magyarfutball.hu

Szegedi EOL AK - Eger SE 5 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.28, 17:35
    Nem éltek a lehetőséggel
    SZEOL AK—Eger SE 5—3 (2—1)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 4500 néző. V.: Nagy B. (Varga L., Márton).
    SZEOL AK: Hornyák — Hevesi, Kozma, Kutasi, Szabó — Gruborovics, Repka (Kun a 80. percben), Tóth — Kovács (Orosházi, a 61. percben), Magyar, Deák. Edző; Kaszás Gábor.
    ESE: Bartos — Birincsik, Zsidai, Patvaros, Lengyel — Barta, Móricz, Csepregi (Horváth, a 69. percben) — Szert, Kissi, Pécsi. Edző: Szentmarjay Tibor.
    Viharosan kezdett a hazai csápat, támadásuk támadást követett. Ennek ellenére az 5. percben Birincsik elkerülhette volna a szögletre szerelést Deákkal szemben. A balszélső szögletéből ugyanis, Gruborovics öt lépésről a jobb felső sarokba fejelte a labdát, 1—0. A 12. percben ezúttal jobb oldali sarokrúgást követően a gólvonal előtt Barta vágta ki mezőnybe a labdát. A 15. percben, egy bal oldali Pécsi—Móricz váltásnál Kozma ügyetlenkedett, Móricz így a kifutó és vetődő Hornyák mellett a hálóba spiccelte az egyenlítő gólt, 1—1. Kevéssel utána Csepregi bal oldali beadásából Szert fejelt kapura a 11-es pont közeléből, Hornyák azonban gyors vetődéssel hárított A 31. percben Barta lövését védte a szegedi kapus. A 40. percben a kissé összekuszálódott hazai védelem között Kiss Pécsi elé tálalt, utóbbi a jobb oldali ötösön, jobb lábbal nem tudta kihasználni a ziccert. Rá két percre ennél is tisztább pozícióban Móricz — miután Pécsitől mintaszerű labdát kapott középen — a kapussal szembenállva lazán a jobb kapufa mellé helyezett, körülbelül 10 méterről. A 45. percben a másik oldalon viszont Magyar váratlanul bekotorta a labdát Bartos kapujába, 2—1.
    SZÜNET UTÁN
    jóformán az első akció újabb gólt hozhatott volna, ám Bartos bravúrosan védte Gruborovics közeli lapos lövését. Az 54. percben egy Gruborovics—Tóth—Magyar az egri kapu jobb felső sarkába a labda, 3—1. Patvaros és Zsidai lest vitatott, aminek nem volt foganatja, a hátsó alakzat kedélyeit
    mégis alaposan felborzolta. A 60. percben Bartos kritizálta széles mozdulatokkal a partjelző működését, Nagy Béla játékvezető ezt közvetett szabadrúgással jutalmazta a 11-es pont tájékáról! Repka leguritásából Deák továbbított a bal alsó sarokba, ezzel büntetve a hiábavaló tiltakozást, 4—1. A 81. percben a menteni igyekvő Birincsik lábáról Magyar elé pattant a labda és a volt szarvasi középcsatár harmadik gólját is belőtte, 5—1. A katasztrofális vereség a levegőben lógott, de a hajrá perceiben kábultságából ismét magához tért az ESE. A 82. percben Móricz jobbról berobbanva önzetlenül játszott középre, Horváth egyből a léc alá bombázott, 5—2. A 88. percben Pécsi becselezte magát a büntető területen belülre, a tőle elindult labda csattant Hevesi kezén, amiért jogos 11-es következett: ezt Móricz a jobbravetődő Hornyák mellett laposan vágta a kapu közepén a hálóba, 5—3.
    Óvatosan kezdett az ESE, ennek helyénvalóságát a kezdeti szegedi rohamok igazolni látszottak. Mint ahogy azt is, hogy ilyen nyomás alól, a kapuhoz szegezettségből csak gyors kontra támadásokkal lehet felszabadítani, lélegzethez juttatni a védelmet. Negyedóra elteltével alapvetően változott a játék képe, a SZEOL ritmusát veszítette, hiszen az addigi könnyű labdaszerzés helyett sokszor csak befejezett egri akció végén, a kapusától remélhetett indítást. Kevés érintéssel, jól fedezett labdákkal, lyukrafutásokkal, kiugratásokkal, sokkal aktívabb mezőnymunkával olyan fölényt teremtettek, amelyből kiérződött az egri egyenlítés. A Tisza-parti gárda nem tudott 1—1 után újítani, mert nem hagyták. A félidő hajrájában két százszázalékos Pécsi és Móricz helyzetből 1—3-ra módosulhatott volna az állás, s innen aligha fordítanak a vendéglátók. Ehelyett 2—1-es szegedi vezetéssel fordultak a csapatok, s a
    folytatásban úgy tűnt, erre a 2—l-re már nem akartak vigyázni Patvarosék. A lelkiismeretfurdalás csak 5—1- nél ösztönözte a pályán levőket arra, hogy elfogadhatóvá tegyék a vereség arányát. Előre hírlett, tudtuk, hogy a szegedi védelem zavarbahozható. Ezt a tételt az ESE is igazolta, csak éppen a lehetősséggel nem éltek.
    A kapus Bartos az első és negyedik gólban szerzett „érdemeket”. A hátvédek közül a leggyengébb ellenfelet kapó Lengyel hibázott a legkevésbé, a többiek — Birincsik, Zsidai, Patvaros — asszisztáltak a kapuközei- bői lőtt gólokhoz A középpályás Barta egyízben a gólvonalról szabadított fel, de ezenfelül nem nagyon lehetett észrevenni. Móricz az elejét leszámítva centerré lépett elő és a legtöbb zavart okozta, kár, hogy a legkönyebb gólszerzési lehetőségét puskázta el. Csepregi komótos tempóját elégelte meg a szakvezetés, a helyére beállt Horváth többet vállalt, gólt is szerzett. A csatárok közül Pécsi kezdett a legígéretesebben, csak nem a góllövő cipőjét húzta fel. Kiss az előkészítésből próbálta kivenni részét, kevés sikerrel. Szert akkor játszott hasznosan, amikor a csapatnak js jó 30 perce volt.

    Forrás: Népújság, 1982-10-05