó II 5, Varga 6, Fabulya 5 — Pásztor 5, Fecsku 4, Csanálosi 4 — Steigerwald 4, Kanyári 5, Szekeres 4. Edző: Süle István.
  Csere: Fecsku helyett Takács Z. (5) a 33., Csanálosi helyett Királyvári (5) a 46., Birkás helyett Zombori (—) a 63., Vági helyett Nagy (—) a 75. percben.
  Gólszerző: Kovács F. a 21., Kanyári a 47. percben.
  Sárga lap: Elekes a 13., Vági a 48., Ottlakán az 56. percben.
  Kiállítva: Kovács F. az 56. percben.
  Szögletarány: 9:4 (5:3) a Békéscsaba javára.

  (Pásztor József, a hazaiak csapatkapitánya úgy vélekedett a mérkőzés előtt:
  — Mostanában nem nagyon megy nekünk a góllövés, ezért nehéz találkozóra van kilátás. Ha „találunk” egy gólt, mienk lehet a két pont...)
  Már a második percben Pásztor szabadrúgás után Varga fejelt a jobb kapufa mellé.
  A 7. percben egy kisszöglet után Pásztor beívelését három lépésről akarta fejelni Steigerwald, de csak a fejebúbját súrolta a labda, így odalett a lehetőség.
  Két perccel később Kanyári a 16-os előtt kiugratta Csanálosit, akinek ballábas, lapos, 11 méteres lövését Gelei vetődve kiöklözte.
  A 13. percben Kanyári buktatásáért Elekes sárga lapot kapott.
  Nem sokkal később Kovács F. jól ugrott ki a védők közül, de Szabó II kisodorta a csepeli csatárt, aki így is lőhetett, de labdáját Leboniczky megfogta.
  A 21. percben előnyhöz jutottak a vendégek. Stefanov kapott jó labdát a félpályán túlról, elment a védők mellett, majd az őt kísérő Kovács F.-nek pöckölte a labdát, aki egyedül állt nyolc méterre a kaputól. Nem sokat teketóriázott, a kifutó Leboniczky mögött a kapu jobb oldalába gurított. 1-0.
  A csepeli kaputól 18 méterre szabadrúgást végezhettek el a békéscsabaiak. Szabó II hatalmas lövése a bal kapufát találta telibe, a visszapattanó labdát a védők kirúgták.
  Két perccel később hasonló helyzet adódott, de ezúttal a sorfalról Steigerwald elé pattant a labda, és a jobbszélső mellé lőtt.
  A 33. percben a csepeli kapu előteréből szállt előre a labda. Kovács F. gyorsabb volt Szabó II-nél, lecsapott a labdára. Hosszú vágta után a békéscsabai söprögetőtől szorongatva kapura lőtt 10 méterről, de Leboniczky vetődve hárított.
  SZÜNET UTÁN hamar egyenlített a Békéscsaba. Varga adott be jobbról, a labda sok védő és békéscsabai csatár feje fölött átszállt, majd a túloldalon álló Kanyári elé pattant, aki egy csel után két védő között öt méterről laposan a jobb alsó sarokba talált. 1-1.
  Egy perccel később Vági kapott sárga lapot a játékvezetővel szembeni sportszerűtlen magatartásáért.
  Az 56. percben Ottlakán szabálytalankodott Kovács F-cel szemben, mire a csepeli játékos a csabai védő után rúgott. Kovácsot jogosan kiállította Pádár játékvezető, Ottlakánt pedig sárga lappal büntette.
  A 60. percben Varga távoli, jobb alsó sarkos lövését ölelte magához Gelei.
  (Érdekes módon a szurkolók csendben szemlélték a két csapat vergődését, így nem véletlen, hogy az újságírók „kutricájáig” is felhallatszott Süle István hangja: „Játszva játsszatok!”).
  A 67. percben Steigerwald 20 méteres, lapos lövése nem okozott gondot Geleinek, miként két perccel később Szekeres bal lábas kapáslövése sem.
  Annál látványosabb volt egy jobb oldali szöglet után a 71. percben Varga 10 méteres fejese, amit jól helyezett a bal alsó sarok felé, de Gelei még pompásabb vetődéssel kitornászta a sarokból.
  A 73. percben Zombori ugrott ki, Fabulya lest reklamálva leállt, majd a csatár után iramodott. Közben Zombori már 15 méterre járt a kaputól, de lövését a kifutó Leboniczky vetődve kiöklözte.
  A lefújás előtt nem sokkal Steigerwald nagy lövése zúgott a kapufa fölött.

  ★ ★

  Az első percekben kirajzolódott, hogy amint a békéscsabaiak átlépik a felezővonalat, a csepeli védők szoros emberfogással kísérik őket, így nem véletlen, hogy a házigazdák nem nagyon tudtak kidolgozni egyetlen épkézláb támadást sem. Ugyanakkor a fővárosiak hamar szereztek egy gólt, aminek birtokában kapujuk elé kordont vonva még jobban megszűrték a viharsarkiak támadásait.
  A békéscsabaiak vergődve, foggal-körömmel igyekeztek egyenlíteni, de magabiztosan állta a sarat a betömörülő csepeli védelem. A lila-fehérek tulajdonképpen szerencsés góllal egyenlítettek. Hiába támadtak többet, játékukból hiányzott az elképzelés.
  A csepeliek lelkesebb játékuk révén mindenképpen rászolgáltak az egyik pontra.

  Gelei József: — Hősies küzdelemben, kitűnő játékvezetés mellett tulajdonképpen pontot veszítettünk...
  Süle István: — Örülhetünk a döntetlennek...
  (Jávor Péter)

  13. Békéscsaba 19 5 6 8 21-27 16
  ...
  16. Csepel 19 4 2 12 15-28 10

  Népsport, 1985. november 24. (Arcanum DT)
  Csalódást okozó játék a szezonzárón
  Csepel - Békéscsaba 1-1 (1-0)


  kép
  A fehér mezes Kanyári elől Elekes fejeli ki a labdát. Háttal a csepeli Krasnyánszky, hátul pedig Csanálosi. (Fotó: Lónyai László)

  Az első percekben kirajzolódott, hogy amint a békéscsabaiak átlépik a felező vonalat, a csepeli védők szoros emberfogással kísérik őket. Így nem véletlen, hogy a házigazdák nem nagyon tudtak kidolgozni egyetlen épkézláb támadást sem. Ugyanakkor a fővárosiak hamar szereztek egy gólt, aminek birtokában kapujuk elé kordont vonva még jobban megszűrték a viharsarkiak támadásait.
  Igaz, hogy a csepeli gólt követően Szabó II. egyenlíthetett volna (18 méteres hatalmas szabadrúgása a bal kapufán csattant), de ennél nagyobb helyzetet nem is tudott „kidolgozni" a lila-fehér gárda.
  A fordulás után továbbra is vergődve, foggal-körömmel igyekeztek egyenlíteni a hazaiak, de továbbra is magabiztosan állta a sarat a betömörülő csepeli védelem. A békéscsabaiak tulajdonképpen szerencsés góllal egyenlítettek.
  Nagy előnyhöz jutottak azzal, hogy a csepeliek egyetlen igazán támadó kedvében lévő csatárát. Kovács F.-et Pádár játékvezető kiállította, de ezzel az előnnyel sem tudtak élni a csabai csatárok. Hiába támadtak ettől kezdve mind többet, továbbra is hiányzott játékukból az elképzelés.
  A csepeliek viszont lelkesebb játékuk révén mindenképpen rászolgáltak az egyik pontra.
  (Jávor Péter)

  Békés Megyei Népújság, 1985. november 25.