magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:52 (szerk.: 2022.04.16, 10:39)
    Az első félidőben hatalmas küzdelmet vívott a két csapat. Nagyon sok volt a test-test elleni küzdelem, amelyet a játékvezető nem minden esetben tudott kellőképpen elbírálni. Ezért nagyon sokszor szétfújta az akciókat, amiatt nem alakulhatott ki folyamatos játék. A játékosok egymást nem kímélve harcoltak a labdáért, és így nem egyszer ápolásra is szorultak. A 39. percben Szabó L. és Kovács csatázott a labdáért, a szombathelyi védő került előnyösebb helyzetbe, ezért az újpesti játékos mezénél fogva lerántotta a középhátvédet. Szabó iparkodott minél előbb fölállni, hogy tovább folytathassa a játékot, de Kovács ebben megakadályozta. Ezután érdekesen alakultak a dolgok, mert fekete játékvezető odafutott, és az éppen először talpra álló Szabó L.-nek felmutatta a piros lapot.

    Szünetben a játékvezető azzal indokolta a kiállítást, hogy Szabó estében rátalpalt Kovács lábára. Érdekes eset, mert utána szabadrúgást ítélt a Haladás javára.

    Szünet után hamar megszerezte a vezetést a Haladás. A 47. percben Végh végzett el jobboldalról szabadrúgást, középre ívelt labdáját Bognár 10 m-ről fejelte a jobb alsó sarokba (1:0). A tíz főre olvadt hazai csapat nagyszerű taktikát alkalmazott, engedte az újpesti csapatot támadni, és ellentámadásaikból a két gyors előretolt ék, Csertői és Illés számtalan gólszerzési lehetőséget teremtett Brockhauser kapuja előtt. Az utolsó negyedórában rohamozott az újpesti csapat, hadrendje teljesen felborult, és ennek tudható be, hogy a meg-megismétlődő gyors ellentámadásokat csak szabálytalanságok árán tudták megakadályozni. Miovecz is ezért került a kiállítás sorsára a 86. percben, amikor a kitörő Csertőit hátulról cselgáncs-dobással leterítette.

    A fővárosi gárda hiába játszott a mérkőzés folyamán mezőnyfölényben, csatárai nem boldogultak az igen lelkesen és fegyelmezetten védekező Haladás-védőkkel. A szombathelyi ellentámadások mindig gólveszélyt jelentettek, és csak a csatárokon múlott, hogy nem szenvedett nagyobb arányú vereséget a bajnokaspiráns újpesti gárda.

    mti