magyarfutball.hu

Rába Vasas ETO - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.12, 08:27 (szerk.: 2022.03.05, 14:10)
    Rába ETO - Ú. Dózsa 1:1 (1:0)
    Győr, 8000 néző, v.: Nagy Béla

    Rába ETO: Kovács L. - Csikós, Hlagyvik, Turbék, Preszeller - Nagy, Csongrádi (Somogyi 26.), Rubold - Szabó (Handel 62.), Mörtel, Hajszán

    Ú. Dózsa: Gróf - Schneider, Varga, Szélpál, Kecskés (Szabó, 46.) - Kozma, Kovács E., Rostás, Steidl - Eszenyi (Schróth 73.), Katona

    Góllövők: Somogyi (36. p.), illetve Kozma (49.)
    Sárga lap: Csongrádi (16.), Rubold (23.), illetve Varga (47.)
    Piros lap: Preszeller (30.)

    A rangadónak számító mérkőzésen meglepetésre a vendég újpestiek kezdtek jobban. A középpályát megszállva többször is hibázásra késztették a Rába játékosait, és két gyors csatárukkal nem egyszer zavart okoztak a győri védők soraiban. Húsz percnyi játék után egyértelművé vált, hogy a Rábának nem ízlik a szoros emberfogás és a letámadás. Az első veszélyes akciót a 25. percben vezette a Rába, de a kilépő Hajszán gólhelyzetben hibázott. A 30. percben Kovács E. egyedül törhetett kapura, az utána futó Preszeller csak buktatni tudta, amiért a játékvezető kiállította a győri játékost. A 36. percben váratlanul vezetéshez jutott a Rába. Mörtel gurított vissza, és az érkező Somogyi 25 méterről nagy gólt lőtt Gróf kapujába (1:0).

    Szünet után azonnal az Ú. Dózsa lépett fel támadólag, és már négy perc eltelte után egyenlített. Kozma 18 méteres szabadrúgása kötött ki Kovács L. kapujának jobb felső sarkában (1:1). Az egyenlítő gól után a vendégek lendülete is alábbhagyott. Csapkodó és eseménytelen volt a játék. Némi izgalmat Hajszán közeli fejese hozott a 72. percben, amit Gróf a levegőben úszva védett. Ezután ismét fővárosi percek következtek, sok hibával tarkítva, gól nélkül.

    Igencsak közepes színvonalúra sikeredett a vasárnapi futballmatiné. A vendég újpestiek játékában lehetett több tervszerűséget felfedezni. A házigazdák ötlettelen, csapkodó játékot nyújtottak, több gyenge egyéni teljesítménnyel fűszerezve.

    Jók: Somogyi, illetve Kozma.

    MTI